МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

• 126 570
  • 376
  •   1
Отговори
# 165
 :lol:mislq i az da probvam tazi recepta dano stanat dobre ooooh!

# 166
  Я по-добре ми дайте малко инфо,какви са цените на камбите сега?  Rolling Eyes
  Аз още не съм стигнала до пазара..... Crazy
Селма-от 1лв. до 1.30-40лв. Инфото е от пазара Д. Петков. Тези от 1 лв. са малко по-малки и не толкова месести, а за рецептата ти като че ли отиват по-месести. Тичкай, сега му е времето точно, аз ги взех моите по 1.70.
Използвам и аз да се отчета-за 2 година ги правя (6 буркана). Само дето ми се струва, че на моите котлони май им трябват не повече от 5 минути на камбите да стоят в маринатата на котлона.

# 167
Ох, утре ще ги правя тези камби. От избор жълти, червени и зелени, червени ли да взема?  Blush

# 168
  • DE
Червени!
Правила съм ги и с жълти и зелени, но нямат вкуса и аромата на червените.
И по месести...!
С "капия" съм пробвала, но омекват доста бързо, дори и само леко да се заварят.

# 169
.......Само дето ми се струва, че на моите котлони май им трябват не повече от 5 минути на камбите да стоят в маринатата на котлона.
    Бързо омекват ли?  Rolling Eyes

Мерси за инфото!   bouquet

# 170
  Блонди,нито съм правила,нито съм яла други,освен червените камби...Така че мога да гласувам само за тях.   Grinning

# 171
Блондич....Само ЧЕРВЕНИ взимай без да се двуомиш!!!! Другите са дрън-дрън,та пляс.....Не важат! Mr. Green

Селма,айде бееее ни е вече изядохме света с тия камби ти още се моткаш.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Офффффффф....преядох с тях( и сиренце).... hahaha Laughing

# 172
  • Стара Загора
Невероятно вкусни стават newsm10 newsm10 Миналата година ги правих за първи път и всички много ги харесаха.И тази година си направих 23 компотени буркани и мисля още да правя.Много  bouquet  bouquet  bouquet за хубавата рецепта

# 173
  Ох,верно.....
  Само аз нещо се моткам  с тея камби.....  ooooh! Crazy

# 174
Аз може ли един леко тъп въпрос да задам ?  Embarassed
Мога ли да сложа карфиол и морковчета на щайби в тази марината ?
Някой пробвал ли е?
Че ми се струва много интересна рецептата и се запалих да я направя тази събота.
Или да не си правя експерименти и да я направя точно по указ  newsm78

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 16:28 от Дидка-Питка

# 175
  Да каже,който е пробвал.  Rolling Eyes
  Аз не съм.  Peace

# 176
Първо да кажа, че тези камби са ни любими вкъщи и вече няколко години ги правя и се оценяват с 6+ Simple Smile)  На всички познати, приятели и колеги съм казала рецептата и хората са във възторг!

Сега си мисля, че ще добавя и малко кервиз. Как мислите, дали ще стане по-добре? Аз вместо черен пипер слагам бахар и стават идеални по наш вкус.

# 177
Аз съм слагала и карфиол, но още не съм отваряла буркан от този транш.

# 178
Много хубава рецепта, Селма  Simple Smile

Аз правя две-три неща по-различно - слагам повече сол, с врялата марината само ги заливам и оставям два-три дни. Купувам бейби-камбички и люти червени и ги пълня със сиренце, пресован чесън, черен пипер малко и понякога - сух стрит магданоз. Стават страхотно, съхранявам в олио и в хладилника, но не правя голямо количество, де  Simple Smile

Може ли точната рецептата ? Мерси! Hug Днес купих зарзавата и ще правя утре царска туршия и камбите, но ми се иска и твойте да направя.

Момичета под капак ли пържите камбите? След обяд ще правя и се чудех.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 11:25 от Тя

# 179
  • Пловдив
Да се отчета и аз. Правих ги онзи ден, леееко на око, че не бях сигурна дозата за килограм изчистени или не изчистени камби е. Пък и имаше 2-3 с черно отвътре и ги изхвърлих. Та намалих малко продуктите за маринатата. Напълних един голям винтов буркан и един малък, пак с винт. Не съм топлила бурканите, че с щъкащо човече в краката, само вряла вода ми липсваше. А във фурната не знам как да ги стопля. Както и да е малкия буркан вече го няма  Laughing - страхотни са. Дори мъжа ми, дето не е фен на сладките трушии ги хареса. Ще направя още. Много.
Аааа, да - сложих по 2-3 листа магданоз на дъното, по средата и отгоре на бурканите. Мисля, че и с кервиз ще стане добре.
Селма, огромно благодаря за страхотната рецепта  bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт