МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

• 126 479
  • 376
  •   1
Отговори
# 240
# 241
  • София
Как стартират като цена тази година камбите?

На Женският пазар - 1 лв килото.....Вчера купих.....

А някой да се е разходил до борсата, има ли разлика в цените както миналата година?

На борсата в Слатина са по 1 лв/кг (бяха в сряда). При мен днес е денят на голямата битка  Laughing А случайно някой да е пробвал да ги направи с мед вместо със захар? Биха станали съвсем здравословни - без (почти) сол, без захар ...

# 242
   За съжаление в термично обработения мед няма нищо здравословно..... Confused

# 243
  • София
И аз се присъединявам към групата. Видях на пазара на Графа по 2 лева и мисля да взема. Свеки ми е на гости, а тя още споменава миналогодишните, какви били разкошни Mr. Green Мисля да й направя. Уви, миналата година правих някакви фокуси, добавях сол, оцет, дано тази година да успея да ги повторя!

# 244
На борсата в Дружба са по 1 лв. Купих 7 кг. Утре  с това ще се занимавам. Mr. Green

# 245
  • София
Готово! От 5 кг камби излязоха 7 буркана от 0.7 на винт. Остана ми марината и ще експериментирам с някакъв друг зарзават за бърза консумация. Успех на всички с хубавите камби!

# 246
  • Пловдив
От миналата година ме гложди един такъв въпрос. Като казвате килограм или 5 - това за изчистени или не изчистени камби е? Понеже дръжката и семето тежат.

# 247
От миналата година ме гложди един такъв въпрос. Като казвате килограм или 5 - това за изчистени или не изчистени камби е? Понеже дръжката и семето тежат.
И аз това се чудех и мислех да питам.Предполагам че не изчистени. newsm78

# 248
  • София

Неизчистени. Извинявам се за закъснелия отговор.

# 249
Селма,  благодарностти за страхотната рецепта от цялото семейство Hug. Направихме 3 тази седмица и станаха невероятни камби, ще правим още. Но имам един въпрос - не стерилизирам бурканите и капачките, както си написала в началото, а в сухи буркани, след като задуша камбите , както са врели направо от тигана  ги сипвам в буркана, заливам ги с марината, капачка и ги обръщам - ДАЛИ МОГАТ ДА СЕ СЪХРАНЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН ИЛИ ЩЕ СЕ РАЗВАЛЯТ СКОРО?
пп: само да допълня, че първата доза /три големи буркана с винт/ я издохме още на следващия ден- нещо невероятно се получи наистина Grinning

# 250
 Grinning ...... 3 дози..

# 251
viki012,радвам се,че ви харесаха камбите!  Hug

Начинът на затваряне,който посочваш,не ми изглежда особено сигурен...  Thinking
Този,който съм описала,е бетон!За него гарантирам!  thumbsup
Прецени си.  Hug

# 252
Мерси за бързия отговор Селма, ще ги затварям по описания от теб начин, сега почвам да ти "ровя" и другите рецепти  Grinning, защото май ще са страхотни. Чао и приятен ден. 

# 253
  • Бургас
Вчера попаднах на тази рецепта и реших - бързо, лесно, вкусно, ще се прави! /Много харесвам сладко-киселият вкус на туршията, ама баба я прави по сложна рецепта, дет` не е за мен/

Та днес запретнах ръкави и речено - сторено. Всичко изглежда чудесно, малко морковчета прибавих, бурканите и капачките стерилизирани, туршията готова. Напълних два буркана, но като ги обърнах им изтече маринатата Cry Та питам защо, къде сбърках, не че няма да ги изядем до ден-два, ама защо. Пък и да знам за другия път.
ПП капачките са винтови.

ППП Селма мерси за рецептата!

# 254
  Със сигурност проблемът (точно този) не е в рецептата,най-вероятно не си завинтила добре капачките. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт