МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 125 974
  • 374
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 4 560
Хиляди благодарности, Селма,   bouquet  за рецептата!

От 4 кг чушки излязоха 5 буркана. Точно по рецептата е правена, само сол готвача сложи 1 чаена /средния размер/ лъжица, защото му се стори малко.
Едвам изчаках да мине едното денонощие за да дегустираме. Невероятни са на вкус!

Само един кусур има рецептата - много бързо свършва!

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 23:12 от Естел

# 271
  • Мнения: 7 433
  Моля,моля,Естел !  Hug Радвам се да те видя в тази тема !  Hug

# 272
  • гр.София
  • Мнения: 62
Поздравявам Ви Селма за прекрасната рецепта. Тази година за първи път правих от нея и останахме очаровани всички.Имате талант да ни радвате с хубави рецепти.Още веднъж благодаря.Наистина е много успешна. Сега съм се приготвила за "Божествения тиквеник".Надявам се и той да е толкова вкусен.  bouquet

# 273
  • Мнения: 7 433
  Сърдечно благодаря за толкова мил и емоционален отзив ,valentina2006Heart Eyes
  Надявам се и тиквеникът да ви хареса не по-малко !  Hug

# 274
  • Мнения: 1 352
Може и да съм писала, не помня вече, но имах глупостта да послушам мъжа ми, да сложа повече сол в поредната партида камби. Нищо общо! Тези чушки са си сладникави по принцип и не им върви въобще да са солени. То си е и въпрос на вкус де, но аз повече тази грешка няма да повтарям.

# 275
  • Мнения: 7 433
  Да, Мариета Simple Smile И аз пробвах да сложа повече сол просто за експеримент .Наистина нищо общо с оригиналната рецепта . Губи се целия й чар .  Peace

# 276
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Селма надявам се няма да се разсърдиш,ако вметна тук и моите мариновани камби,защото държа на мнението ти.Може би повечето го знаете тоя начин ,но да споделя.Аз вече го постнах в един сайт за туршии в "bg mama",но ти може да не си го видяла още.        
 -   Мариновани камби   -
 5кг червени камби почистени, 1кг карфиол,1средна зелка,1кг моркови,1глава кервиз (целина) с листата, всичкия зарзават да е 9-10кг нарязан за   консумация.Приготвя се марината: 1л.оцет,7чаени чаши вода,1суп.лъж. натриев бензоат,1ч.ч.едра сол,1кг.захар.В голям съд се залива зарзавата с марината,пестоява 12ч.,пълнят се бурканите,във всеки се слага по 1скил.чесън ,5-6зърна чер пипер,3-4 зърна бахар. Залива се с марината и се стерилизира малко (за капачката)                                                                                                                                                                                                           Гарантирам ви- една доза няма да ви стигне .        





          

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 23:23 от midkoo

# 277
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Зелени   Камби

1ч.л.непълна сол
1ч.л.пълна захар ,напълват се бурканите,нарязани за консумация зелени камби,карфиол,кервиз,моркови,5-6зърна ч.пипер,3-4зърна бахар,оцет до чертата на буркана (80гр.),1 аспирин отгоре и 1от доло-вода до горе.Няколко дена се обръщат.Не се стерилизират!!


    

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 23:27 от midkoo

# 278
  • Мнения: 1 982
Да подбутна темата, за остатъка от форума, които не са чували за тези фантастични камби. Аз започнах кампанията днес. Изпаренията на оцета много не са ми по вкуса, ама "красотата изисква жертви". Успешно камбоправене на всички! Simple Smile

# 279
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Тъкмо сеело чудех онзи ден дали да не вдигна темата. В неделя мъжа ми донесе 8 кг. камби от село. Та чистих и на другия ден ги правих на 3 пъти, че нямам достатъчно голям съд за 6 кг. изчистени камби. На едните забравих магданоза, на другите чесъна го сложих, преди да затворя ..... абе  пълна скръб. Излязоха 4 големи и 6 малки буркана. Тъй де вече 5 малки, защото .... трябва да се опитва, пък и цяла година ги чакам.

# 280
  • Мнения: 1 352
Благодаря на тези, които избутаха темата. Точно е дошло времето за тези уникални камби!

# 281
  • Мнения: 1 884
О, аз преди 10 дни сложих 10 кг. камби.  Даже преди два дни изядох единия буркан.
За тази година ,толкоз.Няма да стигнат ,но нищо.

# 282
  • Мнения: 1 982
С тая рецепта само си играем на "затвори-отвори".  Laughing

# 283
  • Sofia
  • Мнения: 1 488
Ще пробвам задължително. Много ги обичам, но не съм правила.

# 284
  • Мнения: 1 466
Благодарности за споделената рецепта!! Миналата година я изпробвах с 10 буркана, които свършиха за нула време. Много ни хареса и тази година ще приготвя от нея в по-големи количества. Още с излизането на червените чушки нямах търпение и започнах да приготвям , а сега с  камбите най- редовно си имам в хладилника от тях. И аз на няколко пъти се опитах да променям ту сол, ту оцет, но оригиналната рецепта е наистина хубава. Синът заяви,че цяла зима ще яде само от тези чушки. Нас много ни допадна, защото е без стерилизиране, а нямам условия за това и не е толкова трудоемка. Приготвяш си постепенно доза след доза.

Общи условия

Активация на акаунт