МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

• 127 424
  • 376
  •   2
Отговори
# 90
Това са най-любимите ми камби. Правя ги често!
Рецептата я прави свекърва ми от много години.
Последните пъти слагам и стебла целина, карфиол и морков.
И те стават божествени на вкус!
Нагласявам си маринатата по мой вкус.
Последният път 3 литров буркан изчезна за 2 дни Embarassed
Ей така изглежда някак (лоша снимка Mr. Green):
http://www.bgfermer.bg/Images/Cache/Image_597007_2.jpg

Трябва да имате предвид, че чушките продължават да се готвят в горещата марината(ако останат там).
Аз лично варя 3-4 мин и оставам да изстинат в маринатата, като е за директна консумация.
До следващият ден са супер.

# 91
.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 13:48 от delicate

# 92
Днес си направих н-тите камби.Утре ще правя още.Пишман станах, че ги показах на сестра ми, дето не вдява от кулинария.Колко сирене и хляб вървят с тях и сосчето, а съм на диета... Cry И чушки правих, но камбите по ми харесаха.Селма, благодаря за страхотната рецепта!  bouquet

# 93
Благодаря за рецептата , много е лесна.
Ако има правили в буркани  , биха ли казали , трайни и вкусни ли са след няколко месеца -този варинат само с марината ,без стерилизиране и/или  аспирин  получава ли се ?

# 94
Благодаря за рецептата , много е лесна.
Ако има правили в буркани  , биха ли казали , трайни и вкусни ли са след няколко месеца -този варинат само с марината ,без стерилизиране и/или  аспирин  получава ли се ?
     Издържат по 1 година в буркан.Стават още по-вкусни.
     Маринатата е естествен консервант.Проверено е с години.  Peace

# 95
Селма, колко кг камби си слагаш за зимата? Не мога да предвидя количествата въобще!Сега пак вечерях с тях!Камби-наркотик! Laughing

# 96
Селма,значи още горещите камби с гореща марината заляти в буркани,затворени и обърнати издържат без да се слага аспирин или без да се вари буркана след това?

# 97
  Просто Хари,не мога да те ориентирам.Всичко изцяло зависи от апетита ви.
  Аз правя съвсем малко зимнина,но има кой да ме снабдява.  Blush

Иначе тези камби ,да.....точно като наркотик са.И аз мога да ги ям всеки ден!  Crazy Laughing

Селма,значи още горещите камби с гореща марината заляти в буркани,затворени и обърнати издържат без да се слага аспирин или без да се вари буркана след това?
  Точно!  Peace
   Нали си обработила бурканите и капачките,както съм описала?
   Значи всичко е тип топ!  newsm10

# 98
Благодаря Селма Hug Ти така хубаво си го описала,но аз пак питам,че по такава технология не сме затваряли зимнина.

# 99
   Обикновено слагате аспирин,така ли?  Rolling Eyes

# 100
  • Под гъбата
На тези камби им се каня отдавна Embarassed. Искам да попитам мога ли да направя дозата но без да стерилизирам в буркани а просто да ги прибера в съдче и да ги изконсумираме в рамките на 2-3 дни? Ще имам гости за два дни и ми се ще да направя камбичките в петък та да може до събота да поотлежат в маринатата. Ще им стигне ли това време?

# 101
Селма,извинявай че чак сега отговарям Embarassed Обикновено стерилизираме бурканите като ги варим.С аспирин преди години майка ми правеше едни червени чушки мариновани и май някакви подобни бяха,мнооооого вкусни.Камби не сме пробвали,но мисля да спретнем няколко буркана от твоите Peace

# 102
mama_mima,добра идея.Мисля,че ще им стигне време на камбите да се мариноват.  Peace

Дес,успех с "моите" камби!Без аспирин е по-здравословно.Може и бременни,и кърмачки,и деца да ги ядат без да се притесняват.  Simple Smile

# 103
Tъкмо ги сложих във врялата марината.Притеснява ме че не плуват вътре всичките.Надявам се като омекнат леко да се свият и облеят в сместта.Направих ги с около 2кг камби,всичко останало двойно,дано се получи.Така хубаво миришеееееее Mr. Green  chef

# 104
Току що ги направих и аз. Само 1 кг. за проба, но ще се правят още. Дес, наистина омекват и се потапят изцяло в маринатата. Искам да попитам може ли от вечерта да измия и нарежа камбите, а на другата сутрин да ги приготвям. Дали ще им стане нещо, ако престоят?

Селма, букет (с букви, защото емотиконите не са активни в момента).

Общи условия

Активация на акаунт