МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 127 424
  • 376
  •   2
Отговори
# 90
  • Мнения: 483
Това са най-любимите ми камби. Правя ги често!
Рецептата я прави свекърва ми от много години.
Последните пъти слагам и стебла целина, карфиол и морков.
И те стават божествени на вкус!
Нагласявам си маринатата по мой вкус.
Последният път 3 литров буркан изчезна за 2 дни Embarassed
Ей така изглежда някак (лоша снимка Mr. Green):
http://www.bgfermer.bg/Images/Cache/Image_597007_2.jpg

Трябва да имате предвид, че чушките продължават да се готвят в горещата марината(ако останат там).
Аз лично варя 3-4 мин и оставам да изстинат в маринатата, като е за директна консумация.
До следващият ден са супер.

# 91
  • Мнения: 1 798
.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 13:48 от delicate

# 92
  • Мнения: 2 037
Днес си направих н-тите камби.Утре ще правя още.Пишман станах, че ги показах на сестра ми, дето не вдява от кулинария.Колко сирене и хляб вървят с тях и сосчето, а съм на диета... Cry И чушки правих, но камбите по ми харесаха.Селма, благодаря за страхотната рецепта!  bouquet

# 93
  • Мнения: 157
Благодаря за рецептата , много е лесна.
Ако има правили в буркани  , биха ли казали , трайни и вкусни ли са след няколко месеца -този варинат само с марината ,без стерилизиране и/или  аспирин  получава ли се ?

# 94
  • Мнения: 7 433
Благодаря за рецептата , много е лесна.
Ако има правили в буркани  , биха ли казали , трайни и вкусни ли са след няколко месеца -този варинат само с марината ,без стерилизиране и/или  аспирин  получава ли се ?
     Издържат по 1 година в буркан.Стават още по-вкусни.
     Маринатата е естествен консервант.Проверено е с години.  Peace

# 95
  • Мнения: 2 037
Селма, колко кг камби си слагаш за зимата? Не мога да предвидя количествата въобще!Сега пак вечерях с тях!Камби-наркотик! Laughing

# 96
  • Мнения: 2 126
Селма,значи още горещите камби с гореща марината заляти в буркани,затворени и обърнати издържат без да се слага аспирин или без да се вари буркана след това?

# 97
  • Мнения: 7 433
  Просто Хари,не мога да те ориентирам.Всичко изцяло зависи от апетита ви.
  Аз правя съвсем малко зимнина,но има кой да ме снабдява.  Blush

  Иначе тези камби ,да.....точно като наркотик са.И аз мога да ги ям всеки ден!  Crazy Laughing


Селма,значи още горещите камби с гореща марината заляти в буркани,затворени и обърнати издържат без да се слага аспирин или без да се вари буркана след това?
  Точно!  Peace
   Нали си обработила бурканите и капачките,както съм описала?
   Значи всичко е тип топ!  newsm10

# 98
  • Мнения: 2 126
Благодаря Селма Hug Ти така хубаво си го описала,но аз пак питам,че по такава технология не сме затваряли зимнина.

# 99
  • Мнения: 7 433
   Обикновено слагате аспирин,така ли?  Rolling Eyes

# 100
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
На тези камби им се каня отдавна Embarassed. Искам да попитам мога ли да направя дозата но без да стерилизирам в буркани а просто да ги прибера в съдче и да ги изконсумираме в рамките на 2-3 дни? Ще имам гости за два дни и ми се ще да направя камбичките в петък та да може до събота да поотлежат в маринатата. Ще им стигне ли това време?

# 101
  • Мнения: 2 126
Селма,извинявай че чак сега отговарям Embarassed Обикновено стерилизираме бурканите като ги варим.С аспирин преди години майка ми правеше едни червени чушки мариновани и май някакви подобни бяха,мнооооого вкусни.Камби не сме пробвали,но мисля да спретнем няколко буркана от твоите Peace

# 102
  • Мнения: 7 433
mama_mima,добра идея.Мисля,че ще им стигне време на камбите да се мариноват.  Peace

Дес,успех с "моите" камби!Без аспирин е по-здравословно.Може и бременни,и кърмачки,и деца да ги ядат без да се притесняват.  Simple Smile

# 103
  • Мнения: 2 126
Tъкмо ги сложих във врялата марината.Притеснява ме че не плуват вътре всичките.Надявам се като омекнат леко да се свият и облеят в сместта.Направих ги с около 2кг камби,всичко останало двойно,дано се получи.Така хубаво миришеееееее Mr. Green  chef

# 104
  • Мнения: 672
Току що ги направих и аз. Само 1 кг. за проба, но ще се правят още. Дес, наистина омекват и се потапят изцяло в маринатата. Искам да попитам може ли от вечерта да измия и нарежа камбите, а на другата сутрин да ги приготвям. Дали ще им стане нещо, ако престоят?

Селма, букет (с букви, защото емотиконите не са активни в момента).

Общи условия

Активация на акаунт