Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 806
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Съжалявам, че пиша едно под друго, но да питам... Понеже ще купуваме готова къща, искам да попитам къде да се обърна за инженер конструктор, който да я погледне... Не искам да прави план за рекунструкция и т.н. а просто да дойде на място да я погледне и да каже ще я бъде ли или не... Идеи за цени? към кого да се обърна???

# 586
  • Банкя
♥VIKI♥ Не съм проверявала промоции за дограма, защото има много време до нея, но предполагам, че това, което си гледала е за безплатни вътрешни щори. Аз ще държа на външни ролетни щори, които да се монтират заедно с дограмата и комарниците и даже кутиите да се скрият във фасадата (изолацията). Архитектът обеща да ми направи детайл, как точно ще изглежда. Grinning

А за конструктор - по принцип всеки архитект има екип или проектанти по различните части, с които работи. Ако имаш познати в този бранш (проектиране или строителство), попитай ги за контакти. Ние още нямаме проектантски екип, така че не мога да ти препоръчам някого конкретно. Тук май bob_bs, който пише, беше конструктор (или студент ССС, не помня вече Rolling Eyes).
За цената - предполагам колкото консултанска услуга, зависи и какво очаквате точно, просто да погледне или да проверява чертежите, по които е строено. Предполагам, че около 100лв само за разкарване и оглед ще ви вземат. Peace

А аз да те питам, може би си писала, но не съм сигурна, вие защо решихте да купувате готова къща? Трябва веднага да се нанесете или преценявате, че е по-изгодно? Че пестите нерви по строеж, това е ясно, но все пак...  Wink Hug

# 587
Акси благодаря мила за отговора, смятам да заведа конструктор, просто за консултация, да каже ще я бъде ли няма ли да я бъде  Laughing
Решихме да купим готова не защото не искаме да строим, а защото нямаме друг избор. С кредит сме с 20% с наши пари, останлите 80% разчитаме на банката. Мислихме за вариятна да купим земя и нея да ипотекираме и с парите да строим, но засъжаление за никъде няма да стигнат.  Tired Банките за строеж нищо не дават, а имот друг да ипотекираме нямаме. Затова решихме да купим говота къща, която да ипотекираме и да я оправим, което излиза същото като да си построиш нова, но уви  няма друг начин. Мислихме и за сглобяема ,но и този вариант отпадна ...сега сме в процес на преговори за 2 къщи и сериозно трябва да се погледнат от майстори и конструктори и да се каже,кое колко ще излезе  Crazy затова се и подвизавам още в темата, поне за довършителните работи да черпя идеи  Hug

# 588
  • Банкя
♥VIKI♥ Важното е, че продължавате да гоните мечтата си, да живеете в къща. Щом готовата къща е вашият вариант, пожелавам успех и дано на откриете вашето мечтано местенце и то да е постижима инвестиция.

А за сглобяема къща и аз не съм навита. Знам, че тук във форума има хора, които мислят така да строят и им пожелавам успех, но аз предпочитам да строя по-дълго време (поради липса на достатъчно средства в момента), но да си имам къщичка от "камъни и тухли", както е казало третото прасенце. Mr. Green Peace

Иначе и аз намирам темата за много полезна и въпреки че от скоро пиша в нея, съм прочела всичко назад и смятам да си го препрочитам. Wink

Надявам се, сега със затоплянето на времето, и темичката да живне, да се завърнат строителки, които отдавна не са писали, с добри новини за строежите си. Grinning

# 589
VIKI, бих те свързала с нашия конструктор, но не сме от София Rolling Eyes Освен да отидеш в няколко проектантстки филми или да пишеш на лични на съфорумки от София да те свържат с техните Peace
По отношение на дограмите най-оптимален вариант като цена-качество май са Профилинк. Тези, които ти си гледала какви са?

# 590
ще се поразровя и ще драсна на лични, определено конструктор си ми трябва  Confused

# 591
ехооо

galana_s, въпреки "любовта" ми към кафявата дограма Laughing за Вашата къща, бяла дограма, с бяло около нея, балюстрада и слънчевото ти жълто ще и отива страхотно  Hug

♥VIKI♥ , дано сте намерили вашия дом  Hug

При нас нищо кой знае какво, за това и не пиша...

На всички много късмет  Peace

# 592
най-после и аз да се включа в темата. следя ви с голям интерес от много време. изчела съм всичко до момента. предстои ни строеж на така желаната еднофамилна къща. моля за съвет относно начина на строителство - чрез фирма или да търсим бригада. какви са плюсовете и минусите и най- вече разликата в цената, защото в днешно време това никак не е без значение. ако строим по стопански начин, какво ни чака? нервите и отделеното време са ясни, какво друго? колко време ще отнеме груб строеж на двуетажна къща - 240 кв.м. без мазе?

# 593
250 кв.м. без мазе + дувар /около 80 л.м./ - 2 месеца и половина. Фирма ни строи.
И да се допълня - наехме голяма фирма, която имаше собствена всякаква техника. Така се спести от наемането на разни бетоновози, бетон-помпи, багери, камиони за изкопаната пръст и т.н., чиито цени за наем са доста високи. Материалите си ги взимат с много по-големи отстъпки, отколкото бихме договорили ние, което съответно се отрази и на нас.  Дадоха и ценни съвети за промяна на разни дребни недомислени неща /винаги изникват такива/ по проекта. Като цяло - на нас ни излезе освен по-лесно, по-бързо и по-евтино с фирма.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 11:05 от Гретел

# 594
Гретел КОлко горе долу ви излезна на квадрат грубия строж  като цена?

# 595
Ние правихме 2006-та  грубия строеж. Цените съвсем не са същите сега. Все пак отговарям на лични.

# 596
Гретел. моля и аз за цена на лични!  bouquet

# 597
galana_s , разглеждах този блог http://lamartinia.blogspot.com/2010/03/blog-post_31.html (много интересни неща има в него, поне за мен ) и не се сдържах да ти покажа тази къща. Вие може вече и да сте поръчали дограма за вашата къща, но и с тъмна ще стои добре.

# 598
Veniz , благодаря ти Peace Днес избрахме дограмата. След дълго мислене решихме, че ще е Саламандър 5камерна, тъмна Peace Много се чудех между златен дъб и бяло, после почти спонтанно реших, че ще е тъмна. Радвам се, че показа тази къща. Вече съм сигурна, че съм на прав път Hug

# 599
 Акси, съжалявам, че така се забавих с отговора - при нас дограмата ще е на PVC, Profilink, цвят златен дъб. Ние имаме 2 х 4 крила френски прозорци на първия етаж към верандата, както и 1 балкон с 2 врати на горния етаж. Цялата дограма ни излезна малко над 5000 лв.

Общи условия

Активация на акаунт