Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 855
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
ооо, това с химическите тоалетни го проучвахме миналата година Simple Smile. Тези, големите и хубави, като кабинки сеотдават под наем. Никой не ни каза цена за продажба. Явно така им е по-изгодно. Имат си гарантирани клиенти за обслужване.
Ние си взехме мъничка, като за къмпинг. И ни върши чудесна работа.
Но ми се иска да си изградим отделно помещение...

# 571
На нас ни е необходима баня и тоалетна за съботно-неделна почивка.

Ако го направиш нелегално-т.е. без проект и одобрението му от общината на чиято територия е сградата, рискуваш "доброжелатен" съсед да те натопи за незаконен строеж, каквото ще е дефакто, и да те принудят да го събориш + глобите които ще ти наложат..

# 572
навлизаме в една обширна тема Simple Smile за законните и незаконни строежи. В селата ... пристройки, навеси и разширения към къщи... Ако всичко е според законите и те се спазват... За добро или зло, не се спазват.

# 573
На нас ни е необходима баня и тоалетна за съботно-неделна почивка.

Ако го направиш нелегално-т.е. без проект и одобрението му от общината на чиято територия е сградата, рискуваш "доброжелатен" съсед да те натопи за незаконен строеж, каквото ще е дефакто, и да те принудят да го събориш + глобите които ще ти наложат..
Правилата са си правила. Според мен нещата трябва да се правят както си му е реда, за да ти е мирна главата. За това -  консултирайте се с архитект, той ще знае какво ви е необходимо, колко ще струва, за колко време ще стане и т.н.

# 574
Не знам как е в другите села, но в нашето (голямо село, на 10 км от Пловдив),наистина няма къща без незаконни пристройки, навеси, барбекюта, гаражи, летни кухни и т.н. А доколкото знам дори за смяна на дограма и вдигане на висока ограда трябва разрешение от инженер-конструктор.
alleicha , тези преместваеми санитарни помещения, които си видяла на Стройкото, много се харесаха на брат ми и мъжа ми, мислят да купят такова.Благодаря, че сподели.

# 575
  • Банкя
Не мисля, че за смяна на дограма се изисква разрешение от конструктор, но за висока ограда освен, че трябва проект, е необходимо и съгласието на съседите, с които граничи оградата, а към улицата плътната част не може да е повече от 60см. Peace

# 576
  • густо майна Филибето
Не знам как е в другите села, но в нашето (голямо село, на 10 км от Пловдив),наистина няма къща без незаконни пристройки, навеси, барбекюта, гаражи, летни кухни и т.н. А доколкото знам дори за смяна на дограма и вдигане на висока ограда трябва разрешение от инженер-конструктор.
alleicha , тези преместваеми санитарни помещения, които си видяла на Стройкото, много се харесаха на брат ми и мъжа ми, мислят да купят такова.Благодаря, че сподели.
В крайните квартали на Пловдив не е по-различно, чудя се кога ще тръгнат общинарите, защото и ние сме нарушители Grinning

# 577
При нас пък от алчност за по-големи парцели на места вместо път има кози пътеки Crazy  Laughing

Да се похваля, че днес избрахме външната боя и камък за облицовката. Та боята ще е жълта да подхожда на психичния статус на стопаните / Crazy /, а камъкът е този цвят травертин:
http://www.prikachi.com/files/1491223r.jpg

Дълго умувахме за цвета  на фасадната боя. Минахме през розовеещи, съвсем убито бледи жълти, през оранжеви, червени. Накрая решихме слънчево жълто на Вебер. Дано да не сме сгрешили, че връщане назад няма Praynig

# 578
  • Банкя
galana_s Може ли да покажеш, какво точно е това слънчево жълто, че не успях да го открия в нета. Grinning

Аз винаги съм си представяла къщата или в зелено (бледо, маслено, по-убито), или в нюанси на бежовото. В краен случай - бяла с тъмни акценти в дограма, керемиди или някакви дървени детайли.
Моят мъж онзи ден изръси, че иска оранжева къща. Rolling Eyes Ще видим как ще се преговаря... Не че не харесвам оранжево, даже го обожавам, но на къща нещо ми се пренасити... всяка втора кооперация е в тези нюанси, а на места има доста несполучливи резултати. Naughty

Но да стигнем до там. Mr. Green Още много път има. Wink

# 579
А,  Laughing, слънчево жълто му викам аз, иначе е 120С от серията "лято". еТО
http://www.prikachi.com/files/1491347k.jpg

Но тук е по-различен цвят отколкото на каталога. Вчера прекопирах нашата къща върху найлон и я налагах на каталога с цветове и едната от каменните плочи. Абе големи дилеми бяха. Дано после да не се ядосвам, че и едно много приятно розовеещо имаше.
Оранжевото е най-разпространеният цвят в момента и затова ми се искаше да избягаме от него.
Мисля си жълта фасадка, травертин и бели елементи около прозорците...уф...добре трябва да е Simple Smile А дограмата какъв цвят да е, че утре ще я поръчваме newsm78

# 580
galana_s , много приятен цвят. Щом си мисилиш за бели елементи около прозорците, май и дограмата трябва да е бяла.
Иначе и аз си представям нашата бъдеща едноетажна къща, боядисана в светло жълто и с тъмна дограма, (като не изключвам и дървена), но това са само мечти все още Laughing

# 581
Аз да ви се похваля, че след проучване на пазара успяхме да смъкнем цената за фасадата и изолацията на къщата от 22 000 лв с неоформен гнайс на 17 000 лв с оформен камък както си е по проект. Освен това и външното барбекю ще бъде бонус.

Може би можеше да смъкнем и още, но аз съм доволна на този вариант - като цяло сме много доволни от качеството на строежа досега.

Следващата седмица започваме слагането на дограмата.

# 582
Veniz, радвам се че ти харесва. Пожелавам ти един ден си имаш твоята жълта къща, точно както е в мечтите ти Peace

viki_79, браво на вас Peace И ние утре ще преговаряме за цената на дограмата и от това кой каква отстъпка ще даде ще решим Саламандър или Шуко. Пазарене му е майката Wink

# 583
  • Банкя
galana_s Наистина много слънчево е това жълто, харесва ми. Hug
Отдавна искам да те поздравя за къщата - впечатлена съм от колонадата, кулата (която разбрах, че ще е библиотека Simple Smile) и визията като цяло. Предполагам, че и вътре разпределението сте го "пипнали". Успешно завършване и дано наистина да може да празнувате Коледа в нея. Peace Hug

viki_79 Поздравления! Наистина добре сте се преборили и спазарили. Peace
А каква дограма избрахте? Какъв е профилът, цвят, ще имате ли френски прозорци, ако е удобно и някаква цена - ще съм ти много благодарна. Знам, че всичко е индивидуално, но поне да се ориентирам. Grinning Благодаря!

# 584
Момичета, я кажете за дограмата, онзи ден ми се мотаха някакви брошурки в пощата с промоция безплатни щори  newsm78 Има ли някъде добри промоции Thinking

Общи условия

Активация на акаунт