Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 726
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Банкя
viki_79 Благодаря ти, за информацията! Hug
На мен ми се иска дограмата да е алуминиева в дървесен цвят и то ако може орех. Mr. Green Предполагам, че този вариант (+външни ролетни щори и комарници) ще е в горния диапазон на цените като цяло, но аз това съм си харесала. Докато стигнем обаче до дограмата, много вода ще изтече и много пари ще се дадат, така че ще видим, колко ще останат за нея. Laughing

galana_s Каква точно "тъмна" дограма поръчахте? Тъмно кафява, тъмно дърво, черна или друга? Wink

# 601
Ами води се тъмен дъб. Ето
 http://www.bulwindoors.com/images/cdata/company_id_338/mostra-ty … en.dyb210x285.jpg
Общо взето наличните цветове са им тъмен и златен дъб и махагон. За всички останали се чака 3 седмици и после 2 седмици изработка-да го имате предвид. Ние понеже бързаме трябваше да избираме между тия 3 цвята.
Вече започнахме с външната изолация. Поръчахме и входната врата. Бързаме да затворим, за да започнат с изолациите, да пускаме охранителна система и да слагат купола.
Аз вече оглеждам мебели. Има доста време до тогава, но искам да си избистря идеите. Набелязах това-онова и гледам по проекта как ще се напасне. Да знаете някоя лесна програма за интериор? И да питам също дали сте попадали на хубави линкове за спални с балдахин?

# 602
Здравейте момичета

Незнам питането ми дали е за тази темичка ,но ако не е ,моля да ме насочите Embarassed
Ще започваме  ремонт в къщата ни .Искаме  да  сложим   парно на 3те етажа... бих искала да попитам кое е по-добро  -на газ или  твърдо гориво/дърва и въглища/ и също така ако може някой да ми помогне да си намеря фирма коята да направи цялото парно ,но търся да е на изплащане /за около 6-7 месеца/ .Става въпрос за Плодвив.

Благодаря на всички ви и май ще ви навестявам честичко Grinning

# 603
galana_s,ние поръчахме също Саламандър и същия цвят Mr. Green Интересуваме как решихте въпроса с врата,ако имате към градината?
При нас беше голяма дилема,защото с механизъм като външна врата, разликата в цената беше около 1000лв. Shocked
Сега ще е балконски тип със заключване само от вътре.
Все още,обаче не съм убедена,че така е О.К. newsm78

# 604
Входната ни врата ще е от масивна дървесина, канадски дъб. Може да я боядисат абсалютно същата като дограмата. Като цена ни излиза 3000лв, с 10годишна гаранция. Иначе размерите и са 170на265см. Peace

# 605
" Вече започнахме с външната изолация. Поръчахме и входната врата. Бързаме да затворим, за да започнат с изолациите,...."

Галана,  а защо сега правите изолациите  newsm78, няма ли да изчакате да послегне строежа ? Ние миналата година правихме грубия , а сега ако има  Money ще измазваме.Иначе в понеделник ще ни монтират дограмата.

# 606
Акси, ние строим вила, където ще ходим събота и неделя и през лятото и затова се спряхме на по-икономичен вариант. Пък и разходи изкачат всякакви ....

# 607
" Вече започнахме с външната изолация. Поръчахме и входната врата. Бързаме да затворим, за да започнат с изолациите,...."

Галана,  а защо сега правите изолациите  newsm78, няма ли да изчакате да послегне строежа ? Ние миналата година правихме грубия , а сега ако има  Money ще измазваме.Иначе в понеделник ще ни монтират дограмата.
Бързаме да се нанесем за есента, защото ще имаме първолак и го записах в близко да къщата училище Laughing
Каква врата и дограма поръчахте? Вече взех да се виждам в чудо. Всичко трябва да се изпипва, оглежда, не било лесна работа ooooh! Laughing Възникнаха и някои пропуски в нашия конструктивен план Rolling Eyes

# 608
Аз само да кажа, че нашата покупка на къща се отлага , тъкмо почнахме да преговаряме, та се оказаха сумати глупости. Нямала нотариален акт, имала ' удостоверение за търпимост".  Tired Квадратурата по скици не отговаря, кваратурата на къщата не отговаря, на всичкото отгоре държат смешна цена въпреки, че се появиха тези неразбории. Брокерите лъжат .Банката се прави заради това, че няма нотариален акт, а това удостоверение... Абееееее  smile3511 smile3511 smile3511 smile3514 нямам сили вечеее..

накрая  ще си купя един парцел и ще си сложа една каравана по средата  Laughing Вече се замисляме за сглобяема уж за по евтино, вече и аз незнам  Tired Tired дано всичко , което ни се случва да е за добро  Praynig

# 609
  • Банкя
♥VIKI♥ Съжалявам, че така се е получило Hug, но ако трябва да съм честна, се радвам, че сте се отказали от тази къща. Мисля, че в другата тема ти писах, че трябва да внимаваш, ако няма нотариален акт.  Naughty
Поне не сте платили някаква сума, която сега да изгърми. Wink

По този повод да разкажа за един парцел, който гледахме доскоро. Обявата май я открих към края на януари, срещнахме се с брокерите, беше мъничък - малко над 350кв.м, но тук в Княжево, даже на по-комуникативно място от апартамента ни. Беше много изгодно (за местоположението си) - около 130 евро квадрата, беше с малко неправилна форма, но решихме с моя мъж, че ни харесва. Даже бяхме готови да капарираме. Брокерката проверяваше, показваше документи. Докато един ден проверила малко по-назад, тоест човекът, който живее там и го е препродал на този, който сега го продава... И излезе двойна продажба по Нова година, когато Агенцията по вписванията не работи. Два нотариални акта, двама собственици, а първособственикът твърди, че няма да се изнася ooooh! и ние с моя мъж беж да ни няма. Сега минавам от там почти всеки ден и гледам, че още си живее в съборетината.
Няколко седмици след това случайно пак от интернет попаднахме на парцела, който в последствие купихме. Даже направо от собственика го взехме, тъй като той си беше пуснал обява, а агенциите му се нахвърлили. Mr. Green

Така че, много внимавай и се оглеждай. Отнякъде ще се появи и вашата къща. Peace

# 610
 Hug Акси Благодаря мила за подкрепата  Hug и аз мисля, че е за добро .
Вашия случай просто е потресаващ, ние сега все още обмисляме варианти, че е доста сложно, но мисля, че всичко ще се нареди  Simple Smile

# 611
Викинце, радвай се, че сте се отървали навреме Peace Юридическите особености са най-важни при покупката на имот Peace

# 612
Здравейте момичета

Незнам питането ми дали е за тази темичка ,но ако не е ,моля да ме насочите Embarassed
Ще започваме  ремонт в къщата ни .Искаме  да  сложим   парно на 3те етажа... бих искала да попитам кое е по-добро  -на газ или  твърдо гориво/дърва и въглища/ и също така ако може някой да ми помогне да си намеря фирма коята да направи цялото парно ,но търся да е на изплащане /за около 6-7 месеца/ .Става въпрос за Плодвив.

Благодаря на всички ви и май ще ви навестявам честичко Grinning
Според мен е по-добре на твърдо гориво.Вярно по-трудно е но по-сигурно и евтино.В нашия квартал с прокарването на газта много хора се изхвърлиха и се включиха на газ,но на следващата година си направиха парно с твърдо гориво.Моята къща е на 3 етажа и се отопляваме на въглища още от тошково време,зимата се разхождаме по къси ръкави.

# 613
Вече взех да се виждам в чудо. Всичко трябва да се изпипва, оглежда, не било лесна работа ooooh! Laughing Възникнаха и някои пропуски в нашия конструктивен план Rolling Eyes
Олееее, ако знаеш колко неща тепърва ще установяваш?! Ние в момента привършваме обзавеждането. Миналия месец установих, че не сме оставили кабел за кабелна/цифрова в кухнята - а тя ми е отделно и докато домакинствам няма да имам поглед върху телевизора. Кутиите за външни кабели - телефон, телевизия, интернет, са под външната изолация и мазилка. Вчера открих, че в едната баня и в моята тоалетна стая няма по 20-30 см. первази. На къта за барбекю, на зиданата ми чешма не може да се монтира батерията. Чакам отново майстор за мазилките - да пребоядисва тук таме. Вратите на баните вече се затварят трудно - единствения начин де се поправи това е да се сменят. Вече ви споделих, че ВиК-то го правихме два пъти. И още безброй дребни неща, които ме изваждат от равновесие. И това при условие, че наехме и една фирма за всички довършителни работи. Работеха добре, но ако съм там и им дудна на главите. Това, което аз не съм съобразила / а общо взето мислех за всичко/, не е свършено. Отлагам наново нанасянето за август, защото знам, че ако не се свършат дреболиите преди това, ще си останат така.

# 614
  • Банкя
То имаше една приказка, но нея  помня точно... Rolling Eyes Построй къща и я продай, построй втора и я продай, построй трета и живей в нея.

Та колкото и да мислим, все нещо някой забравя. Затова са хубави форумите, защото човек може да прочете чужди мнения и впечатления, съвети и открити в последствие грешки. Peace

Гретел Аз мисля, че май съм измислила, къде ще има телевизори, къде ще ми трябват контакти, но със сигурност ще пропусна нещо или на етап обзавеждане нещата ще се променят. Thinking
Какво имаш предвид с това "Вчера открих, че в едната баня и в моята тоалетна стая няма по 20-30 см. первази." newsm78

Общи условия

Активация на акаунт