За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 982
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Вие все едно,че за първи път чувате за глезени деца  Grinning..... аз нямам нищо против да го гушкам, целувам и мачкам и го правя постоянно, но не искам да заспива само на ръце до ен на брой години.Познавам такива случаи- това имах предвид, но щом казвате,че е нормално, супер.Ще успокоя мъжа ми Wink alximika , а и щом при теб е същоот положението-явно е съвсем в ред всичко....но понеже това съвпадна с едни ревове,като изляза от стаята, и желани да идва най-вече в мен-още преди зъбите и се чудех доста.
Мерси  bouquet

# 286
Моето дете от няколко седмици (от както му растат зъби) много често иска да заспива вече в мен и не може да заспи, ако не го вземе- не винаги, но се случва честичко. Не иска да го разнасям или да го люшкам, а просто да е в мен(а и в мъжа ми), просто да е прегърнат??? newsm78 newsm78 Мъжът ми си мисли ,че така ще го разглезя... но пък все още си заспива и в леглото доста от пътите , в които спи.Сутрин като се събуди за мляко напр. непременно трябва да го взема(той ставяа и си подава ръцете) и да минат 10 мин и като заспи го мятам в леглото(буквално го мятам,че ми е малко неудобно през тия решетки) и си заспива като пънче.
Моля за мненията ви???
Детето чисто и просто се успокоява в ръцете ти - нещо напълно нормално, особено при някакъв дискомфорт, какъвто е растежът на зъбките. Няма да се разглези, даже смело твърдя, че така е най-добре за детето.
Здравейте мами! Имам нужда от съвет.... бебка е на 6 месеца и е само на кърма, започнах захранване със зеленчукови пюрета преди 20 -тина дни и тогава я тръшна вирус със разстройство. Спрях захранването и давах смекта и хидрасек и кърмене. Разстройството обаче не минаваше и по препоръка на педиатърката започнах лечебна хумана вместо кърма. След 5 дена хумана и прахчетата тя се оправи, започнах пак да кърмя и разстройството пак започна, сега пак ми каза да спра да я кърмя и да давам хумана 2-3 дена, а след това 10 дена НАН сензитив. Според нея аз имам вируса ( имах разстройство само един ден и то преди няколко дни) и тя затова не се оправя. Незнам , но вие как мислите дали е възможно да е от кърмата? Досега не сме имали такива проблеми, а мн вече продължава това разстройство. Със сигурност е вирус, защото доста деца го минаха около нас, но пробема да е в кърменето....знам ли
Извинявайте за дългият пост, но се цедя а кърмата ми намалява, това е мн време без кърмене вече..и се притеснявам да не се отбие...
Аз пък мисля, че няма по-подходяща храна от кърмата, когато бебето има разтройство. Понеже кърмех сина си 2,7 год. и когато имаше разтройство, го оставях на кърма и Ентерол и минаваше много бързо. Самата педиатърка ми препоръчваше да бъде предимно на кърма.

# 287
ентерол , обаче след 2г. май.
Зуки, мерси и на теб  bouquet
Хайде да пледираме за концерт на U2 в БГ spam2

# 288
ентерол , обаче след 2г. май.
Зуки, мерси и на теб  bouquet
Хайде да пледираме за концерт на U2 в БГ spam2
Давала съм Ентерол преди да навърши 2 год., педиатърката му е изписвала.

За U2 съм ЗА с двете ръце.

# 289
  • София
Минесота - за ентеро вирусите по-добро лечение от кърмата няма...това и в инфекциозна са ми го казвали като бяхме - най-хубавото нещо е...не му трябва лечебна храна.
Моят е пил ентерол на 6 месеца.
също и смекта на същата възръст.

# 290
Minesota написали са ти го, но и аз да се присъединя понеже дълго време бяхме с разстройство когато малкия беше малък - по-добро от кърмата за стомахчето няма, пък той вируса ще го предадеш и чрез допир, целувки, гушкания, а той така или иначе вече е предаден и за да го изкарате кърмата ще помогне много. Ако искаш давай веднъж или два пъти дневно лечебна Хумана, макар че на Дани не му помогна кой знае колко. Ентерол, Хидрасек, оризова вода може също.
За гушканията - умирам да го гушкам дребния. Сега като е по-голям сам идва и си ляга при мен и ме прегръща  Heart Eyes

# 291
  • София
Minesota ентерол, хидрасек и лечебна хумана съм давала и аз + електролити на прахчета, отново на хумана. Peace
(ентерол е пил някъде от около годинката, хвана ентеровирус...)
gundie за гушкането и аз много обичам да го прегръщам. от около месец си спи в леглото което е доближено плътно до нашето и практически не сме разделени. допреди месец два спеше между нас и определено ми липсва Rolling Eyes не се е разглезил от това. приспивам го всяка вечер като си разказваме приказки или просто го галя по главичката или ръчичките. за кратко заспиваше и сам, но иначе си се приспиваме. ще му дойде времето да се отдели, аз не го мисля отсега, ното го приемам за глезене Peace

# 292
сестра ми  пък спеше ди скоро с нейните деца, едното е на 3 и   половина, разбира вече и на нея трудно й се обесни защо не спят вече заедно.....  малката ми племенница е само на година и половина и не разбира особенно...но знам и че някои деца- като моят кум- като свикнат да заспиват на ръце и така до 3 год. например.

А възможно ли е заради избиване на зъб да го унася и да спи доста, днес спи мнооооогоо почти целия ден и все иска да го вземам, видимо му няма нищо-няма темп.... newsm78 newsm78 Shocked

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 17:03 от AnMary

# 293
  • София
не, но може да е от дъждовното време Wink
може и да почва някакваболест...може и не....те са си малки човечета, както на нас има дни, в които повече ни се спи, така и при  тях....
ако те боли зъб или венец, хич няма да ти е до сън баш....

# 294
Всъщност от зъби са точно обратни резкциите-не спи,кисело,мрънкащо.
Сънливост от зъби не съм чувала.Следи температурата.
При нас времето пък е супер.Слънчево и топло.

# 295
да го водя на лекар тогава, притесних се, не иска много и да яде.

# 296
Момичета, включвам се с молба за спешно инфо. Маги вдигна Т на свой ред, а личната ни лекарка не е на смяна. Моля, препоръчайте ми къде бих могла да заведа детето - болница, име на  добър лекар или най-добре, ако има възможност за домашно посещение, че в това време изобщо не искам да я извеждам.  

# 297
  • София
за какво ще го водиш Simple Smile че спи Simple Smile
остави детето на мира....то ще си покаже ако е болно...няма да се забавят другите симптоми...но просто може и да е от деня... не се шашкай толкова.

# 298
аз пак за моята тема...а да е избил вече(прорязъл зъба), понеже 2 дни беше голям ад- рев,църкане.... признаци за нов зъб...и много, ама много малко сън.... и сега да му е олекнало и да му се спи затова??? newsm78 newsm78 Вчера през деня хич не е спал....
Анджъл, бях спокойна, ама от както разбрах че може и да е болен леко се посмутих.

# 299
  • София
ами докато няма видни симптоми и да го водиш и да не го водиш - все тая...ще ти каже, че е добре...което не пречи през ноща да вдигне Т....
но аз наистина си мисля, че може да е от дъждът, налягането и т.н.
виж апетита може да спадне, ако го дразнят венците.

Общи условия

Активация на акаунт