За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 251
  • 755
  •   1
Отговори
# 1
  • София
yagodka - кошмар е за бременна....за мъж...освен, че евентуално ще я кара кофти не е.
иначе аз знам че съм карала и морбили също, мъжът ми е карал варицела и преди няколко години херпес зостер....
аз все пак не вярвам, че наистина детето ще вземе да изкара някоя тооолкова нетипична варицела, че да не се разбере за какво иде реч....

Цитат
Варицелата е вирусна инфекция, която причинява червен сърбящ обрив по кожата. Обикновено първо се появява на корема или на гърба и лицето и после се разпространява на останалата част на тялото, включително главата, устата, носа, ушите и гениталиите.  
Обривът започва като много и малки червени подутини, които приличат на пъпки или ухапано от насекомо. Те се развиват като мехурчета с тънки стени, пълни с бистра течност, която по-късно става мътна. Мехурчето се пука, оставяйки отворена рана, която загаря и става на сухи, кафяви корички. Една от най-характерните особености на варицелата е, че обривът може да представлява пъпки от всички фази на заболяването.  
Мехурите на варицелата могат да са широки между половин и един см, имат червена основа и се появяват на  периоди през 2 до 4 дни. Някои деца имат само няколко мехурчета, други няколко стотин. Обривът може да е по-сериозен при деца, които имат други кожни проблеми, например екзема.
Някои деца имат температура, болки в тялото, или слабо неразположение един или 2 дни преди да се появи обрива. Тези симптоми могат да продължат няколко дни и температурата да се задържи в границите 37.7-38.8 градуса, а понякога дори по-висока. Малките деца често имат по-слабо изразени симптоми от по-големите деца и възрастните.

просто обривът е прекалено характерен....нашите бяха по 1-2 мм пъпчици...не мехури Wink

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 18:12 от Angel_Dust

# 2
запис  Hug

ох от извесно време бебка като спи през деня и изведнъж се събужда от невероятен рев ще кажеш че я коли някой а и посинява цялата - това на нещо дължи ли се или просто има  кошмари  Mr. Green

# 3
  • София
Може да се дължи на нещото, наречено колики

# 4
  • София
Малко извън бебешката тема.

Имате ли някакви отзиви за Доксипрокт. Това е маз за локално лечение на хемероиди. Моя мъж има болежки. Прочетох листовката. Но е друго да чуя и мнения.
Преди използваше Проктогливенол. И аз съм го използвала. Дано скоро не ми се налага да прибягвам до Доксипрокта.

# 5
  • София
моят май остана най-доволен от масту и някакво билково на хималая...имаше и хапчета такива.... но то май всяко кремче действа индивидуално...т.е. при някои едни повече влиаят от други.
а пробва доста...даже на билкар ходи и му беже забъркал нещо и му беше дал торба с билкова смес да пие.....

# 6
  • София
Даваш ми добра идея за Хималая. Ще потърся инфо в нет-а. Аз от техните продукти съм пила единствено Цистон и съм много доволна.
Рекох на мъж ми и той се нави. А хапчета хич не може да пие. Явно много го боли.

# 7
  • София
аз за хималаята от тук мисля от хомеопатичният  прочетох и той си го купи....и крема и хапчетата...ама те разхлабвали повечко Simple Smile та остана на крема само...

http://si-plus.com/index.php?p=7 ето ги, бя баха и мн евтини...

# 8
  • София
И аз пих Цистон съвсем скоро, но на мен изобщо не ми помогна, даже положението толкова се влоши, че бях на антибиотици  Shocked Което означава, че наистина зависи явно, дано това за хемороидите е по-добро. Peace

# 9
  • София
и крема и хапчетата...ама те разхлабвали повечко Simple Smile
Явно е точно за него (хапчетата де) Simple Smile И аз видях този сайт, записах си, утре ще проверя в аптеката.

meggle, знам ли, може и до организъм да е, или пък степента на кризата.

# 10
Малко извън бебешката тема.

Имате ли някакви отзиви за Доксипрокт. Това е маз за локално лечение на хемероиди. Моя мъж има болежки. Прочетох листовката. Но е друго да чуя и мнения.
Преди използваше Проктогливенол. И аз съм го използвала. Дано скоро не ми се налага да прибягвам до Доксипрокта.
AnMary за мазилото незнам, но като имах проблем с хемероидите използвах сапун. Самия хемероид се намазва със съпун, стои се 5 мин, щипе  Mr. Green и се измива, но след 3-4 пъти се маха. |
Дано бързо да се махне  Simple Smile

# 11
Hriseto-и на мен  това ми прилича на колики.

# 12
И аз да се наредя в темата, не че някой пита за мен ден, но и въпрос имам.  За варицелата в странство има ваксина, а на българския пазар предлага ли се?

# 13
  • София
за сега не.

# 14
  • Стара Загора
ох от извесно време бебка като спи през деня и изведнъж се събужда от невероятен рев ще кажеш че я коли някой а и посинява цялата - това на нещо дължи ли се или просто има  кошмари  Mr. Green

Хм, и при нас имаше нещо такова, което отмина доста бързо, а когато се появи, съвпадна с поредната месечна консултация при педиатъра. Аз реших, почти на вратата, да споделя с лекаря, като не очаквах някакъв отговор, все пак - бебе, откъде може да се разбере какво сънува или защо така се стряска насън, а той взе че ме опонира с въпроса "Колко какпи Вигантол й давате". Тъй като не очаквах някаква реакция, този въпрос направо ме смути и притесни Simple Smile. Та според лекаря се дължеше на наченки на рахит и за 2 седмици ни увеличи вит. Д-то от 3 на 6 капки дневно (не че ги давах всеки ден по толкова де, но все пак няколко дни го спазих Simple Smile). Пищенето отшумя, но не съм убедена, че рахитът беше причина за него.

Общи условия

Активация на акаунт