За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 259
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Аз всъщност трети ден давам по някакви мижави лъжички сок, колкото да изцапам сокоизтисквачката. Вчера направо на рендето настъргах на ситното и така дадох по 4 лъжици и май повече им хареса от сока Rolling Eyes Сега като съм оъркала още в началото по тая схема ли трябва да карам или мога да пъхна пюретата направо Embarassed

# 46
Пъхни пюрето и махни сока Laughing

# 47
ох от извесно време бебка като спи през деня и изведнъж се събужда от невероятен рев ще кажеш че я коли някой а и посинява цялата - това на нещо дължи ли се или просто има  кошмари  Mr. Green

Хм, и при нас имаше нещо такова, което отмина доста бързо, а когато се появи, съвпадна с поредната месечна консултация при педиатъра. Аз реших, почти на вратата, да споделя с лекаря, като не очаквах някакъв отговор, все пак - бебе, откъде може да се разбере какво сънува или защо така се стряска насън, а той взе че ме опонира с въпроса "Колко какпи Вигантол й давате". Тъй като не очаквах някаква реакция, този въпрос направо ме смути и притесни Simple Smile. Та според лекаря се дължеше на наченки на рахит и за 2 седмици ни увеличи вит. Д-то от 3 на 6 капки дневно (не че ги давах всеки ден по толкова де, но все пак няколко дни го спазих Simple Smile). Пищенето отшумя, но не съм убедена, че рахитът беше причина за него.
Интересно  newsm78, ние имаме такиви плачове, но според мен са колики. Аз бях предната седмица на ортопед, гледаха я на ехограв и ми казаха, че няма рахит и да спра Виганто. Ние сме почти на 3 месеца. Не съм спряла витамин Д-то, ще питам и педито.
 Понеже е лятно бебе и я вижда слънце, а и е на кърма, ортопеда каза, че всичко това е достатъчно витамин Д.
Каза че 2 мин дневно на слънце и е достатъчно да набави необходимия витамин Д.

# 48
  • София
прав е ортопеда. изобщо...превантивно да се дава вит. Д няма смисъл...а може и да навреди.

# 49
  • София
Алекс е лятно бебе, Вигантол почти не съм давала. Може би до сега да е изпил макс 10-15 капки.

# 50
ами аз и давам по една капка дневно ,сега на 14ти сме на конс. и ще видим какво ще каже и за ортопед но ще споделя това й със нея за този рев в просъница.
и искате да ми кажете че този рев се дължи на рахит ?по точно проява на рахит ? newsm78
аз немисля така ...

# 51
  • София
 а защо ще чакаш до консултацията, аз бих си завела детето веднага на лекар.
може да са колики, може ушна инфекция, може друга инфекция, може болежки, сигурно може и рахит...кой знае...може да е нервност, превъзбуда и т.н...

А вие не сте ли ходили още на ортопед????

# 52
А моето педи ми изписа Вигантол от 25 -я ден да давам по 2 капки  всеки ден. Вече сме на 3 месеца newsm78
Вие по колко капки давата, гледам някой по 3 капки дават  Shocked
Интересното е, че на опаковката пише, че може да се ползва до 2 годишна възраст.

# 53
Дават се по две капки всеки ден.И аз така съм давала.Повече-ако има проблем.

# 54
  • София
да, стандартно изписват по 2 капки, някои по 1....аз давах не много редовно, моят син беше зимно бебе...особено от четвъртият месец натам...много разредих и в 5 просто реших, че стига толкова.
освен това детето ми се роди с малка фонтанела...нямаше защо да подпомагам бързото й затваряне...и без др на годинка беше напълно затворена вече.

ако имам второ хич не  смятам да давам, освен ако няма истинска нужда.
до 2 годишна възръст - да, ако има  защо....не профилактично.

# 55
Ясно Simple Smile Много благодаря Simple Smile   bouquet

# 56
На нас ни изписаха Вигантол по 4 капки, тъй като синът ми наддавал бързо - роди се 4010гр., на първата консултация, когато беше на месец и половина, беше 5.500, след месец - 6.200, а днес, пак след месец - 7.300. Док ме стресна, че сме в рисковата група, а аз мислех че наддаваме добре и нормално. За това и минавам през темата, ако можете да ми дадете съвет - нормално ли е това или наистина наддава повече? Били сме застрашени от рахит или забавено раздвижване, прохождане и т.н. -  Rolling Eyes
На АМ сме предимно, в денонощие има само по 1 хранене с кърма. Режим - на 3 часа, 5 хранения на ден. По 170мл. готов разтвор - знам, че е доста, но толкова го наяжда... По този повод получих критики от педиатъра, че съм го прехранвала - а то детето си ревеше като обезумяло от глад, показвайки всички признаци, че е гладен дори след ядене - и докато се усетя, че може би не му стига..от тогава, откакто увеличих дозата на 150мл, вода - всичко си е ок Rolling Eyes

# 57
Добро утро  bouquet!

Колко жълтък да дам като за начало? Със сигурност вече е ял сина ми яйца от супи /не че много е ял, но все пак/.

# 58
polin_a на нас педито ни каза по половин жълтък през ден в пюрето.
.:.Stef.:. Рая наддаваше по 1200-1300 до 4месеца, слава на бога нямаме рахит, давам по една капка вигантол всяка сутрин.

# 59
Поли,то се започва с трошички в пюрето,но след като е ял в супички,мисля,че можеш да дадеш четвъртинка.Всъщност  белтъка е алерген,не жълтъка.Реакциите към него са много по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт