За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 269
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
Даже дадох половинка Laughing. С кашата. А всеки ден ли да давам или през ден? Все пак сме на годинка вече. Днес ще питам и педиатърката да видя какво ще каже. Ама май по-добре да не я питам, щото тя сигурно си мисли, че давам отдавна. Пък аз с нея за хранене не говоря.

# 61
По принцип се дава през ден.С безмесното хранене.То и в кухнята има дни с постни манджи.Прибавяй го към тях.Аз честно казано,почти не съм успяла да го пробутам.Моето го усещаше и в пюрето и в каши и супи и плюеше.Застройките от кухнята ги ядеше,но там жълтъка е в минимално количество.

# 62
Гали, благодаря  bouquet! Ще давам през ден.

Имам друг въпрос сега. Ще купуваме стол за кола, та се чудя с борд или без борд да бъде. В смисъл разликата в цените не е кой знае каква, но има ли смисъл от този борд?

# 63
Поли,аз лично си избрах без борд.Стори ми се,че само усложнява поставянето на детето в стола.То така или иначе си е с коланите на столчето,та не виждам смисъл от борд.

# 64
  • София
? какъв борд? пред детето ли? По-добре без него а с колани... ти между кое и кое се колебаеш всъщност?

# 65
Стол без борд или с борд. И двете са с колани. Каква е идеята на този борд, не знам.

# 66
  • София
ами има с борд без колани...например на киди. но там е по-тясн и не на вс деца им харесва да имат такъв ограничител.
има и с борд тип бертони...който мисля предимно стига, да има къде да си слагат ръцете....което е напълно ненужно и може да бъде и дразнещо ограничение при по-дълъг път особено.

за това ми беше интересно точно между кои модели се колебаеш.

# 67
За такъв борд става въпрос.

# 68
  • София
мда...такъв за мен си е просто ненужен.
да не говорим, че този стол е 0-18....и принципно не ви е нужен, предполагам детето ти се вози по посока на движението, така че гледай 9-18

# 69
То ако беше нещо тип поставка за слагане на разни неща, да взема такова. Но само за да пера и още нещо омазано, не виждам смисъл и аз. Чудех се дали има друго предназначение.

# 70
мда...такъв за мен си е просто ненужен.
да не говорим, че този стол е 0-18....и принципно не ви е нужен, предполагам детето ти се вози по посока на движението, така че гледай 9-18

Само борда исках да покажа.

# 71
  • София
мне... уж го водят предпазен....не виждам какво повече би пазил, ако детето е с колани...
ам аз освен киди обаче такива столове от горните   категории не се сещам да има, в смисъл с борд.

# 72
  • София
А тези на Киди са много теснички, моето дете хем е момиче, нормални ръст и килограми, но пак й беше тесничко  Wink

# 73
На нас ни изписаха Вигантол по 4 капки, тъй като синът ми наддавал бързо - роди се 4010гр., на първата консултация, когато беше на месец и половина, беше 5.500, след месец - 6.200, а днес, пак след месец - 7.300. Док ме стресна, че сме в рисковата група, а аз мислех че наддаваме добре и нормално. За това и минавам през темата, ако можете да ми дадете съвет - нормално ли е това или наистина наддава повече? Били сме застрашени от рахит или забавено раздвижване, прохождане и т.н. -  Rolling Eyes
На АМ сме предимно, в денонощие има само по 1 хранене с кърма. Режим - на 3 часа, 5 хранения на ден. По 170мл. готов разтвор - знам, че е доста, но толкова го наяжда... По този повод получих критики от педиатъра, че съм го прехранвала - а то детето си ревеше като обезумяло от глад, показвайки всички признаци, че е гладен дори след ядене - и докато се усетя, че може би не му стига..от тогава, откакто увеличих дозата на 150мл, вода - всичко си е ок Rolling Eyes

Ако линийката ти е вярна, бебето ти е на 2 мес. По българските схеми, до колкото си спомням, трябва да се храни 6 пъти по 120 мл. през 3 часа. Това са общо 720 мл. Ти го храниш 5 пъти по 170 мл., което е 850 мл, т. е. все едно има едно допълнително хранене, а отделно има и едно хранене с кърма. Peace По-запознатите мами да ме поправят, ако греша.
Ето една таблица от нета да видиш ориентировъчно колко трябва да тежи бебето ти.: http://age.boozho.com/1m.htm

# 74
Искам да питам някой знае ли дали капки био гая могат да се комбинират примерно със саб симплекс?

Общи условия

Активация на акаунт