Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Имате ли някакви отзиви за Доксипрокт, локален крем за лечение на хемороиди?
Какви са мненията за Хималайските продукти, като Цистон и таблетки?
Какви са препоръчителните начини за осигуряване на желязо при бебета с нисък хемоглобин?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Имате ли някакви отзиви за Доксипрокт, локален крем за лечение на хемороиди?
Доксипрокт е локален крем, използван за лечение на хемороиди. Някои потребители съобщават, че техните партньори са доволни от него; обаче е важно да се отбележи, че ефективността на тези кремове може да варира при отделните хора. Например един потребител споделя, че масту и някои билки от Хималая са били ефективни за тях, докато други кремове не са имали същия ефект.
-
Какви са мненията за Хималайските продукти, като Цистон и таблетки?
-
Какви са препоръчителните начини за осигуряване на желязо при бебета с нисък хемоглобин?
За да се осигури адекватно количество желязо при бебета с нисък хемоглобин, родителите могат да обмислят различни методи. Някои популярни храни, богати на желязо, включват малтофер, елда, просо, броколи, карфиол, авокадо и черен дроб. Други опции включват телешко месо, спанак и лапад. Освен това копривата и лещата могат да бъдат полезни източници на желязо за бебета с нисък хемоглобин. Тиквата, мангото и овесените ядки също са добри варианти. Включването на сушени кайсии, стафиди и цитрусови плодове може допълнително да подобри приема на желязо. Краставиците могат да се консумират като освежаваща закуска между храненията. Важно е обаче приемът на желязо да бъде съобразен с индивидуалните нужди на детето и винаги да се консултирате с лекар за персонализиран съвет.
-
Какви са мненията относно приема на витамин D при бебета?
-
Какви са препоръките за въвеждане на яйце в диетата на бебето?

! 

. Днес ходих при педиатърката на детето и много се разстроих(не бях ходила от 2 месеца, защото бях в провинцията). Дъщеря ми е на 8 месеца и една седмица и може да стои самостоятелно, казва тата, дядя, баба, да, маха за здрасти и може би казва още една, две думички. Обръща се, но много рядко. Вчера например се обърна от корем на гръб. Мрази да стои по корем (може би и аз имам вина в това, защото като малка никога не съм я поставяла да спи по корем) и даже когато се опитвам да и помогна да се обърне от гръб на корем тя с всички сили се дърпа (все пак се е обръщала няколко пъти сама). Днес педито като я видя и като започна да ми крещи"детето имало двигателно изоставане, трябвало вече да може да стои изправено макар и хванато за нещо, да може да сяда и ляга само и т.н.".От друга страна пък наистина щерка ми като я чу как вика и като ревна, отказа да прави каквото и да е, само показа колко може да се дере. Така ситуацията стана наистина "сложна". Педиатърката отказа изобщо да ме слуша, само повтаряше, че това дете даже не може да си служи с ръцете, КОЕТО КАТЕГОРИЧНО НЕ Е ВЯРНО, служи си прекрасно с ръцете, хваща, прехвърля от една ръка в другата, скубе и т.н. Та след множество викове и обиди към мен (от рода, че не правя гимнастика и масажи на дъщеря си), педито ни даде направление за физиотерапия. Чудя се наистина ли дъщеря ми е изостанала толкова много двигателно. От друга страна с тази лекарка явно не се харесваме от самото начало (това е за друга тема). Моля ви, споделете своя опит има ли дечица, които са се развивали по месеци горе-долу като моята щерка. По книгите чета, че двигателната активност при децата наистина е много индивидуално нещо и не намирам нещо обезпокоително. Предварително ви благодаря!