За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 260
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
Много странно наистина. Три месеца са си доста сериозен период Thinking. Мислех, че далеч по-малко му е нужно да се натрупа в организма. Дано се включи някоя мама с повече инфо. Утре ще отида да занеса резултатите и се надявам тоя път да си отпуша добре ушите като ми говори лекарката. Затова вземам и мъжа ми с мен, ама и той толкова слуша ooooh!...

# 31
  • София
Малко извън бебешката тема.

Имате ли някакви отзиви за Доксипрокт. Това е маз за локално лечение на хемероиди. Моя мъж има болежки. Прочетох листовката. Но е друго да чуя и мнения.
Преди използваше Проктогливенол. И аз съм го използвала. Дано скоро не ми се налага да прибягвам до Доксипрокта.
масту ползваше мъжа ми, както и проктогливенол. само че към масту-то пиеше и някакви хапове, ще ти драсна утре какви, за да проверя довечера Peace

# 32
За да се запълнят депата е необходимо да се приема желязо поне 3-5 месеца. Пише го и в листовката. На мен док ми каза, че ще го пием поне 4 за да се попълнят депата, в противен случай хемоглобина запозва отново много бързо да пада. Утре ще водя детето за ваксина и ще питам колко трябва да стане хемоглобина. А имам въпрос, фонтанелката на Бесотанка още не е затворена, трябва ли наново да почвам да давам вигантол? Че все се каня да питам докторицата пък все  не ми идва на ум.

# 33
Оня ден ходихме на консултация и понеже аз все повдигам въпрос за фонтанелата, защото не е затворена, лекарката каза, че до 18 месеца е нормално. За вигантол нищо не каза. Не смятам да давам.

# 34
  • София
Ейнджълче, доста неща си миизброила Hug. Само се чудя кога да ги давам Rolling Eyes. Както писах сина ми е на кухня и доста е разнообразна храната оттам. Аз не бих могла да му я предложа от в къщи. Събота и неделя остават разбира се. Но едва ли е достатъчно. Част от нещата, които си ми писала, ги давам с пюрета в почивните дни. Гречка и елда едно и също ли беше? Ако да, как да му сготвя, защот имам в къщи. Карфиол обичаме в къщи и се канех да купя вчера, но не знам какво стана в последствие. Ма и мъжа ми, и продавачката го забравиха Rolling Eyes. Леща мога да готвя, но пак събота и неделя. Със зелении просто няма от къде да се снабдявам. Авокадо давам от готово пюре. Чай няма вариант да пие. Просто не пие нищо, различно от кърма все още. Черен дроб давам също от готово пюре. Тиква, телешко също. Дали е достатъчно от готово пюре, или май не?  Направо недоумявам от този резултат.

да, елдата е гречка.  или на каша с плодове или сирене.... или...аз правех такава супа...дребното мн я ядеше - гречка, малко просо, броколи, карфиол, моркови, лук, малко картоф......
За ДК....можеш на обяд да даваш нея вечер ти да готвиш, или почивните дни - това са си 4 яденета.
Освен това АМ и кашите за бебета са обогатени с желязо....
Зелении като краен вариант може да купуваш замразени - поне спанак има навсякъде.
Коприва аз си купувам от един билкар .

На Филип общо взето за 3-4  месеца  му се оправи хемоглобина, като мисля, само 2 пи малтофер. Иначе и сега има нисък, но все пак в норма....
А иначе желязото му не е толкова ниско, последици надали ще има....
Майка ми лятото имаше...около 50 хемоглобин... няма последици...оправи се....

Мангото също може да го добавиш към горните, овесените ядки също...мисля че  четох и за нишестето също преди....ако яде ядки...сушени кайсии, стафиди....цитруси - грейпфрут....

Апропо...нисък хемоглобин не винаги значи ниско желязо...вашата само хемоглобина ли гледа или все пак пусна и железен серум.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 15:33 от Angel_Dust

# 35
Аз сега пуснах едно питане за елдата в готварския за идеи за приготвяне, но да те питам и теб - понеже никога не съм....варила или каквото там се прави...Как се прави всъщност, само предполагам, че се вари. Колко време?

# 36
Полина според мен не ви е толкова нисък хемоглубина, пък и не винаги е свързано с липсата на желязо, но елдата е много полезна наистина. Аз съм давала само готова на Хип, не съм варила.
И Дани е едричък - 12 килограма, много ме болят ръцете, особено в китките, защото съм дребна и слаба и много ми тежи. Не е дебел, просто едър, гръдния кош и главата му са големи и въобще цялата му структура е такава. Но ми откача ръцете ...
Елпет, мерси много за инфото   bouquet Аз съм решила да сложа Синфлорикс, първия път ще е на година и два месеца, защото тогава няма ваксина от задължителните.

# 37
Поли има и една безмлечна каша от елда на Хип.Опитайте и нея ако не хареса малкия приготвената от теб.Тя по принцип си е с гаден вкус и мирис.Предлагала съм я на малкия със сирене и масло,но никак не се хареса.Вари се 20мин и се оставя под капак да се задуши.
Жълтък и червено цвекло също съдържат доста желязо.Аз съм го прибавяла цвеклото в пюре или малко в супата.Никак не е гадно на вкус.
И виж сега Winkне се шашкай много с тези стойности.Никак не са толкова ниски.Нали не е под 100.На моето малкото на 1г също беше 104.Лекарката ни реши,че не е толкова ниско,че да се налага допълнителен прием на желязо.А и аз лично си мисля,че са нужни и други изследвания за да се пие желязо.Не само с кръв от пръстчето.Възможно е и да греша,но мнението ми е такова засега. .

# 38
Яни, колко ми е познато това за китките Whistling...Първо ме болеше дясната, а после вече и двете. Една позната ходи да и бият някаква инжекция и болката изчезна почти веднага. Самата инжекция била адски болезнена обаче. И няма как, на това място...Но сега наскоро я видях и като и погледнах ръката, видях че стои на петна в този участък. От морето и слънцето там не е пигментирала. Много странно Thinking. Аз за момента все още се въздържам от лекарска намеса, защото кърмя.

Гали, не се шашкам, ама доФторицата ще ме шашне Rolling Eyes. И ме подсещаш, че е време да дам яйце вече Thinking. Той не че не е ял от супи, но така директно - не съм давала. Да почна ли с четвъртинка както си е по реда? Иначе ми пуснаха линк с рецепти с елда, та ще пробвам нещо от там. Някой ако се интересува, да свирка.

# 39
  • София
Аз сега пуснах едно питане за елдата в готварския за идеи за приготвяне, но да те питам и теб - понеже никога не съм....варила или каквото там се прави...Как се прави всъщност, само предполагам, че се вари. Колко време?

вари се...на пакета май 20-30 мин пише...аз лично вс варя, докато ми се стори достатъчно добре сварено Simple Smile т.е. опитвам. ако ще правиш със зеленчуци - просто като кипне слагаш да се вари със вс останало. може и мазнина малко или сол, може пък после да сложиш малко масло...може накрая и намачкан жълтък да прибавиш.

За яйцето - като е ял супи, най-вероятно си е захранен...поне с жълтък...може и белтък да даваш вече...него го въведи по малко.... за желязото съм чела че се дава цяло яйце.
Иначе...наистина не е толкова зле...даже знам, че като е над 100 хемоглобина може и само с храна да се оправи, а под 100 вече с препарати...

# 40
вари се...на пакета май 20-30 мин пише...аз лично вс варя, докато ми се стори достатъчно добре сварено Simple Smile т.е. опитвам. ако ще правиш със зеленчуци - просто като кипне слагаш да се вари със вс останало. може и мазнина малко или сол, може пък после да сложиш малко масло...може накрая и намачкан жълтък да прибавиш.

Да, ще пробвам и този вариант Hug. И с жълтък.

# 41
Елдата се приготвя като ориза само,че едно към три...ако вземеш кафява.Тя се води бланширана

# 42
Момичета, как беше поредността? Сокчета, пюрета, каши или не така Embarassed

# 43
  • София
Както решиш:
Аз започнах пюрета, каши, сокчета;
Някои започват с каши, а други със сокчета още около 3-я месец.
Май не помогнах много  Embarassed

# 44
Сокчетата към днешна дата отиват на полсено място- давай пюрета или каши и заповядай в тая тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427786.new;topicseen#new

Общи условия

Активация на акаунт