За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 257
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
запис  Hug

ох от извесно време бебка като спи през деня и изведнъж се събужда от невероятен рев ще кажеш че я коли някой а и посинява цялата - това на нещо дължи ли се или просто има  кошмари  Mr. Green
моят син е така от известно време, дори не помня от кога, толкова съм свикнала, значи от отдавна, и аз се чудех от какво е, той сега е на 7м.Мислих си че сънува нещо, или че се стряска като не ме вижда в стаята, и аз не знам, дано не е рахит, че тук както не им даваме допълнително витамини...

# 16
  • София
И аз да се наредя в темата, не че някой пита за мен ден, но и въпрос имам.  За варицелата в странство има ваксина, а на българския пазар предлага ли се?
ИМам приятелки, които живеят в чужбина и те НЕ ваксинират децата с тази ваксина, защото са им обяснили, че не е 100 % ефикасна. Т.е. не е сигурно, че няма да се разболее детето от варицела, а че ще я кара евентуално по-леко.
Може би затова и тук не я продават. Rolling Eyes

# 17
  • София
че то изобщо няма ваксина, която да гарантира 100% имунитет.
И надали това е причината, да не ваксинират тук децата...до колкото помня има страни в които май влиза в задължителните имунизации.
Помня , че съм чела, че някои използват пътувания, за да  ваксинират децата си за варицела.

# 18
  • София
АМи незнам как е точно, но тази за морбили, паротит и рубеола я бият навсякъде в Европа и гарантират, че детето ще има имунитет, докато тази за Варицела не била същата и затова не я препоръчват. Това според приятелките ми, които не живеят в БГ. Аз незнам как е, не съм се интересувала наистина.

# 19
  • София
не, не гарантират.
има деца карали рубеола след ваксина, предполагам и за другите болести, за рубеолата поне познавам.

# 20
  • София
не, не гарантират.
има деца карали рубеола след ваксина, предполагам и за другите болести, за рубеолата поне познавам.
Това е ужасно  #Cussing out  ooooh!

# 21
На моето бебе най-сетне, след няколко месеца съмнения и чакане от наша страна ,му избиха долните две зъбчета.  newsm44 Но продължава рева през нощта и понякога през деня като спи и освен това на моменти църка непрестанно. И желанието да хапва, което със сигурност го успокоява....възможно ли е да никнат и др. зъбки??? Може ли на веднъж няколко??

# 22
  • София
На моето дете му избиха едновременно 4 кътника  Crazy Не ме питай просто какво беше  ooooh!
Всичко е възможно...

# 23
За зъбките - и на сина ми изскочиха два по два първите. Тъй че всичко е възможно.

Тази сутрин го водихме на изследвания. И понеже мъжът ми взе резултатите, отивайки на работа, му звъннах да го питам за хемоглобина и се оказа 102 Rolling Eyes. На кърма е 3 пъти на ден, на ДК, яде плодове, месо, риба, и въобще всичко, и не знам защо, но очаквах по-високи стойности. На 6 месеца беше 107. Понеже нямам възможност да му купувам и готвя разни зелении, моля кажете ми на какво друго готово мога да наблегна .Желязото е ясно, че ще се пие. Но освен него какво друго? Тя и лекарката ще каже, но да питам първо вас.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 13:27 от polin_a

# 24
  • София
Поли и на Филип на година му падна желязото.
Пи малтофер.
Освен това - често давах елда, тя е с доста богата, давах и просо, броколи, карфиоли, авокадото до колкото помня също е богато.Телешко..., спанаци, лапад, коприва ясно.копривата и на чай може да я даваш, ако пие и не ти се готви.
Лещата също е богата на  желязо, фасул....
Също и черен дроб...но аз такова не съм давала...и не бих...изобщо никакви карантии...
Тиква...

meggle - наистина няма ваксина да прави 100% имунитет.

# 25
Ейнджълче, доста неща си миизброила Hug. Само се чудя кога да ги давам Rolling Eyes. Както писах сина ми е на кухня и доста е разнообразна храната оттам. Аз не бих могла да му я предложа от в къщи. Събота и неделя остават разбира се. Но едва ли е достатъчно. Част от нещата, които си ми писала, ги давам с пюрета в почивните дни. Гречка и елда едно и също ли беше? Ако да, как да му сготвя, защот имам в къщи. Карфиол обичаме в къщи и се канех да купя вчера, но не знам какво стана в последствие. Ма и мъжа ми, и продавачката го забравиха Rolling Eyes. Леща мога да готвя, но пак събота и неделя. Със зелении просто няма от къде да се снабдявам. Авокадо давам от готово пюре. Чай няма вариант да пие. Просто не пие нищо, различно от кърма все още. Черен дроб давам също от готово пюре. Тиква, телешко също. Дали е достатъчно от готово пюре, или май не?  Направо недоумявам от този резултат.

# 26
  • София
Освен това - често давах елда, тя е с доста богата, давах и просо, броколи, карфиоли, авокадото до колкото помня също е богато.Телешко..., спанаци, лапад, коприва ясно.копривата и на чай може да я даваш, ако пие и не ти се готви.
Лещата също е богата на  желязо, фасул....
Също и черен дроб...но аз такова не съм давала...и не бих...изобщо никакви карантии...
meggle - наистина няма ваксина да прави 100% имунитет.
А моето дете, като не яде нищо от изброените какво да правя  Cry Не яде и зелен фасул, грах, кисело мляко, не пие АМ, не пие прясно мляко... май щеше да е по-лесно да кажа какво яде   Sick

Angel разбрах те, но незнам защо си мислех, че след ваксините край с тези болести  ooooh!

# 27
Хемоглобин 102 не е за медикаментозна намеса при бебе. А и изследването не се знае колко е точно. Кръв от пръста дава само ориентир. Вземат се впред вид и останалите стойности в изследването и ако док прецени ще ви прати за венозна кръв, но в случая няма основание за притеснение.

# 28
Ники, на 6 месеца като беше 107, лекарката му изписа Малтофер, та какво остана сега. Аз се надявам и останалите резултати да са ок, но съм сигурна в това, което ще последва. Не ме притеснява мен лично това, че ще трябва да приема желязо. Просто се чудя защо е такъв резултата. Не го очаквах такъв Rolling Eyes. И понеже тук ще получа достъпно инфо, какви може да бъдат последиците от такъв дефицит и въобще нещо повече ако някой знае, да ми напише  bouquet.

# 29
Моето дете вече трети месец приема молтофер, да и аз не се тревожа, но на нас ни го изписаха едва след като хемоглобина падна на 92. На 6 месеца беше 108, след захранването 92. И на мен ми беше интересно,но така и не получих адеквате отговор. На бебетата по принцип хемоглобина не им е  като на възрастните. И да добавя след 2 месеца прием на желязо от 92 хемоглобина се е повишил на 101, което пак не много, а вече  се храни разнообразно.

Общи условия

Активация на акаунт