За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 983
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Момичета здравейте отново Wink искам да ви попитам давате ли витамин Д?Четох някъде че трудно се усвоявал от организма и не трябвало да се дава защото достатъчно се набавял чрез слънцето Rolling Eyes

# 391
Момичета здравейте отново Wink искам да ви попитам давате ли витамин Д?Четох някъде че трудно се усвоявал от организма и не трябвало да се дава защото достатъчно се набавял чрез слънцето Rolling Eyes

Давах до началото на лятото по съвет на педиатърката. Слушай твоята.

# 392
  • София
gundie, и моята щерка се разболя на 7м. За съжаление винаги има неща за 1ви път.
Дияна от 2годишна до 7 правеше по два отит-а годишно. При отит се вдига много висока темп., Дияна е стигала до 40 и малко. И ушите болят много.
Да, това, че темп. не се е вдигала е добър знак. А и явно с "почнах на момента с всички лекарства..." си посмекчила малко нещата и сте хванали отит-а навреме.
Забелязала съм при Дияна, че отит-а се развива бързо, т.е. казва "мамо нещо ме боли ушлето", след малко писва, а до няколко часа е с 39.
Ако имаш изписани капки, слагай и на двете уши.

# 393
Моята педиатърка даже беше забравила на първата консултация да ми каже да давам Вигантол. Разбрах това от жената, която щеше да гледа детето ми, когато стана на 2 месеца. Давах му по 2 капки сутрин, но не бях никак редовна в даването и имаше пропуски. Затова пък често го извеждах на слънце - било навън, било на терасата. Края на пролетта, някъде май месец спрях окончателно да му давам. Слънцето навън беше напълно достатъчно. Фонтанелата му на 1 год. беше напълно затворена.
Според мен педиатърът трябва да прецени дали детето има нужда от вит. Д и по колко трябва да взима.

# 394
  • София
gundie разбира се че е добре че не вдига Т, не това имах предвид.
просто това лекарство си е силно, практически почти АБ и ако няма бактериална инфекция, просто се тъпче ненужно, това имах предвид. затова аз например откакто ни се случи на няколко пъти да редува капки за нос безуспешно и веднъж 2 вида АБ, докато "уцелим" точния, просто не давам без антибиограма нищо. Rolling Eyes
vesi2  вит. Д действително се набавя и от слънцето. не е хубаво да се предозира. приема се по предписание на педиатъра.
в  тази тема съм писала по-напред, копирам ти линк към постинга ми: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433682.msg12685818#msg12685818
 Peace

# 395
за пореден път -благодаря за вниманието, много сте ценни за мен  bouquet  bouquet
elpet , съвета ти е много ценен но аз бях дори при лекар,дето не е моя и няма как при все че се молих да ни прегледат да давам препоръки Wink и освен това лекарството е силно, жената ме предопреди, но пък и явно си действа след като след 2 прием Викчето се възтанови малко...даже му дадох и 1 бурканче с пюре + мляко....това е много за него за последните няколко дни , в които и хапчица твърда храна не искаше-освен сиропа= вероятно и гърлото се е пооравило, а тая нощ малката главичка направо си беше студена, а не както последните дни все топличка
AnMary , аз имам големи проблеми с ушите.....никога не са ми констатирали диагноза, само веднъж съм била на лекар и от тогава винаги си имах капки за уши в мен , докато сестра ми не ми прати едни капки от Америка-на билкова основа- и от тогава само за около 5 мин някои път като ми влезе вода ме е болвало, не съм убедена,че капките са причината де....та с тия отклонения исках да кажа,че за съжаление знам колко и как боли ухо..милото ми детенце, то затова първите 2-3 пъти като му слагахме капки-особенно в болното уше- така пискаше....слагам и в 2 ушички, доки ми напомни също,въпреки че в едното имало ушна кал-дано не пречи на капките Joy Joy

spam2 elpet , zuki , AnMary , Angel_Dust -много ми помагате и много ви се кефя, жалко че не ви познавам, но със Зуки някои ден ще се видим на концетр на U2....скоро надявам се

# 396
  • София
За вигантола. Педиатъра ще прецени. Дияна беше зимно бебе, педиатърката каза  - 4 капки. Не помня кога спрях вигантола, но нямах проблем с фонтанелата на Дияна.
Алекс се роди лятото. Педиатърката каза "не е редно на лятно бебе да изписваме Вигантол..." Давах седмица или две по капка. И спрях. Цяло лято с Алекс сме били навън. Фонтанелата му е ок.

gundie, ако има ушна кал заведи на УНГ да го почистят. Лекарят на Дияна забрани категорично чистене на ушите от моя страна. Почиствам само отвън.
Скоро, не е хич скоро, да кажем преди година, Дияна ревна "нещо ухо ме боли". На мен естествено косата ми щръкна. Набързо скролнах по форума и ми дадоха съвет за загряване. Купих морска сол, сложих в една торбичка (май от слънчеви очила) и нагрях с ютията. И положих Дияна да легне на болното ухо. Всичко беше наред Simple Smile

elpet, е права за антибиограмата. Дияна се измъчи март месец. Цяла седмица по лекари, тя с темп. до 39, без диагноза. В Токуда уцелиха АБ-то, но преди да започна да го давам пуснах една антибиограма в Цибалаб.

# 397
Здравейте ,отново за съвет :  мога ли да дам пюре с пиле и зеленчуци  ,ако преди 3 дни съм захранила  с  пюре от зеленчуци с   пуйка  newsm78.И при двете пюрета съдържанието на месото е 8 % при 130гр.
Беба днес става на 7 м. Two Hearts

# 398
AnMary, в къщи имаме такава торбичка- мъжът ми си прави с нея нагевки за носа(синозит)...за съжаление Викчо няма как да каже,че го боли,, е бая се дърпаше от кашата и все не искаше да си яде твърдите храни(които никога не е отлазвал), но нали и зъби избиват и ... нищо де , всичко да е наред за сега, ще видим за напред...мерси за съвета за УНГ, заради болните ушички ли не трябва аз да ги чистя, нали има спец.клечки??

# 399
Здравейте ,отново за съвет :  мога ли да дам пюре с пиле и зеленчуци  ,ако преди 3 дни съм захранила  с  пюре от зеленчуци с   пуйка  newsm78.И при двете пюрета съдържанието на месото е 8 % при 130гр.
Беба днес става на 7 м. Two Hearts
Ако това , което е било преди 3 дни е първото въведено месо-не.Ето ти една тема почети там.... ще намериш отговори на всичките си въпроси
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427786.new;topicseen#new

# 400
  • София
gundie, с клечка, независимо, че е с ограничител, винаги съществува опасност да вкараш ушната кал навътре в канала.
Ухото така е устроено, че се самопочиства, т.е. калта излиза в основата на мидата, а там се чисти лесно. Проблем може да се получи ако ухото е със стеснен ушен канал. Но затова пък има лекари Simple Smile
Щях да припадна като видях лекарят с какво почисти ухото на Дияна. Добре, че тя не видя.
Аз най-невинно споделих, че съм си почиствала ушите с фитосвещите, които продават по аптеките. Лекарят ме погледна, почувствах се като разпната на стената, "с теб прави каквото си искаш, за детето забранявам" Simple Smile

# 401
  • София
за ушите най-безопасно с почистващо спрейче за уши - тип аудиспрей...то си е флаконче с физ. вода, но с подходящ накрайник.
иначе ако чистя с клечки - махам просто  ако се е показала ушна кал на входа на ухото....без да бъркам навътре...

И да попитам - като те ужили нещо - пчела/оса....личи ли си ясно ако жилото е останало вътре?

# 402
И да попитам - като те ужили нещо - пчела/оса....личи ли си ясно ако жилото е останало вътре?
Ако те ужили пчела жилото ясно си личи да.Но ако те ужили оса тя не си оставя жилото.Жили и заминава.А пчелата умира.Дано съм ти била полезна Wink

# 403
  • София
мерси, явно оса е било значи...
имаше само червена точица, после се поду като опарено от коприва, после и почервеня наоколо... но като гледам не виждам жило...та се чудех всъщност дали следва да го видя изобщо или не си личи с росто око там ли е или не Simple Smile

# 404
Angel_Dust , наблюдавай го внимателно все пак имам няколко познати, вкл. и аз, на които лятото им се/ ни се получи нещо като алергична реакция след ужилване.. ние с мъжа ми ползваме оксикорт-ефикасно за възръстни, но за деца?? newsm78 newsm78 (май не е) и знам-чесън, ако си падаш по такива бабешки лекове....

Пак за моя случай- Викторът се обрина на обед (по дупето и корема) и тичах при педи....било естествена реакция,която показвала,че вече е здрав.... но ми каза да спра това, което е като бисептол(и повече никога да не давам), също ми каза и капките за уши да спра, а пък видя,че са му възпалени възлите... но нямало вече червено в ушето и в гърлото??? newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт