За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 983
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Поли, лишеи, АД? Защо не направиш консултация с дерматолог?
...

Май ще трябва наистина да обърна по-сериозно внимание Rolling Eyes. Благодаря ти  bouquet!

# 376
оказа се,че тая хрема(дето се влачи повече от 10 дни) все пак е нанесла поражения и се е смъкнал проблема към гърлото-зачервено и е възпалил едното уше и причинява температурата.
Дадоха ни едни черни капки тоя път, един сироп- суметролим, капки за уши- оптипакс и казаха и панадола...
AnMary , това е от вчера

# 377
трябва да преварявам кърмата защото пия антибиотик но не знам как?
сутринта се изцедих, изсипах млйакото в чаша метнах го в микровълновата да заври и сега изтива в шишето. правилно ли съм направила. да й го давам ли??

# 378
в микровълновата??? дай поне на котлона де....микровълнова за толкова малко бебе???

# 379
разбрах че се прави в тенджера с шишето.. във вряща вода за 5 мин.. но въпросът е това мляко което направих да й го дам ли?? понеже е 200мл и се чудя дали да го хвърля

# 380
Аз не знам дали след като се превари кърмата има въобще някаква хранителна стойност. То и на АМ пише да се прави с вода до 30 градуса, за да не му се загубят качествата.... Има антибиотици, които могад да се пият и от кърмачки без проблем за бебето.

# 381
сутринта се изцедих, изсипах млйакото в чаша метнах го в микровълновата да заври и сега изтива в шишето. правилно ли съм направила. да й го давам ли??

Thinking А кой ти каза, че трябва да я преваряваш? И какъв е смисълът на това? Да преваряваш, значи да убиваш бактерии, но кърмата, до колкото знам е стерилна. Предаваш имунитет чрез нея. А ако пиеш антибиотик, който е опасен за бебето, би трябвало въобще да не кърмиш. Аз поне така знам, другите по-знаещи мами да кажат също, моля.

... Има антибиотици, които могад да се пият и от кърмачки без проблем за бебето.
Пих два пъти антибиотик, когато се роди дъщеря ми и я кърмих без проблем. Трябва да кажеш на изписалият ти антибиотика, че кърмиш, за да се съобрази с това. Peace

# 382

Пусни си питането в Кърмаческият подфорум. Там наистина има много компетентни мами, които ще ти отговорят Peace.

# 383
  • София
gundie суметролим-а с мисля че се изписваше при доказана бактериална инфекция, при вас правиха ли изследвания? сина ми го е пил веднъж само и след като му направиха изследване на секрет от гърлото. а черните капки сигурно са коларгол. пуснаха ли ви кръвни изследвания?
за преваряване на кърма за 1ви път чувам и не съм го правила така или иначе докато кърмех, още повече че ако се превари какво ценно ще остане се чудя. Ако пиеш АБ според мен не тр да кърмиш, но наистина и аз знам за АБ при които може да се кърми.   Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 14:56 от elpet

# 384
  • София
аз това с преваряването съм го чувала, но ми е безумно.
просто бих давала АМ през времето когато приемам АБ... така и така ще яде от шише...

# 385
И за мен преваряването на кърмата е излишно.Има антибиотици които са съвместими с кърменето.Аз съм пила Оспамокс и Аугментин по време на кърмене.Наистина е най-добре да попиташ в Кърмаческия.Имаше и някаква табличка за лекарствата съвместими с кърмене.
http://www.medsafe.govt.nz/Profs/PUarticles/lactation.htm ето това е,но не е на български за съжаление.

# 386
elpet, не никакви изследвания...тя каза, че не е много голямо възпалениети и на ушето и на ърлото..... бебчо няма Т от сутринта и от 2 часа след обед не е спал , което за последните два дни е геройство... е има растр. -ама пие страшно много мляко и яде пюренца без каша в тях..само с мляко...ще следя Т до утре и , ако пак вдигне отивам пак на лекар
А относно бактерията , моята племенница имаше през лятото и не можеха да й смъкнат Т...почти постоянно беше поне с 38
благодаря ви много за пореден път  bouquet  bouquet newsm20 newsm20 newsm20

# 387
  • София
gundie, много завиуси какво е ушното възпаление. Ако мине в отит, а може и да е такова... повечето лекари изписват АБ, капки и т.н. За ушите няма да е зле бебето да го види УНГ.
Гърлен секрет можеш да направиш преди да почнеш с антибиотика. Ако си започнала няма смисъл.

aguto, За преваряване на кърма не съм чувала. Не знам и технологията на преваряване каква е. Щом се прави на водна баня, това не е преваряване. В микровълновата загряваш за кратко време на висока темп. Според мен нищо й няма на кърмата и можеш да я дадеш. Питай все пак в кърмаческият.
Зависи и какъв АБ пиеш. На мен ми правиха операция от мастит и пих АБ. Но нямах забрани и проблеми с кърменето, въпреки приеманият АБ.

# 388
  • На бял кон в Pierrefonds
За пръв път чувам за преваряване на кърмата при прием на АБ. Има много АБ съвместими с кърменето. Аз съм пила такъв десет дни и съм кърмила на поискване през цялото време. Преваряването няма да елиминира остатъците от АБ в кърмата. Говори с лекуващия лекар дали АБ е съвместим с кърменето или кажи какъв е точно, за да проверим. Микровълновата не преварява.

# 389
AnMary, ами за съжаление и щастие моето дете за пръв път вдига Т и понеже съм/ бях адски притеснена почнах на момента с всички лекарства... мисля,че тя каза Отит....но лекарството не било антибиотик, а такова , ккоето има неговата сила и е ...нещо като бисептол ??? newsm78 newsm78(може и глупости да говоря)...все пак не мислите ли,че е хубаво, т.е дали не е добър признак това че Викчо си върна активността и ,че Т от сутринта не е минавала 36 и нещо и дори сутринта беше 37,5....аз мисля,че е по-добре за сега-дано не бъркам....знам обаче,че ако пак се влошат нещата няма да е добре и ще отида пак на доктор... междудругото за тая бактерия бая се излагат лекарите- както казах племенницата ми лятото имаше и я влачиха по лекари, накрая преди да се приберат в Америка бяха и в правителствена б-ца м изследвания и лекарства до 101 и чак в Америка й откриха въпросната бактерия newsm78

Общи условия

Активация на акаунт