За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 983
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
това с антибиограмите  е хубава практика, но има случаи когато не може да се чака 3-4-5 дни да  излезе.... тогава?

Тогава винаги се започва с широкоспектърен антибиотик и се чака  антибиограмата. Като дойде - АБ по предназначение.  Peace

# 421
  • София
това с антибиограмите  е хубава практика, но има случаи когато не може да се чака 3-4-5 дни да  излезе.... тогава?

Тогава винаги се започва с широкоспектърен антибиотик и се чака  антибиограмата. Като дойде - АБ по предназначение.  Peace

Всъщност не беше реален въпрос, просто казвам, че не винаги може да се чака антибиограма Wink
така че да  кажеш АБ САМО след антибиограма е малко крайно....

# 422

Всъщност не беше реален въпрос, просто казвам, че не винаги може да се чака антибиограма Wink
така че да  кажеш АБ САМО след антибиограма е малко крайно....

Разбрах аз, но да поясня все пак. Peace Laughing

# 423
Здравейте момичета, аз съм мама на Ива, която е на почти два месеца, кърмим се успешно на поискване и растем здрави и усмихнати. Искам да ви попитам какво мога да взема като разхлабително, защото вече два дни не мога да отида до тоалетна. Дъщеря ми обаче го няма този проблем, тя си ходи по 4-5 пъти на денонощие и е добре. Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 424
Лактулоза може,но по-добре наблегни на круши,сливи,овесени ядки.Ако не помогнат хапни шоколадче Комфорт и си готова Wink.
Не прекалявай с количествата обаче да не разхлабиш и дребното.
Прясно мляко също разхлабва(поне мен де)

# 425
Здравейте момичета, аз съм мама на Ива, която е на почти два месеца, кърмим се успешно на поискване и растем здрави и усмихнати. Искам да ви попитам какво мога да взема като разхлабително, защото вече два дни не мога да отида до тоалетна. Дъщеря ми обаче го няма този проблем, тя си ходи по 4-5 пъти на денонощие и е добре. Благодаря предварително за отговорите   bouquet
Шоколадче Комфорт - продават ги по големите хранителни вериги, студено прясно мляко, повече плодове, грозде например. И един трик - като пиеш студеното прясно мляко, легни на лявата си страна, на левия си хълбок и постой така около 10-15 мин.

# 426
Привет.
Моля помагайте,храним се с беба по час и половина  Rolling Eyes,нормално ли е?
Започва да яде,унася се и заспива.....когато я оставя в леглото и се събужда озверяла от глад .....суче интензивно около минута и след това спира,и по скоро си дъвче ,не суче,не преглъща,нищо ,само дъвче .
Ако не я изместя на леглото ,а я оставя на гърда ,суче но е същата работа- с  големи почивки и през другото време само си дъвче .
Как да я приуча да хапва без да заспива  newsm78,будя я,щипя я по бузките но ефект няма.
И още един въпрос,в страни от темата :миете ли шишетата  и помпите в миялната машина?И,ако да - само тях ли слагате или заедно с чиниите и чашите?

# 427
  • София
Поли, и моят син в началото ядеше на час и половина. За мен е нормално. Заспива, защото сукането е трудоемка работа Simple Smile 1вата педиатърка на Дияна казваше "на гърда макс по 20мин". Твоята щерка май се приспива на гърда.
В кърмаческият може би ще ти дадат по-компетентен отговор и съвет.

За миялната. Мила съм шишета, помпа, капачки и т.н. Не съм ги отделяла специално само тях. Зареждам си миялната, с шишета попълвам дупките. Едва ли ще събереш шишета и помпи за една цяла миялна.

# 428
  • София
добре де, детето от шише ли яде или суче? защото за шише ми се вижда доста време....

# 429
  • София
добре де, детето от шише ли яде или суче? защото за шише ми се вижда доста време....
Мисля, че кърми
Ако не я изместя на леглото ,а я оставя на гърда ,суче но е същата работа

# 430

къде точно се бият двете имунизации в болницата?бебчо има някаква пъпчица на рамото, която ми се струва че леко се е уголемила?дали е от имунизацията? newsm12

# 431
  • София
Да, това е БЦЖ

Мисля, че кърми
Ако не я изместя на леглото ,а я оставя на гърда ,суче но е същата работа

тогава какви са тези шишета за миалнята Simple Smile
ако кърми не бих я оставяла да дъвче гърдата..... по-добре на често да се храни по малко отколкото по 1 час да дъвче гърдите.

# 432
  • София
къде точно се бият двете имунизации в болницата?бебчо има някаква пъпчица на рамото, която ми се струва че леко се е уголемила?дали е от имунизацията? newsm12
сигурно имаш предвид БЦЖ-то, то се бие в рамото, малко се уголемява, може и да загнои, при сина ми не е, но явно си е нормално явление да загнои раничката Thinking

# 433
тогава какви са тези шишета за миалнята Simple Smile
Помпата и шишето към нея.
Беба суче,с помпата се доизцеждам ,не особено редовно  Embarassed.
От шише не и давам нищо - нито мляко ,нито вода .
Благодаря за отговорите   bouquet.

# 434
  • София
тогава няма проблем да я миеш където си искаш с каквото искаш, след като не яде детето от тези шишета....а и не виждам смисъл да цедиш изобщо.
като заспи детето  - слагай го в кревата - като се събуди гладно - слагай на гърда...ако ще да е през час-два....все тая... иначе наистина не виждам смисъл да го мъчиш, бидиши и щипеш, то да заспива, да ти дъвче зърната(което много вероятно и да ги разрани така скоро).....

Да не би да не й е минала жълтеницата, че чак толкова да се онася бързо???
Моят сучеше по 30-60 мин на тази възръст...но поне първите 10-15 си беше интензивно, после с кратки почивки...но не и да заспива дълбоко и да остава на "залъгалка".

Общи условия

Активация на акаунт