Квилинг за маниаци - 3

• 171 197
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
Сузи - страхотен кон, голяма красота!
Миона, това е точния адрес на магазина
ул. "Васил Левски"46, на ъгъла с ул."Гладстон", на която е и Младежкия дом. Магазина е предимно за прежди, конци, но има и други интересни неща. Аз от там си купувам панделки за картичките, в сравнение с другите магазини ми се струва, че е по- евтино. Аз пък искам да питам за резец, но тънък, не като макетен нож точно. Ако знае някой в Бургас , да се обажда. Видях в Карфура за 4.80 с три резеца. Но не знам как реже, дали е същото като макетния нож!?
Ето от мен това:
http://krechi.blogspot.com/2010/03/2.html#comments

# 421
  • Варна
Тъй като днес е петък, то е време за Картичкофурийско предизвикателство № 7. Елате да видите кой ви предизвиква и как.

# 422
Krechi много благодаря за информацията, при първа възможност ще го посетя Wink)))

# 423
Здравейте и честит празник на всички празнуващи   bouquet
Скоро намерих темата за квилинг. Четох как се работи, как да си приспособим нещо си за  инструмент  hahaha, ако нямаме и направих тази квилинг картичка за подарък за празника:

Радвам и се, защото ми е първо творение, но имам и един въпрос към по-опитните. За лепене ползвам лепило С 200. Когато залепих кафявата лента в края, след изсъхване на лепилото се "накъдри" хартията. Случва ли Ви се и как процедирате, за да се избегне този неприятен "ефект". Като се гледа отпред картичката не се вижда, но от страни погледната не стои добре.

Ще се радвам на градивна критика от ваша страна като цяло!

Приятен ден  Heart Eyes

# 424
Здравей quilling!
Добре дошла в света на квилинга!
Това първата ти картичка ли е?Невероятно!Поздравления!
Аз лепя с Ц200 само квилинг елементите.За останалите хартии по картичките използвам двойнозалепващо тиксо и сухо лепило.Сухото лепило според мен не е много надеждно и не е подходящо за по-големи неща.Лепилото Ц200 е водоразтворимо и затова така се накъдря хартията след изсъхване.Надявам се да продължиш с квилинга и да ни показваш следващите си творения.

# 425
Здравей, bellaG!
Благодаря за отговора  bouquet
Ще потърся  тиксо и дано се подобри крайния продукт.Това е първата картичка, която "сглобих" като гледах вече направени в интернет. Отне ми няколко часа и се чудя дали е толкова трудоемко, колкото и увлекателно, или защото съм в началото newsm78
Доста време ми отнема и да си нарежа  прави лентичките, май това ми е най-големия проблем. Също и един с един елементите не мога да ги направя еднакви, въпреки че взех линия с кръгчета /каквато сте показали на 1 стр./

Ползотворен квилинг на всички  newsm76

# 426
добре дошла на quilling в темата ни , аз лично не съм от най - запалените квилинг манияци поради простата причина че нямам какво да правя изработеното и затова правя само при повод, но смятам че и с линия и без линия всичко е въпрос на тренинг, колкото повече работиш толкова по -лесно ще ти става и може би няма да имаш нужда от нея
относно накъдрянето и аз ползвам двойно залепващото тиксо , защото и при мен първият опит се понакъдри неприятно Joy
очакваме скоро новите ти неща
поздрави

# 427
  • Варна
quilling, добре дошла. Впечатляващ първи опит.
Аз лично открих, че ако правя рози горещият силикон е чудесен за залепянето им. Другото, което ползвах, но ми се вижда скъпо е Локтайт гел. Лошото е, че за една картичка отиде една тубичка.
Аз си признавам, че нямам нерви за това с лентичките и затова правя само цветя тип квилинг.

# 428
  • у дома
Лентичките една приятелка ми ги нарязва на машина за унищожаавне на документи,иначе наистина е доста трудоемко...

# 429
Благодаря на всички за посрещането   bouquet
Despina, не знам какво е горещ силикон. Ще пробвам с тиксото, сигурно ще  го намеря по-лесно.
За машината за унищожаване четох в темата по-напред, но нямам под ръка. Загледах ето това нещо:
- ролков нож. Ако някой ползва, моля да сподели дали е подходящ за рязане на лентичките.

# 430
quilling , ползвах един подобен и се измъчих с него - тежък, листовете постоянно ми се местеха, изобщо не ми хареса, а и ръката после ме болеше с дни. Истина е, че е много стар и сега може конструкцията да е много по-добра. Но ако не смяташ да се занимаваш много с това изкуство и е просто хоби, не си струва инвестицията. Естествено споделям мое мнение  Hug

# 431
Но ако не смяташ да се занимаваш много с това изкуство и е просто хоби, не си струва инвестицията. Естествено споделям мое мнение  Hug
аз също съм на това мнение , верно че е голяма краста  и много зарибява , но както се казва всяко чудо за три дни.Ако няма къде да пласираш готовите неща, според мен  бързо ще ти омръзне
Ако е само за хоби ще се справиш и с макетния нож , аз поне с такъв си изрязвам лентите и става бързо

# 432
Забравих да допълня,quilling, вземи един такъв нож от някой офис и пробвай, може пък да ти хареса и да си купиш.

Моя приятелка толкова бързаше да ми отмъкне картичките за  8 март, че не успях да ги снимам. А бяха към 40   Sad

# 433
  • Варна
quilling, имам тример. Не точно такъв. Моят е от по-елементарните и въпреки, че е на Фискарс след няколко месеца неинтензивна употреба дъвче и къса. Пробвах като го взех да режа лентички, но не ми хареса как стават и когато въобще ползвам лентички си ги режа на ръка. Честно казано, дори и да са малко неравни като се навият и залепят не им личи толкова.
Ето това е пистолет с горещ силикон. Аз в момента използвам тоя на мъжа ми, който е най-елементарен. Не съм особено доволна от него като устройство, но все пак лепенето е доста по-бързо и лесно, отколкото преди с лепилата и двойнозалепващото тиксо.

# 434
Видях, че обсъждате темата за залепване на картичките. Ето и моето мнение, макар да имам малък опит:
За моите картички аз не използвам С200, защото както каза BellaG е водоразтворимо. Използвам едно лепило, което лепи хартия, метал, дърво и др. В тубичка, прозрачно е, с не много остър накрайник. Струваше 1.20 лв. Мисля, че е на JIP. Ползвала съм двойнозалепващо, тънко, прозрачно, за хартия, но след време се разлепва. По- доволна останах от двойнозалепващо, широко, от железарията, но не е прозрачно. Но пък е много здраво. Тук може да видите някои картички:
http://krechi.blogspot.com/

Общи условия

Активация на акаунт