Отново убито дете от дете...

• 6 416
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
  • под кривата круша
И каква е точно дефиницията на думата "дете", не разбрах newsm78?

# 46
Е, КОЙ  Е ВИНОВЕН ЗА ТАЗИ АГРЕСИЯ.

Обществото ато цяло, а не отделният родител или семейство.

Две деца се бият Втрои клас са. Боят е зверски. Учителката се намесва, но не смее да вземе адекватни мерки на момента срещу насилника. Защо? Защото веднага ще дотърчи някоя префърцунена мама или тати и ще поиска сметка на "тъпата даскалка" защо тя си позволява да се държи еди как си с нейното отроче.......
Защото ако не беше това всеобщо реване "Никой няма право да се кара на моето дете" нещата може би щяха да са по-различни. Защото едно време ако някой възрастен видеше хлапе 3 клас да опъва цигарите, му опъваше един здрав шамар зад врата - без да го познава; факт е, че долната граница на пропушващите деца беше доста висока...преди.
Ако на съвременната младеж се втълпи, че при всяка тяхна проява на агресия някой веднага, на момента ще реагира, повечето няма да смеят да безчинстват. Проблема е в чувството за безнаказаност.

www.vbox7.com/play:1778368b

Ето едно клипче от друга тема тук. Пак насилие, този път жертви (имам предвид смърт) няма. Ами ако това битото дете, стане и удари бияча си, а той падне и умре, кой е за затвора? Родителите?
Апропо, какво казвате на децата си ако ви се оплачат, че в детската градина/ училище ги бият?

Сина ми е 5 клас. Това, което аз му втълпявам е, че когато го бият трябва да се защити - дори и с бой. НО ТАКА, ЧЕ ДА НЕ НАРАНИ СЕРИОЗНО другото дете. От там следват подробни обяснения, че ако иска да рита, мястото е дупето, а не главата или корема. А силата на удара не е такава, че да го просне на земята. Това като пример. И никога да не посяга пръв.

# 47
  • Варна
Е, КОЙ  Е ВИНОВЕН ЗА ТАЗИ АГРЕСИЯ.

Обществото ато цяло, а не отделният родител или семейство.

А обществото като цяло се състои от отделния родител или семейство, т.е. пак опираме до домашното възпитание  Peace

# 48
Права си, разбира се. Ако възпитаме днешните деца днес, че трябва да реагират на подобно зрелище, а не да стоят безучастно, утре това няма да се случва с техните деца. поне не така масово.

# 49
  • ВАРНА
Дори тези деца имащи свестни родители, които са ги възпитали на добро и да не се бият никога бързо ги отритва компанията и са обявени за задръстени!  Явно не познавате въобще психиката на съвременният тийнейджър.
А "компанията" няма ли си родители и тя? Не се ли сещаш, че всичко е навързано?

Родители има/някой/, но няма кой да слуша. Не са и малко родителите учащи децата си да се бият...в това съм убеден, както се убедих, че има майка учеща дъщеря си да търси само материалното.  

А конкретно за случая проблемите са страшно много и не виждам как ще се оправят. Най-тъпото в случая е че веднага се изсира клишето "държавата ни е такава..държавата е виновна...родителите виновни"!  В цял свят е така вече.  Оставам с впечатление от тези които хвърлят споменатите клишета че не са стъпвали навън.  Хал хабер си нямат например в Германия какви маймуни хванати от джунглата са всички.  Точно в България всичко копираме отвън и боищата са видяни отвън и накрая някой отсича след бой в у-ще  "това само в България го има" - ами не и в най-развитите държави го има!   Радвайте се че наще не копират още американчетата дето през 3-4 месеца някой влиза с автомат в час и избива 20 човека

# 50
  • Варна
Цитат на: Филаделфия link=topic=433696.msg12674613#msg12674613

Сина ми е 5 клас. Това, което аз му втълпявам е, че когато го бият трябва да се защити - дори и с бой. НО ТАКА, ЧЕ ДА НЕ НАРАНИ СЕРИОЗНО другото дете. От там следват подробни обяснения, че ако иска да рита, мястото е дупето, а не главата или корема. А силата на удара не е такава, че да го просне на земята. Това като пример. И никога да не посяга пръв.

Правилно, моят засега е в детската градина, казвам му ако някой го закача да съобщава веднага на госпожата. Наясно съм че като отидем на училище, вече няма да е същото.
ОБАЧЕ, едва ли в един бой, под въздействието на емоции и евентуален много силен удар срещу него, детето ще може да овладее силата на удара си, да прецени къде замахва и т.н.
Сега има смърт, няма значение кой е започнал пръв. Убедена съм, че момчетата не са искали да се убиват, възрастта им е такава - повечко тестостерон, себедоказване....

Родителите и обществото се питат - Къде сгрешихме?  Tired

# 51
  • Варна
Печикамъков, и като е в цял свят така, да бъдем благодарни, че сме задръстени и все още на някой умник не му е хрумнало да хване автомата и да  влезе в училище, така ли?

# 52
  Радвайте се че наще не копират още американчетата дето през 3-4 месеца някой влиза с автомат в час и избива 20 човека

Мдааа...за тези видове агресии, които виждаме днес у нас, аз лично съм чела, преди около 15-ина години,  че се случва в...Швеция, Германия, САЩ...и съм се блещила как може такова нещо.
Те и полуфабрикатите, и хамбургерите (тях много ги обичам, обаче) и чипса...всичко дойде от запада. Въобще този "модерен" начин на живот: да търчиш с наакан памперс в едната ръка и фирмените документи в другата ни го наложиха бавно, но славно. Сега си хапем гъзовете, че живеем в стрес и т.н., а не се замисляме, че сами си изплагиатствахме този модел на поведение.

# 53
  • ВАРНА
филаделфия
- Кълнете че учители не спрели боя. Какъв авторитет имат учителите над ученика след като много често ги бият учениците и няма никакво наказание за ученика,  а ако учителя докосне ученик с леко шамарче идва бащата, следват едни истории, учителят е моментално наказан!  

# 54
; факт е, че долната граница на пропушващите деца беше доста висока...преди.

Не знам точно за какво пишеш, но е доста объркано. Обществото се състои от индивиди, от семейства и т.н.
Преди.....съпругът ми е на 40, т.е. от по "предното" поколение, отраснал "преди"- добро семейство, добро училище. Пуши от началото на тийн годините си. Така че мантрата за "преди" не е особено адекватна, това, че нещо не се е знаело и не му се е давала гласност не значи че го е нямало.
Интересно ще ми е , пишещите тук на 30-40 години да си спомнят кога с апропушили те или техните съученици.

# 55
  • ВАРНА
Печикамъков, и като е в цял свят така, да бъдем благодарни, че сме задръстени и все още на някой умник не му е хрумнало да хване автомата и да  влезе в училище, така ли?

Не - естествено. Разсъждаваш много повърхностно! И не съм аз темата!!! 

# 56
  • Варна
А, то остана и да си ти темата! А ти сам ни призоваваш да се радваме, че все още не копираме американчетата. Не знам кой разсъждава повърхностно  Peace

# 57
Печикамъков,точно срещу това беснея и аз...че заради родителите, учителят не всява респект у учениците.
Колкото до конкретната случка - не визирах учителите, а хората изобщо. Никой напоследък не изгазява гражданска позиция в подобни случки.
И може би в крайна сметка всичко трябва да започне от държавата: правила и закони, контрол и сериозни санкции, ако не се спазват. Имам предвид вечерен час, поведение и облекло в училище, навън, отношение към учителя...може би е време да се върне и поведението, като форма на оценяване.

Рокси,имах предвид, че навремето децата пропушваха в тийн възраст, а сега в много по-ранна възраст.

А, то остана и да си ти темата! А ти сам ни призоваваш да се радваме, че все още не копираме американчетата. Не знам кой разсъждава повърхностно  Peace

Не смятам, че Печикамък призовава към радостни трепети...

# 58
Това е много дълга тема. Има доста работа за психолози, терапевти, дори за икономистите.
Защото отглеждането на едно дете не е само възпитание.
Съжалявам за момчето. Още повече съжалявам онези нещастни души, които са стояли отстрани и са гледали.
Дали ще имат покой?

# 59
  • под кривата круша
Хексе, точно така е Peace. Това е момчешко сбиване, приключило трагично, нещастен инцидент. И двамата са били добри момчета, не са отишли да се убиват от бой. Агресия е когато малка чалга-кифла влезе в класна стая с 3-ма биячи и пред учителя посочи-този е-и онези го задърпат...
И да, наистина трябва да сме благодарни, че все още сме задръстени и не се стреля като в Щатите.
Журналистите си приказват, но боя е станал в уличките до училището-кой учител да ги спре там?! Виж, за сметка на това лели-махленки и чичковци-сеирджии-бол...

Общи условия

Активация на акаунт