Къде бихте се завърнали и къде - никога?

• 26 093
  • 378
  •   1
Отговори
# 45
И аз като вас бих се върнала на повечето от местата на които съм бил. Винаги си намирам по нещо което да ме очарова. Всяка година като се върнем от някъде и си мисля, че това е била най-хубавата ни почивка и си пожелавам да се върна там, но мъжът ми казва: "Добре ще се върнем, но като обиколим целия свят!"
Мястото за  което съм сигурна, че не искам да се връщам отново е Солун, посетихме го навръщане от Корфу и нещо изобщо не ми допадна, незнам може би бяхме малко изморени...
В Египет искам да отида отново, но този път не в Хургада, а в Шарм, за да можем да посетим и Петра. В Тунис също, но този път бих отседнала в Сус. В Барселона и Рим мисля, че задължително ще ходим поне още един път. Местата на които със сигурност ще се върна, защото съм била там без мъжа ми са Париж, Венеция, Истанбул и Будапеща( нали все пак и той трябва да ги види Wink )!

# 46
За Петра по- добре направо в Йордания! Все пак Петра си е в Йордания, не в Египет, пък и тъкмо ще видите и Аман и друго, каквото ви квлючи програмата - Мъртво море, Вади Рум...

Аз, честно казано, не го разбирам това. Не, че не го разбирам, ама малко се дразня - отиваш в Египет, за който няма да ти стигне и месец да разгледаш чудесата му, а отиваш в Йордания, за да видиш за няколко часа, едно от пак не малкото чудеса на Йордания. Странна комбинация...  Thinking

zozinia , нали няма да ми се разсърдиш!  Praynig Нямам нищо конкретно против твоите желания и мечти  Heart Eyes , разбира се, принципно не ми допада този вариант, а става все по- популярен...

# 47
На повечето места на които сме ходили веднъж сме се връщали отново Wink макар, че има още тоооолкова много, които ни очакват Wink
Със сигурност съм разочарована от Неапол и не бих се върнала там.
В Индонезия съм били неколкократно и още няколко пъти бих повторила Simple Smile Може би е най-близко до това, което търсиме, съчетава екзотична природа, сблъсък на недокоснати от цивилизацията места със страхотен лукс, различен начин на живот и мислене

# 48
Шарена сол, супер план   bouquet
Жалко, че когато аз бях на 20, вместо лоу-кост полети имаше Шенген... та със зор до 20 ги докарвам, а прехвърлих 30-те.
Пожелавам ти успех Simple Smile

# 49
Pina, естествено , че не се сърдя Peace! Били  сме вече в Египет и не мисля, че отново бих навила мъжа ми да бием 500-600 км до места, които сме посетили. А и освен това ако някога отново се завърнем там бих искала да се насладя малко повече на моренцето, много ми хареса!
Между другото предстои ми да посетя Милано и съм малко разочарована от отзивите на момичетата. Наистина ли е толкова зле? Днес трябва да правя резервация за хотел и се чудя дали да не включа една нощувка във Верона newsm78? Ама ние сме само за три дни де! Много гадно, че не мога да се консултирам с мъжа ми, защото го правя като изненада за него.

# 50
Може да ти хареса Милано, не се знае...  И мен не ме вдъхновява, по снимки.  Thinking Някак, все едно не е италиански град, а нещо по- северно....

# 51
  • Варна
Pina, естествено , че не се сърдя Peace! Били  сме вече в Египет и не мисля, че отново бих навила мъжа ми да бием 500-600 км до места, които сме посетили. А и освен това ако някога отново се завърнем там бих искала да се насладя малко повече на моренцето, много ми хареса!
Между другото предстои ми да посетя Милано и съм малко разочарована от отзивите на момичетата. Наистина ли е толкова зле? Днес трябва да правя резервация за хотел и се чудя дали да не включа една нощувка във Верона newsm78? Ама ние сме само за три дни де! Много гадно, че не мога да се консултирам с мъжа ми, защото го правя като изненада за него.

Е, чак зле не е, просто на мен специално не ми е особено впечатляващ.
Но пак казвам - субективно е, аз свързвам този град изключително с шопинга (и в това има очарование - да гледаш полудяла тълпа с по 10 чанти в ръка)  Laughing

# 52
  • София
Не бих се върнала в Рим, Констанца и Париж.

Бих се връщала винаги в Лондон и Венеция. На всяко от далечните места, които съм посетила бих се върнала, но не преди да съм посетила достатъчно нови, за да започна да повтарям:) 

# 53
  • София - Бургас
Ами да кажа първо местата, на които съм била:

Германия - Берлин, Лайпциг, Дрезден, Постдам

Гърция - п-в Халкидики, и трите ръкава

Турция - Истанбул

Египет - Хургада, Кайро

Бих се върнала на всяко място с изключение на Кайро.Египет много ми хареса, очарова ме, Хургада също, но тъй като съм била вече там, бих предпочела да отида в Шарм, хем да разгледам курорта, а и да се възползвам от гмуркане в червено море.Кайро обаче -  Naughty!

Предстои ми да посетя Венеция и Барселона, очаквам с нетърпение.. Heart Eyes

# 54
За Берлин не каза нищо?!  Simple Smile  Карат ме да ходя там, а на мене не ми се ходи... Берлин...  Thinking

# 55
  • София - Бургас
В Берлин прекарах около един месец, точно по Великденските празиници, преди няколко години.Периода беше много интересен, именно заради празника, защото те там украсяват къщите  и магазините си както ние правим у нас по Коледа.Беше интересно - в двар на къща виждаш украсено дърво с яица. ..Laughing
Иначе не е кой знае какво, европейски, много чист град, но скучен, след 18,00ч. хората се прибират, няма, явно след работа - веднага немците се прибират по домовете си..Разбира се има нощни клубове - Планета Холивуд и т.н.. ги, улиците са празниголеми магазини, молове с европейски цени, естествено..Има страхотни паркове за разходка и релакс, зеленина и разни фонтанчета и т.н.Интересно, трябва да се види...
Препоръчвам да се разгледа зоологическата градина в Берлин
О, дворецът Сан Суси, в Потсдам, задължително трябва да се види...
Филмовите декори в Дрезден, където са снимани много прочути филми..
Шпрей парк, това е  увелелителен парк с гондоли, влакчета от типа на това във филма " Стъпка по стъпка" и т.н.
Ами за това се сещам в момента, със сигурно има и други много интересни места..

# 56
kaleia, много благодаря, че сподели впечатления, но... все още не ми се ходи. Аз така си го представям, както си го описала, без да съм го виждала и не ме вдъхновява  Thinking

# 57
За Петра по- добре направо в Йордания! Все пак Петра си е в Йордания, не в Египет, пък и тъкмо ще видите и Аман и друго, каквото ви квлючи програмата - Мъртво море, Вади Рум...

Пина, най-бързо и приятно се стига до Петра от Ейлат (Израел) И най-цивилизовано..
А Ейлат си е доста добър курорт.. Sunglasses
Да, там също бих повторила с удоволствие.. newsm78

# 58
  • София - Бургас
Ето, относно Берлин, сега се сещам да допълня...
Ако все пак посетите Берлин не е за изпускане да пиете кафе в ТВ кулата на Берлин, която е на около 250 м. височина и в кръглата и част,т.е. цялата кръгла част е кафене, която се върти и за половин час докато пиете коктейла си прави пълен кръг и се вижда цял Берлин.Панорамате не е за изпускане. Heart Eyes

# 59
  • Варна
Ето, относно Берлин, сега се сещам да допълня...
Ако все пак посетите Берлин не е за изпускане да пиете кафе в ТВ кулата на Берлин, която е на около 250 м. височина и в кръглата и част,т.е. цялата кръгла част е кафене, която се върти и за половин час докато пиете коктейла си прави пълен кръг и се вижда цял Берлин.Панорамате не е за изпускане. Heart Eyes

Така е, много впечатляващо!
Благодаря, че ми върна този спомен, дори бях забравила, че съм изживяла това, отдавна беше.

Общи условия

Активация на акаунт