Къде бихте се завърнали и къде - никога?

• 26 098
  • 378
  •   1
Отговори
# 60
Това ми прозвуча любопитно, харесвам такива неща!  Simple Smile Ще го видим този Берлин, дали/или...

# 61
Гледката от телевизионната кула в Прага също е спираща дъха, само дето не се върти  Crazy
Иначе и там на последния етаж има кафе и ресторант  Heart Eyes

# 62
Не бих повторила Москва- безличен и мръсен град със сърдити хора. С нищо не ме привлече.
Банкок и Пукет- заради детската проституция,която те шамари в лицето от всякъде.
Лисабон- скучноват,даже грозен ми се стори. Нямам конкретен спомен от нещо,въпреки че преди година бях там.
Не може да се каже ,че се влюбих в Париж и Петербург също ,но тук вече ще ми скочат.  Laughing  Лично мнение,никой не ангажирам с него.
Не бих повторила много места,но не защото не ги харесвам,а защото предпочитам нови дестинации.
Бих повтаряла Италия ,много пъти. Истанбул.

Ето, относно Берлин, сега се сещам да допълня...
Ако все пак посетите Берлин не е за изпускане да пиете кафе в ТВ кулата на Берлин, която е на около 250 м. височина и в кръглата и част,т.е. цялата кръгла част е кафене, която се върти и за половин час докато пиете коктейла си прави пълен кръг и се вижда цял Берлин.Панорамате не е за изпускане. Heart Eyes
Има същата идея бар-ресторант в Мариот Тimes sq. New York .

# 63
  • В светлината на слънцето
Аз пък имам много хубави спомени от Москва. Вярно, твърде мегаломански град, всичко е мащабно в буквалния смисъл на думата, но и носи своето очарование. Зависи с какви очи гледаш на града. Grinning Нормално е едно място да се харесва повече на едни, а на други - хич.
Санкт Петербург също е един от любимите ми градове - връщала съм се и определено бих потретила и почетвъртила. Особено в околностите - Петродворец, Царское село...
Незнам защо Италия не ме вдъхновява (с изключение на северната, езерна част). А едно време бях влюбена в тази страна.  Thinking Едно време не харесвах Испания. А сега - да. Явно е и въпрос на преосмисляне на света, израстване на разни по-детински представи за места и герои..., знам ли... newsm78
Западното турско крайбрежие (Анталия, Кемер, Мира) е прекрасно. Дивата част по реката нагоре от Аспендос е много първична и вдъхновяваща. Там май правят джип-сафарита, но не съм убедена. Била съм индивидуално и по друг повод, та затова не съм много сигурна. Орловото гнездо Термесос е също много внушително. За Памуккале и Кападокия пък направо нямам думи - ето те са места, където бих отишла отново. Както и скалата "жив огън" край Олимпос. Не гръцкият, а турският.
И Прага бих видяла пак, приказна е, особено когато е нацъфтяла. Кутна хора е малко градче, което на пръв поглед няма кой знае какво да покаже освен една прекрасна катедрала. Ноооо... Костницата е невероятно място - хем страховито с този олтар, полилей и всякакви църковни атрибути, направени от кости, хем такова едно, много неповторимо. То си е уникално наистина. Препоръчвам го, ако имате път към Прага и автомобил на разположение. На 60 км от Прага е. Но все пак не е гледка за всеки, някои изобщо не го харесват.
Залцбург е също от местата, където бих ходила пак, при това независимо от сезона.
Голямата ми любов обаче си остава Виена. Но с едно уточнение - Коледна Виена. Обожавам този град точно по това време. Тогава и въздухът ухае на Коледа. От греяното вино и захаросаните бадеми е в известна степен, но и празничното усещане е невероятно. Вече не броя колко пъти съм била там, в най-различни сезони. Но Коледна Виена е нещо съвсем различно.
Айде, край, че списъкът стана дълъг.  Crazy   

# 64
Може да ти хареса Милано, не се знае...  И мен не ме вдъхновява, по снимки.  Thinking Някак, все едно не е италиански град, а нещо по- северно....

ако ще ходиш на Шопинг - скъп, скъп шопинг  Mr. Green няма д асъжаляваш че си там... а и италианската храна е прекрасна

# 65
Бих се завърнала отново в Париж. newsm26
В Москва и Мюнхен също.

Никога не бих отишла отново на някои места на нашето Черноморие,както и на Аспровалта заради мръсните плажове.

# 66
  • Germany
Аз май нямам място на което да не искам да се върна... Има градове в които бих живяла с удоволствие и на 1во място това е Хага.

# 67
А, да в Прага искам да се завърна пак. Разгледах я набързо, беше много приказна особено през нощта. Москва ми е противоречива, бях по работа и от града разгледах много малко, даже Червеният площад беше затворен за някакъв хокеен мач Sad, но пък нощния живот...

# 68
Москва ми е противоречива, бях по работа и от града разгледах много малко, даже Червеният площад беше затворен за някакъв хокеен мач Sad, но пък нощния живот...
Да, и аз съм очарована от нощния московски живот - почти като в БГ, само че още "по-"..))
Сигурно затова и имам съвършенни спомени и от Москва.. newsm78

# 69
Явно мен не ме влече нощният живот и затова с нищо не ми е харесала Москва.  Simple Smile
Отне ми около час да намеря къде се продват билети и от къде се влиза в Кремъл. Както говоря сносен руски ,поне 4ма  души  ме объркаха с насоките си. 2ма войници от охраната  ми казаха ,че било затворено същият ден за туристи,което не беше истина. Saint Basil's Cathedral от вътре .... не бях подготвена за това недоразумение. Трябва да се види,не може да се опише. Не случайно само отвън е снимана.

Ми6и,във вторник съм в Прага и после Виена.  Като решиш да посетиш Прага отново, имам контакт на  много приятна бг екскурзоводка.

# 70
  • гр.Варна
Аз пък съм влюбена в Аляска!Невероятно място,енергия и хора има там.Прекарала съм там около година и смея да твърдя,че част от мен завинаги ще остане там.

Затова и правим опити да заминем за постоянно първо там,а след това за Сиатъл.Това е другият град,който много харесвам.
Изумена съм от нощният живот във Вегас!Страхотно!Бих ходила пак и пак,само за да се заредя с енергията,бликаща от този град.
Определено има места и в Европа,които ми харесват,но Старият континент не ми е легнал така на сърцето.....
В Европа съм била в Англия-Нотингам,Саутхептън,Лондон,Брайтън, в Амстердам,във Виена-там ми хареса,особено двореца Шон Брюн и Пратера.Била съм и в Турция на почивка наскоро,но не съм във възторг.
Май месец посетихме Черна гора(Котор,Будва) и Хърватска-Дубровник.Бих се завърнала,за да доразгледам останалата част от Хърватска,която не успях!
В същото време има толкова други места,които искам да посетя..... Rolling Eyes

# 71
Странно ми прозвуча, името на руска църква, на английски  Rolling Eyes  но ми беше полезно, намерих снимки да я видя отвътре, че иначе не намирах  Peace

# 72
  • София
И на мен Аляска ми е мечта, но с тези визи е трудна работа....ДАно скоро ги премахнат.

# 73
Едно от местата където много ми се иска да се върна е Рио, защото бях толкова шашардисана като бях там, че сега всичко ми се струва, че е било някакъв сън. Та искам да отида с глава на раменте, ако е възможно де  Mr. Green

# 74
  • В светлината на слънцето
Ммм, да, "Василий Блажени" е по-добре да се гледа само отвън. Вътре е тясно, тъмно, дървено, изобщо невпечатляващо. А нощният живот... ах, нощният живот... За него може много да се пише.  Grinning
И като стана дума за Русия, "Ермитажа" в Санкт Петербург е едно такова неповторимо място, в което направо можеш да се заселиш. Стига да би било възможно. Първият път откарах една седмица вътре - всеки ден там бях. При второто ми отиване пак се забих за няколко дни. Просто невероятно място, стига изкуството да е едно от нещата, които ужасно много ви вълнуват.

Общи условия

Активация на акаунт