Къде бихте се завърнали и къде - никога?

• 26 110
  • 378
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Брей... наистина за първи път чувам, че и Букурещ било Париж  newsm78 ooooh! Мерси, че ме образова Лана   bouquet
Будапеща ми е един от любимите градове - поне веднъж годишно го посещавам.

Моята любов към даден град минава в голяма степен през стомаха. Открия ли поне един ресторант, който да ме заплени - оставам запленена и от града.

# 91
  • София
В Букурещ най-неприятно впечатление ми направи окабеляването, което е надземно. Явно за да не копаят при полагане на кабелите, са решили всичко да е по въздуха. Дебели снопове кабели висят над главите на хората, страшно ми стана чак.

Не си само ти - моят мъж като му кажеш Букурещ и започва разпалено да обяснява за тези снопове кабеляци, който хич не са и на високо, освен това  Shocked. До ден днешен се възмущава и това му е сигурно най-яркия спомен от града, както и гигантските хлебарки бродещи по тротоара  Sick

Брей... наистина за първи път чувам, че и Букурещ било Париж  newsm78 ooooh! Мерси, че ме образова Лана   bouquet

Няма защо, аз пък не знаех за Будапеща, така че и от мен благодарности Simple Smile

# 92
  • Варна
Хлебарки не видях, сигурно защото не ходих много пеша, ама тези кабели няма да ги забравя. Наистина са ниско разположени, може би на не повече от 5м височина.
И на места са сигурно по 30-40 в снопа  ooooh!

# 93
  • Ispania
В  Мароко бих се вьрнала,....за 4 пьт Ще ми е Laughing,но бих се врьЩала отново и отново....
ИНа4е оби4ам да пьтувам....бих се вьрнала на всякьде,даже в Румьния......определено много красиви места има там...стига да знаеШ кьде да ги тьрсиШ Wink,както на всякьде по света.

# 94
Много благодаря за всички съвети и помощ за Петербург, аз вече май взех да планирам... То, с помощ от форума, не е трудно...  Simple Smile 

И аз за Будапеща не бях чувала, че е малък Париж, но за Букурещ - да. По офертите на тур агенциите го пишат това, в заглавието, като реклама. А аз не ги обичам тия... малък Париж, северна Венеция, източна Венеция....  Thinking

А, това с кабелите ме учудва, но в източната част на Азия всички са си така. В Банкок бяха така със сноповете кабели във въздуха, на невисоко, и за южната част на Китай знам.

# 95
..никога в Букурещ - не знам кой го е нарекъл малкия Париж, но определено е бил подпийнал  Crazy

Букурещ е планиран (начертан) навремето от архитекта на Париж, за това му казват малкия Париж

# 96
  • Варна
 Peace
Навсякъде където съм ходила съм останала с добри впечатления и понеже обичам да пътувам бих се върнала пак.Човек винаги открива все нови и нови неща.
Но от всякъде май Виена си ми е най на сърце Joy

# 97
  • Paradise
Едно от местата, където се връщам с кеф, е Черна гора (Будва, Котор, Херцег Нови и околността).
Много ми е на сърце Адриатическото крайбрежие - малки градчета, спокойствие, безгрижие, приветливи усмихнати хора, страхотно съчетание на море с планини, една неописуема атмосфера цари там.

Реално, като се замисля, май няма място, където да не искам да отида отново.

# 98
къде бих се завърнала: Малта

къде никога: никога не казвай никога Simple Smile

# 99
  • София
винаги бих се върнала в Копенхаген, няма такъв град Heart Eyes
и искам пак в Стокхолм и в Хелзинки, малко ми беше...
толкова обичам кухнята, атмосферата и шопинга във Виена и Амстердам, че никога не би ми омръзнало да се връщам там.

не бих се върнала в Санкт Петербург. и Истанбул да не го видя повече не ми е проблем.

редактирам, за да добавя Естония - такава приказка е там, бих искала да я разгледам цялата, не само столицата й Талин Peace

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 21:02 от Aurora

# 100
  • София
Много ти благодаря за бързото разказче, страшно ме палиш така, бездруго отдавна си мечатя за Русия...  Crazy
А, дали някой има по- нова информация, да не е от преди 10 години?

аз бях там през месец Август тази година. препоръчвам ти го юли-август или септември. в Петрбург не се радват на повече от 50-60 слънчеви дни в годината, затова нека поне е на хубаво време разходката ти. разходка по Нева е задължителна и чудесна, наистина. това ми хареса най-много там...градът как изглежда от реката...за мен най-интересният музей бе Юсупов палас. Ермитража и Питърхоф също са интересни, тълпи има, но чак пък толкова. ние бяхме с организирана екскурзия от кораба, та може би затова не сме чакали и влизахме веднага. но и вътре не ми се стори много натъпкано.
аз отидох в този град с огромна кошница, може би заради това се разочаровах...не знам. но не бих отишла пак, а за живеене - твърдо не Naughty
но пък твоя номер едно е Истанбул, аз знаеш, че аз избягах оттам с 300...така че имаме различни вкусове и може би Петербург ще ти хареса. Wink

Изкуството ме вълнува. Много. Laughing  Но, аз обичам да почувствам градът не само в галериите и музеите. Това в Русия не ми се случи. Хората ми се видяха сърдити,груби и нещастни. Подействаха ми депресиращо Петербург и Москва,въпреки че отидох с огромно желание. Не са моето място.

много съм съгласна с това мнение!

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 21:11 от Aurora

# 101
  • Варна
Преди около час се върнах отново в Рим, гледайки филма Ангели и демони (някак все го пропусках до сега). Познати места, така реалистично се пренесох, че беше почти болезнено - някаква странна носталгия ме обзе. Да, вече съм сигурна - непременно ще се върна отново в Рим.

# 102
И за мен е прекалено болезнено, като гледам филми снимани в Рим, затова понякога ги избягвам, а понякога мазохистично си ги търся  Mr. Green

# 103
Преди седмица гледах Ла долче вита на Фелини, за да видя пак Рим  Simple Smile , е там е по- различно, но ми хареса. Ангели и Демони го гледах преди да съм ходила в Рим, ама сега мислим да го повторим  Grinning

Aurora, благодаря, че сподели!  Peace  На времето, когато в час по руски имахме уроци за, тогава Ленинград, и толкова много ни го величаеха, аз така и не се заплених, беше ми безразлично  Thinking   Много по- късно, от руската литература се влюбих в атмосферата на Москва и Петербург, но това си е погледа на аристокрацията от 18 век, което няма нищо общо с екскурзия в днешно време...  Thinking  Вече се настроих хладно... от вашите отзиви  Simple Smile  та да видим, един ден, как ще ми се стори.

# 104
Аз бих се завърнала с удоволствие в Петербург, Москва, Париж, Прага, Рим, Венеция, Лазурния бряг, Авиньон, Барселона и Майорка.На някои от тези места съм ходила повече от два пъти и пак и пак бих се връщала и пак не бих могла да видя всичко там, което си заслужава да видя.Успокоително е, че Европа е някак на една ръка разстояние и може често да си ги навестявам.
На много места, които харесвам не бих се завърнала,включително на някои ,в които направо се влюбих, като остров Phi-Phi например.Просто ,защото не искам спомена ми от там да се напласти с нови преживявания.Искам го чист.Пък и за много далечните дестинации си мисля, че е по добре да се видят нови.
Има много места, в които не държа да се върна, но нямам и нищо против да ги посетя отново, като Истанбул, Анталия(курортите), Нюрнберг, Флоренция, Милано, Сиена, Египет...

Общи условия

Активация на акаунт