Къде бихте се завърнали и къде - никога?

• 26 123
  • 378
  •   1
Отговори
# 345
  • София
о-в Капри[/b] остана в сърцето ми като последна силна любов Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Asinka, отвадна сме го набелязали, ако ти се пише разкажи повече Hug

# 346
Обичам новите дестинации като цяло и бих повторила след като мина възможно повече нови дестинации.
Не бих се върнала в Тунис, Мароко, Рим (мръсотия, неуреденост, евентуално връщане за някоя пропусната забележителнос). Не ме влекат Турция и Гърция и Скандинавието  (сигурно ще ме завлече като остарея и ще мога да се възхищавам на фиордите , но сега не).
Бих се връщала и се връщам по нужда лятото Майорка (много разнообразен туризъм за млади и стари, уреденост и разбиране нуждите на туристите, има възможност за туризъм на колелта с велопътища например през април, когато не е сезон ) , Канарските (също разнообразност), Барселона и околности (като Lloret de Mar за море).Също Германия по нужда и възможност, където живея се връщам отново и отново замъците, Боденското езеро (множество възможности) , различни реки, езера, забележителности,пещери,Алпите, големите градове например Мюнхен и околности винаги има някое интересно събитие, музей, дворец, градина за разходка, подреденост, ред, сигурност. Друго симпатично място Херенкимзее , винаги може с кеф да се върнеш и да преоткриеш околностите. Също Австрия- Виена (главно за недопосетени музей, дворци, концерти,културни събития), Залцбург и оклоности, Планзее, Тирол. През Шверейцария  до Комо езерото или Лаго Маджоре- също си струва да се повтаря и потретва. Бих се връщала в Прага и околности също е чаровна и даже през зимата (коледния пазар с греяно вино) или при затоплено време-има достатъчно музеи, забавления, замъци, църкви.От Франция Париж е лудница, но Елзас ми харесва за връщане- едно роматично, близо до немския тип.
Сигурно има още много места, на които бих се върнала но тези изникват сега в съзнанието ми.

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 12:21 от daamane

# 347
[quote author=Лeни link=topic=433913.msg19463147#msg19463147 date=1313103482

Иначе... на целокупния БГ народ му харесва в Гърция, защото не са много хората натръшкали повечко свят, за да правят реална сравнение. 
[/quote]

Не съм ходила никога в Гърция, и не изгарям от желание. Ще отида догодина, да се уверя че това не е най-прекасното място на света, както много мои познати ме убеждават.
Не съм впечатлена и от Адриатика около Венеция, 2 пъти вече ходя там и 3ти път не искам.
Но Хърватска ме очарова истински.

# 348
  • София
Писала съм преди време, а темата е още активна.
За това ще добавя: Камбоджа - остана за винаги в сърцето ми.
Искам да я видя поне още веднъж преди тълпите туристи да са я залели напълно.

# 349
Иса,Камбоджа ?!!!!! Интересно ! Сподели малко повече!
Никога не бих се върнала в Гърция !
С удоволствие още веднъж Франция !

# 350
  • София
красива белла, Не мога да дам обяснение - това си е лично мое усещане - всичко от червените пътища и хората спящи навсякъде, през абсолютно спокойните и усмихнати физиономии, най-перфетното възможно обслужване (сравнимо само с това в Ю. Африка) и Ангор Ват...

Един съвет от мен към всички с "никога вече" - Пробвайте отново. Това превърна не особено приятното ми преживяване в Япония, в много желана дестинация след второто посещение.  Peace

# 351
Isa, абе то аз повторих Гърция, че и потретих, ама хич не ми се оправи мнението. Даже напротив! Mr. Green
А във връзка с Камбоджа - бяхме наблизо преди няколко години /мъжът ми отказа да пътува за повече от 2 седмици и остана само Тайланд./. Вярно красиво е, различно, уникално.... Една лоша дума не мога да кажа. И не, че не бих се върнала - охо, само да ми падне!  Laughing Обаче някак чуждо ми беше. Прекалено различно. То това е и интересното, де, да е различно - и културата, и религията, и храната, и хората.. Ама някак си.... Не ми беше уютно.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 15:17 от kotkovo

# 352
Бих се върнала навсякъде, където съм била и то с удоволствие. За съжаление рядко се връщам, защото интересните места са толкова много, а ресурсите ограничени.

Живях за по няколко месеца/ година в Мексико (Гуадалахара) и Шанхай и тогава много неща ме дразнеха там, но сега изпитвам носталгия и ми се иска пак да се върна. Имам прекрасни спомени от Япония (Киото и Токио), но не бих живяла там.

За Щатите (била съм в Сан Франциско и Лас Вегас), имах по-големи очаквания, но не бих отказала да попътувам пак. Обаче повече по източното крайбрежие може би.

В Германия (Мюнхен, Кьолн и разни малки градчета) съм ходила само по работа, макар да съм имала време и за разходки. Харесва ми и бих живяла там, но едва ли бих ги избрала целенасочено точно като туристическа дестинация.

Виена, Будапеща, Прага - харесвам ги. Във всички съм била повече от един път, но скоро едва ли ще отида пак, освен ако не ми се наложи по някаква причина. Дубровник също е много очарователен и Хърватска определено заслужава повече от едно посещение.

Тунис, Египет, Истанбул, Тайланд  - много са ми харесвали, много колоритно, история, кухня, атмосфера, но за по дълго време ми идват малко в повече.

Италия ми е голяма слабост. Няма място, което да не ми е харесало, да не съм се чувствала прекрасно и да не искам да се върна пак. Франция също е сред фаворитите ми. Гърция (особено островите), е страна, където се връщам многократно и не само заради близостта (някои от островите не са чак толкова близо, за съжаление:-) В Амстердам и Лондон също бих се връщала с голямо удоволствие.

# 353
  • София
Isa, абе то аз повторих Гърция, че и потретих, ама хич не ми се оправи мнението. Даже напротив! Mr. Green

А смени ли мястото, изживяванията...? Препоръката ми едва ли е валидна за навсякъде. На мен в Санторини (което си е Гърция) много ми хареса. В Кипър също ми хареса едно специално място, плаж, бряг...

...и остана само Тайланд....

Тайланд и Камбоджа са много различни във всяко едно отношение. На фона на Камбоджа, не се впечатлих от Тайланд. В Азия винаги стоя гладна, а понякога и страдаща, ако съм яла нещо люто.  Sick

# 354
о-в Капри[/b] остана в сърцето ми като последна силна любов Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Asinka, отвадна сме го набелязали, ако ти се пише разкажи повече Hug
Не ме бива в описанията - нито на градове и държави, нито на парфюми  Mr. Green
Красота, зеленина, божествен мирис на портокали и най-вече лимони. Парфюмерийно изкуство на всеки ъгъл.Супер цветни градини, малки кокетни хотели, няколко по-големички и централни, безумно скъпи. Луксозни бутици и прелестни ресторантчета.  Приказна гледка от високо, след изкачване с панорамно трамвайче. Нямахме време да видим всичко и ме влече да отида пак.

Тайланд също определено е място, което ще посетя отново ( един път не стига), за разлика от о-в Бали, който не може да ме подмами втори път

# 355
Ето ме и мен в тази тема , не съм пътувала кой знае колко много , но все пак…
Аз нямам места  "никога вече и бих си позволила да дам един съвет към всички с "никога вече" /разбира се че не сте длъжни да го спазвате / , пожелавайте си да отидете на още по – хубави и приятни места , а не "никога вече" . Ще ви кажа защо ви давам този „безценен” съвет , тъй като в моя живот се случи един период , в който не можех да пътувам и 20 км извън града и тогава исках да се върна дори и в най – кофтите за мен хотели на нашето Черноморие.
И сега по темата :
Лондон – винаги бих се връщала там , никога не ми е достатъчно;
Уислър /зимен курорт до Ванкувър , за тези които не се сетиха веднага/ - незабравимо място , частица от душата ми е още там.

За Европа – да бих се връщала с удоволствие , почти навсякъде.
И на мен Гърция ми идва малко прехвалена , но пак казвам , че не използвам "никога вече". Особено пък за пътуване , като че ли винаги можеш да видиш и почувстваш нещо ново, красиво , приятно дори и на не толкова любимо място.

# 356
Със сигурност ми се иска да поемем отново курс към САЩ - имам чувството, че там ми е "хвърлен пъпа"  - има толкова много красиви, спокойни и уютни неста - и най-вече Кейп код , Бостн, Ниагара..... Турция, също много ми харесва, Лондон и Будапеща също.

Като че ли Сърбия, Германия...най-не ме привличат от всички държави, които са посетени от мен.

# 357

Тайланд също определено е място, което ще посетя отново ( един път не стига), за разлика от о-в Бали, който не може да ме подмами втори път

Grinning А мен Бали вече неколкоктратно ме връща отново и отново,предусещам че със срещите не сме приключили все още Wink Laughing
Нали затова сме различни, защото имаме различни възприятия и усещания за всяко място Wink

# 358

Grinning А мен Бали вече неколкоктратно ме връща отново и отново,предусещам че със срещите не сме приключили все още Wink Laughing
Нали затова сме различни, защото имаме различни възприятия и усещания за всяко място Wink

хаха - вие сте тежък случай Wink крайно време е да мислите за преселване направо на Бали  Hug

# 359
съвсем спамаджийски да кажа, че напоследък отварям 'на път' с надеждата да чета за интересни дестинации, обаче никой нищо не пише...

някой няма ли да се похвали с нещо скоро посетено - Асинка, Миши, Аврора, магаренцето... някой друг  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт