Коледа идва!

• 152 801
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 885
За къщичките си направих шаблони А понеже се озорих, докато направя шаблоните на къщичките, ако някой иска да му дам размери, да казва.  Hug
Цвети, може ли аз да се възползвам от предложението. Намислила съм и аз да правя къщичка.

# 886
  • Пловдив
Аз пък днес си извадих формите за кекс. От 1 месец моите все мрънкат да им направя.. днес ги огря, при това с коледни мотиви. Не съм си играла да украсявам- не ми се занимаваше

# 887
Здравейте, момичета, невероятни сте! Свалям ви всичките си шапки! Страхотна тема, следя я с огромен интерес и вече съм си набелязала няколко сладки фаворита за любимия ми празник - Коледа!

Може ли един въпрос? Направих два пъти портокаловите корички с шоколад. Много вкусни станаха, благодаря за рецептата! Но имам проблем с шоколада - не става гладък и течен, а гъст и някак плътен и на бучки. Веднъж го топих на водна баня, втория път с масло в микровълновата - пак същото. А много ми се иска да слагам и шоколад по меденките евентуално. Ползвах черен на Своге. Моля за съвет!  Hug
разтопяваш го на висока температура или го държиш повече от необходимото да се разтопява. Шоколад се разтопява на слаб котлон или най-ниски градуси на МВ като се бърка през половин минута и се изважда в момента, в който са останали около една трета или по-малко отпарченцата не съвесм разтопени. След това се започва енегрично да се разбърква, докато се разтопи всичко и така се получава гладък и хомогенен сос. Peace
И маслото не е много добра идея, защото когато се охлажда на по-студено място, шоколада побелява, а може и вода да ти избие докато го разтопяваш.

aveili , Петя много добре го е обяснила. Hug

Благодаря Ви много, ще пробвам пак шоколада!

Аз пък, да се изфукам и аз, си поръчах тези кутии от ибей, че отдавна исках такива ретро тенекиени кутии за кухнята и тях ще ползвам за коледните сладки. Дойдоха току-що - много са яки! А слагате някаква хартия на дъното (например за печене) или директно в кутията?

# 888
  • София
Благодаря, silvi@!

aveili, страхотни са!!! Аз слагам салфетка на дъното.

# 889
Ето ме пак. Embarassed
Направих тази вечер едни коледни сладки, рецептата обаче забравих на кой е, простете. Blush
Станаха много ароматни, въпреки моите промени. Та рецептата e 400 гр брашно, 300 гр кафява захар, 1 яице, 150 гр масло и 1 к.л. смес от канела и джинджифил. Аз сложих бяла захар и само канела на око. Ето и снимчица http://pala4inka555.snimka.bg/properties/kuhnq.248227.15989449
Само ме притесни това, че станаха малко твърдички, но в рецептата изрично пишеше, че трябва да престоят 24 часа. И някои малко поизгоряха. Дали ще омекнат? Или не? newsm78
Хмх, милото ги награби вече, нямало смисъл да престояват. newsm29
Извинете, отплеснах се. Та мисълта ми беше, че искам тях да направя за Коледа, но къде да търся коледни форми за сладки? newsm78
В Кауфланд не открих. Вчера бях и в магазина за дом. потреби в Sky City Mall, и там нямаше. Thinking

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 11:04 от Snarky Chimpfanny

# 890
Не знам дали сте забелязали, но на сайта на Хоум Шопинг, в раздел Условия пише,  че срокът за доставка е от 2 до 4 седмици, след получаване на заявката. Аз все си мислех, че тоя срок е написан формално, но добре че споделихте, та да разбера, че е съвсем реален. Всъщност, точно това ме спря да поръчам.
Snarky Chimpfanny, аз онзи ден като бях в Кауфланд, също не видях коледни форми първоначално, а само обикновени. После обаче, открих такива при коледните артикули от сорта на гирлянди, топки, свещи и т.н. Естествено, възможно е наистина да няма, защото момента е такъв, че подобни стоки се изчерпват бързо, но ако ти е близо, може пак да провериш. Аз говоря за пловдивския Кауфланд, но предполагам, че във всички подредбата е идентична.

# 891
Snarky Chimpfanny, аз вчера си купих коледни формички от Фантастико на Sky city Mall- a.  Има бели пластмасови (6 бр.- сърце, цвете, звезда, елхичка и 2 птици ??!!)  и метални, на "закачалка" (10 бр. - сърце, звезда, кръг, падаща звезда, цвете, луна, дядо коледа, човече, елхичка и камбанка) - при домашните потреби.  Peace

# 892
  • София
Здравейте момичета Hug
Аз все още си търся кутия за да направя Английския коледен кейк - иначе съм набавила всички продукти. Ходих до Кауфланд но там тези кутии ми се видяха малки за АКК newsm78
Искам да попитам кои сладки може да се направят в началото на декември така че да издържат до коледа / да не изъхват и да са вкусни след 10-15 дена престой/.

# 893
Много благодаря за разяснението.
Но днес пак имам питане.Правих пробни медени сладки и се запитах някои неща.
1.Като се разточват остатъците могат ли пак да се премесят и използват.(Аз го направих, но сладките от това тесто лекичко се напукаха)
2.Изтиването в самата тавичка ли става защото са леко мекички в началото и се стахувам да не се развали формата.
3.Намазването с глазура от какао и захар не може ли за се замени от нещо без какао.
За формичките бих искала да спомена че моите са от домашни потреби и са пластмасови но са много резливи  и са 10бр.както е споменала Авели.
В тази връзка даите идея за украса на падащите звезди.
Също видях шприц сладки.Може ли малко инфо за тестото, защото нямам, а шприца стои в кутията неизползван.  bouquet  bouquet  bouquet
По повод калориите след празниците ще  newsm39

# 894

Искам да попитам кои сладки може да се направят в началото на декември така че да издържат до коледа / да не изъхват и да са вкусни след 10-15 дена престой/.

Меденките на Джемма колкото повече стоят, толкова по-вкусни и мекички  стават. Обезателно ще направя в най-скоро време.

# 895
Snarky Chimpfanny, аз вчера си купих коледни формички от Фантастико на Sky city Mall- a.  Има бели пластмасови (6 бр.- сърце, цвете, звезда, елхичка и 2 птици ??!!)  и метални, на "закачалка" (10 бр. - сърце, звезда, кръг, падаща звезда, цвете, луна, дядо коледа, човече, елхичка и камбанка) - при домашните потреби.  Peace
Много благодаря за инфото. Довечера ще мина през Фантастико в Стрелбище, дано там ги има.
Ще търся и сладкарски бои, дано и тях ги има. Praynig

# 896
Благодаря, silvi@!

aveili, страхотни са!!! Аз слагам салфетка на дъното.

Искам и аз такива. Може ли линк?

# 897
едни предколедни меденки и от мен, по рецептата на Джемма; не ми се занимаваше много-много с украсяване, обаче хлапетата толкова настояваха Hug;

# 898
  • Бургас
Момичета браво на вас страхотни красоти показвате,а някоя мама от Бургас да знае къде има формички с коледни мотиви,но искам да са от по-големите Hugпрадварително ви благодаря  bouquet

# 899
aveili, червените кутии са страхотни, много ми харесаха Peace. Може ли реални снимки, ако не те затруднявам? Жалко, че не съм се научила как да си поръчвам от Ибей. Извинете за спама, но колко е доставката?

Общи условия

Активация на акаунт