телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 895
  • 458
  •   1
Отговори
# 330
Аз се възмущавам многократно и пред учителките и пред директорката на нашата ДГ от кабелната телевицзия във всички групи включително и в яслата! Освен че се гледа какво ли не, и кога ли не /в някои случаи даже и по време на обяд!/ детските филмчета според мен изобщо не са съобразени с възрастта на децата, а съдържанието им обикновено е агресивно. Аз ограничавам филмчетата в къщи според съдържанието - все пак не всички анимационни филмчета са за малки деца и могат да се разберат от тях... но за съжаление в ДГ явно няма никакъв филтър и вече съм вдигнала ръце! Не знам къде вече трябва да се жалвам по този въпрос! В крайна сметка някой трябва да контролира по колко време се гледа TV и какво се гледа  #Cussing out Съгласна съм да им се пускат образователни програми от типа на Улица Сезам или на Мики Маус, но това според мен трябва да е заложено към учебната програма, и филмчетата да се одобряват от някой, както учебните помагала.

# 331
В учебната програма за детските градини въобще не е заложено гледане на каквито и да е образователни филмчета. А пък изказвания от рода "В нашата градина гледат само от време на време и то образователни филми" направо ме разсмиват. Докато бях в университета обиколих повечето градини в София - да ви кажа, по-добре да не знаете какво им се пуска.

# 332
Аз се възмущавам многократно и пред учителките и пред директорката на нашата ДГ от кабелната телевицзия във всички групи включително и в яслата! Освен че се гледа какво ли не, и кога ли не /в някои случаи даже и по време на обяд!/ детските филмчета според мен изобщо не са съобразени с възрастта на децата, а съдържанието им обикновено е агресивно. Аз ограничавам филмчетата в къщи според съдържанието - все пак не всички анимационни филмчета са за малки деца и могат да се разберат от тях... но за съжаление в ДГ явно няма никакъв филтър и вече съм вдигнала ръце! Не знам къде вече трябва да се жалвам по този въпрос! В крайна сметка някой трябва да контролира по колко време се гледа TV и какво се гледа  #Cussing out Съгласна съм да им се пускат образователни програми от типа на Улица Сезам или на Мики Маус, но това според мен трябва да е заложено към учебната програма, и филмчетата да се одобряват от някой, както учебните помагала.
добре, де,  а родителите не са ли първият контрол?
Със сигурност има начин когато родителите се организират, да се намери път и до съответната институция.
Това са нашите деца. Днес. Утре те ще са порастнали.
На тях сега им се формира психиката и светоусещането.  Peace
И ако сега  грешим и си затваряме очите, правейки компромиси,  един ден тези грешки ще имат своята проекция.

В учебната програма за детските градини въобще не е заложено гледане на каквито и да е образователни филмчета. А пък изказвания от рода "В нашата градина гледат само от време на време и то образователни филми" направо ме разсмиват. Докато бях в университета обиколих повечето градини в София - да ви кажа, по-добре да не знаете какво им се пуска.
е , добре, де , до кога?
Така ли ще е все ? Sad
А дали в частните градини има телевизори?
И ако да, по същия ли начин се използват?

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 02:08 от realist

# 333
В момента съм в частна градина и нямаме телевизори по групите. Въобще не ми е нужен такъв, за да си върша работата, има достатъчно други занимания за децата. В повечето случаи когато учителките пускат филмчета на децата е, за да им мирнат главите (на учителките, не на децата). С никаква друга цел! Жалко, че в много градини и на самите директори не им пука и затова допускат такова положение.

# 334
РазБира се, ТВто е за малко тишина и мир на учителките, това никой не оспорва. Но пък и децата се кефят на детските - така че и двете страни са доволни...освен третата - родителите...пък вкъщи не вярвам някоя от вас да забранява ТВто на детето си...нищо, че сега ще скочите как подбирате филмите и ограничавате времето за гледане  Wink

# 335
   Моето дете определено повече се кефи на живите игри!
   И,предполагам,повечето деца са така.Стига някой да се погрижи за това,игрите им да са по-съдържателни,а съответно и по-забавни.  Peace

# 336
  Моето дете определено повече се кефи на живите игри!
   И,предполагам,повечето деца са така.Стига някой да се погрижи за това,игрите им да са по-съдържателни,а съответно и по-забавни.  Peace
Да. Подтвърждавам.  Peace
Когато е работено с детето в посока разнообразни игри, то не търси телевизора, а игрите Grinning До голяма степен въпросът опира до това какъв навик ще формираме.
В къщи нямахме телевизор до навършването на детето ми на 3.6 годинки. Съвсем целенасочено. Нямаме потребност  от него.
Тук в детските градини явлението ТВ отсъствува Peace Детето ми не знаеше за какво служи тази вещ. Сега знае, дотолкова, че да си изгледа сънчо,  например  и с него  да си  поупражнява немския език.  

# 337
  • Mediterraneo
РазБира се, ТВто е за малко тишина и мир на учителките, това никой не оспорва. Но пък и децата се кефят на детските - така че и двете страни са доволни...освен третата - родителите...пък вкъщи не вярвам някоя от вас да забранява ТВто на детето си...нищо, че сега ще скочите как подбирате филмите и ограничавате времето за гледане  Wink

Нито филми подбирам вече, нито пък някога съм ограничавала времето за гледане. Когато си е вкъщи, повече от половината време прекарва пред тв. Точно затова не ми харесва идеята и в градината да стои пред телевизора.

# 338
Е, то не може нон стоп да работиш с детето, щото къщната работа и задължения също чакат.
Тарталета - именно, у нас също е нещо подобно и затова не ми се иска и в детската да гледат нон стоп  Peace

# 339
Тemi ,
Моите адмирации !  Hug Hands Clap  Hands Thumbsup
ценя професионалисти като теб. Успех! Надявам се, че ще имаш възможността да развиваш и занапред работатa си в посоката, която си описала.
Пък дано и това помогне лека- полека на цялостната картинkа.

Е, то не може нон стоп да работиш с детето, щото къщната работа и задължения също чакат.

Може Peace От личен опит ти го казвам.  Simple Smile пък  и не е точно "нон-стоп"
Но това е съвсем друга тема. Simple Smile

Тук коментираме ненужността на ТВ в градините  / и яслите/.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 17:55 от realist

# 340
Напротив - важен е този въпрос, защото ето - както мен и Тарталета - така и други родители сто на сто си признават, че децата им си гледат вкъщи и това е причината да не искат и в детската да се гледа. А не самата вреда от ТВто. Пък и в частната градина да  попитам - колко деца са в група? Дали са 32 - както в нашата? Защото едно е да организираш игра за 10-15 деца, съвсем друго е за 32 на възраст 3-4 години!!!

# 341
Напротив - важен е този въпрос, защото ето - както мен и Тарталета - така и други родители сто на сто си признават, че децата им си гледат вкъщи и това е причината да не искат и в детската да се гледа.
     Защото лесно се получава продозиране.А именно то крие най-много опасности.  Peace

# 342
Именно - за времето говорим, не за самото гледане  Wink
И..принципно какви точно са опасностите?

# 343
    Знаеш ги,viliko.  Peace

# 344
Ами всъщност не, не ги знам, признавам. Ако детето гледа отблизо - да, може да навреди на очетата, ако е неподходящо предаването/филма - също може да навреди, но иначе  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт