телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 924
  • 458
  •   1
Отговори
# 345
Сега няма да ви отегчавам с подробностите как многото време прекарано пред екрана уврежда зрението, мен лично ме принеснява това което се налива в мозъчетата на децата през тв-то - при мен с по-големият ми син е даже до някаква степен проблематично - той е по-активен и филмчетата с агресия веднага му стават модел за подражание и се започва едно бум-тряс в къщи ... да не ви напомням, че едно детенце беше скочило от някаква тераса в костюм на спайдърмен... на 3-4 годишно дете е много трудно да се обясни кое е реалност и кое не е... В групата на 3-годишния ми син има деца които не могат да говорят, но пък за сметка на това гледат Батман дръзки и смели...  И за цяло лято в ДГ не сме научили нито едно стихче или песничка, но пък сме научили всички удари на скокливата нинджа примерно!

# 346
Е, ти мислиш, че детските пречат на това да се научи нещо ли...лично аз не го вярвам.

# 347
Ами всъщност не, не ги знам, признавам. Ако детето гледа отблизо - да, може да навреди на очетата, ако е неподходящо предаването/филма - също може да навреди, но иначе  Thinking
   Прегледай темата от самото начало.Има интересни линкове.  Peace

# 348
Благодаря, ще се поровя  Peace

# 349
Аз не съм казала, че пречи - ако има кой да те научи ще се научиш, ако ти пускат детско филмче вместо да се занимават с теб по друг начин ще научиш съдържанието на детското филмче! Все пак детските градини са учебни заведения към министерството на образованието...

# 350
Не са учебни заведения по същина, защото говорим за малки деца, където обучителните часове са...минути всъщност  Wink

# 351
    Всяка минута на тази  възраст е обучителна.
    Много е важно с какво се запълва.  Peace

# 352
  • България
Работя като дет.учителка и ще ви кажа как е при нас.Филмчета пускам НЕ всеки ден.Вие сигурно сте запознати с режима на децата си в групата и трябва да знаете по часове кога какво правят  Grinning   Мога да ви уверя,че има дни ,в които  времето едва стига за учебно-възпитателната работа.Филмче мога да пусна евентуално от 10 до 10,30ч.Това е времето,в което съм в регламентирана почивка и децата са под грижите на пом.възпитател.За това време няма как да се натоварят от ТВ.
   Ха сега кажете вие,като се приберете в къщи от работа  в 17.30ч и щракнете ТВ,кога го спирате? Mr. Green  Учителка съм,но съм и майка ,така че съм от двете страни..... Wink
    Peace Не издребнявайте!
Може би в частните дет.градини ще ви предложат по-добри условия,но има една малка подробност... Money

# 353
Развам се, че съм на различно време и оставям време и за игра, и за забавление, и за дивеене дори   Peace

# 354

Ха сега кажете вие,като се приберете в къщи от работа  в 17.30ч и щракнете ТВ,кога го спирате? Mr. Green  Учителка съм,но съм и майка ,така че съм от двете страни..... Wink

отново стара песен..... Crazy

# 355
Защо отново и при това стара  newsm78
Аз наистина не искам всяка минута на детето ми да е запълнено с обучителни ситуации. Искам да има време за всичко, като свободната игра има голямо значение.

# 356
Развам се, че съм на различно време и оставям време и за игра, и за забавление, и за дивеене дори   Peace
   Не вярвам да ти е близка идеята ми,която,виждам,не си схванала.
   Но няма проблем.  Peace
   Всичко с времето си.  Simple Smile

# 357
Ако искаш тази идея да стане близка на някого - поне я сподели. Но ако ти представлява трудност и на самата теб да обясниш какво имаш предвид, защото ти самата не си убедена - да, няма проблем.

# 358
  Убедена съм и не ми е трудно да обяснявам.

Цитат
Ако искаш тази идея да стане близка на някого - поне я сподели.
  Разбира се,ще я споделя на този "някого",ако потрябва.  Peace
  Но не държа да влияя на мнението на една непозната форумка (която не вярвам да има смелост да го променя).

Прочете ли линковете,за които говорих? 
  Прочети ги,щом искаш да знаеш повече.   Simple Smile
  Или не ги чети.   33uu
  Избора е твой.  Wink

# 359
Разбира се, че изборът е мой. Както и твоят избор - да се държиш по подобен начин - си е твой, явно не можеш да водиш конструктивен разговор/в случая макар и писмено. Иначе щеше да е интересно да се попише за това как да уплътняваме времето на децата си най-рационално и как това става в детската градина. Но нейсе...

Общи условия

Активация на акаунт