телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 19 439
  • 458
  •   1
Отговори
# 75
  • Нови искър
Определено е по-лесно.Сутрин от 6.00ч до 8.00ч е само една лелка да приема децата,както и продуктите за закуски и обяд,плодове и т.н.Ако е едно дете- си играе кротко,но ако са две и повече е по-добре пред ТВ,по малка вероятност има да се скарат или наранят докато лелката върши друга работа.Госпожата идва в 8.00ч.
Както казах - не всички се заглеждат.Което как си е свикнало - много от децата растат пред телевизора,че на мама и на тати така им е по-лесно.
Добре но защо не им пуснат за по 1 час в които са сами, защото няма ДГ която да отваря в 6,00 нещо подходящо за тяхната възраст, а не както е в моя случей да гледат Здравей България?

# 76
Интересно четиво, дава храна за размисъл, особено на хората, които живеят в заблуда, че "телевизорът се пуска само с образователна цел".
Австралия забранява телевизията за деца под две години
http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2009/10/12/798565_avstral … _za_deca_pod_dve/

Кюбит  Hug Simple Smile

Ех...........защо заглавието не беше "България забранява телевизията за деца под две"......................

тогава щях да повярвам в силата на форума BG- mama Laughing Wink

как ми се иска наистина да бъдат махнати телевизорите от детските градини.........
все едно е някъв омагьосан кръг, подчинен на навик или възприета инерция.

Защо масово телевизорът в детските градини в БГ се смята за нещо естествено, а не се възприема за чужда и ненужна вещ ?!
Не че защитавам телевизията, но ви напомням, че в България детските градини се посещават от деца над 3 години.

# 77
Определено е по-лесно.Сутрин от 6.00ч до 8.00ч е само една лелка да приема децата,както и продуктите за закуски и обяд,плодове и т.н.Ако е едно дете- си играе кротко,но ако са две и повече е по-добре пред ТВ,по малка вероятност има да се скарат или наранят докато лелката върши друга работа.Госпожата идва в 8.00ч.
Както казах - не всички се заглеждат.Което как си е свикнало - много от децата растат пред телевизора,че на мама и на тати така им е по-лесно.
Добре но защо не им пуснат за по 1 час в които са сами, защото няма ДГ която да отваря в 6,00 нещо подходящо за тяхната възраст, а не както е в моя случей да гледат Здравей България?

В нашата гледат анимации по Супер 7(или нещо подобно).И градината отваря в 6.00ч - аз водя дъщеря ми към 6.40ч и преди нея понякога има две дечица.И щом дойдат госпожите започват заниманията(гимнастика,закуска и т.н),а ТВ се изключва.
Все пак "Здравей България" не е най-лошото което може да се пусне,а ако беше някой кървав екшън  newsm78

# 78
  • София
В нашата група телевизия - DVD диск се гледа единствено сутрин преди сервирането на закуската, за да може учителката спокойно да посреща новодошлите. Нямам нищо против за 10-15 минути сутрешна анимация. Майка на детенце от нашата група предложи да включи кабелна телевизия на детската градина и да я заплаща, всички учителки отказаха тази екстра и обясниха, че не им е нужна, значи въпросът отново е до педагозите в детските градини.

# 79
Цитат
Нямам нищо против за 10-15 минути сутрешна анимация.
   МНого зависи каква! Simple Smile
   Че после самите лелки се оплакват,че децата били превъзбудени и не знам си какви........ blahblah
   Кат' им пускат нещо от сорта на Том и Джери,какво очакват?  33uu

# 80
Цитат
Нямам нищо против за 10-15 минути сутрешна анимация.
   МНого зависи каква! Simple Smile
   Че после самите лелки се оплакват,че децата били превъзбудени и не знам си какви........ blahblah
   Кат' им пускат нещо от сорта на Том и Джери,какво очакват?  33uu
Peace

# 81
................Не че защитавам телевизията, но ви напомням, че в България детските градини се посещават от деца над 3 години.

Рокси,
прекрасно знам възрастовата граница в БГ за детска градина и ясли Simple Smile Peace

но едното няма нищо общо с другото.....

Нивото на едната законова грижа по отглеждането на децата в дадената  страна / в случая Австралия/ е за съжаление коренно отличаващо се от нивото в нашата "мила родина".

да не говорим, колко много се оказаха случаите на присъствие на телевизор и в яслите ooooh! А там децата са под три, нали?!!? Mr. Green

# 82
  • Нови искър
В нашата гледат анимации по Супер 7(или нещо подобно).И градината отваря в 6.00ч - аз водя дъщеря ми към 6.40ч и преди нея понякога има две дечица.И щом дойдат госпожите започват заниманията(гимнастика,закуска и т.н),а ТВ се изключва.
Все пак "Здравей България" не е най-лошото което може да се пусне,а ако беше някой кървав екшън  newsm78
Дъщеря ми е на 2 и 3 м. сори ама Здравей България+новини+Милен Цветков+Професора ми идват повече

# 83
Realist, мнението ми беше във връзка с това,че в държавата Х ТВ под 2 години била забранена.
Системите на възпитание и обучение са различни навсякъде по света, както са различни националностите, обичаите, традициите и т.н. Въпросът не е в това, според мен образованието като цяло трябва да отговаря на нагласите на обществото. Ако ти стиска пусни анкета тук колко от майките са съгласни децата им да спят на пода в стаята където играят. Бейби айнщайн не са мейд ин БГ  Wink
Да не говорим, че аз лично в градините,в които съм ходила не са пускали телевизия.

# 84
Ако ти стиска пусни анкета тук колко от майките са съгласни децата им да спят на пода в стаята където играят. Бейби айнщайн не са мейд ин БГ  Wink
Предлагам да не обобщаваме чак толкова. Не във всички градини е практика.  Wink
И между другото, хич не съм убедена, че следобедният сън е чак толкова полезен. Особено пък след хранене. Пречи на храносмилането и т.н.

# 85
   Давам линк към едно много хубаво мнение за телевизията и детето от темата Монтесори.

# 86
   Давам линк към едно много хубаво мнение за телевизията и детето от темата Монтесори.

Селма,

благодаря! Hug Heart Eyes  bouquet

много хубав линк, с ценна информация!

# 87
Телевизията няма място в детските градини и ясли. Категорично съм против това. И всички оправдания на персонала в защита на ТВ в детско заведение е непрофесионално.
Не отричам необходимостта от интернет в ДГ за използването на сайтове с подходяща образователна информация по отделните направления. Както и гледането на филми с такава насоченост.
В дневния режим няма място гледането на предавания от телевизията, още повече за запълване на "свободното време" на децата.

# 88
Ако ти стиска пусни анкета тук колко от майките са съгласни децата им да спят на пода в стаята където играят. Бейби айнщайн не са мейд ин БГ  Wink
Спането на пода никога не е предизвиквало недоумение у мен. А и то не е баш на пода, имат си дюшечета. Бейби Айнщайн така и не го разучих какво е.

# 89
Пфу, ами против съм децата да гледат тв в ДГ.
Освен ако не става въпрос за филмчета включени в учебната програма.
Дъщеря ми всъщност там се научи да гледа тъпи анимации.
А добрият татко дето осигури ДВД-то  и телевизора на групата под аплодисментите на двете учителки беше избран за председател на родителския актив. Ми как иначе, толкова много е направил за децата в групата или май по-скоро за учителките- осигурил им е спокойствие, докато за емнайсти път децата гледат Н2О или Маккуин.

А пък най се дразня от това, че детето ми е задължено да гледа ДВД, ако ли не и иска да играе, седи наказана.  Close

Общи условия

Активация на акаунт