телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 19 448
  • 458
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
И моето мнение,е че телевизията няма място в детските ясли и градини. Когато дъщеря ми посещаваше детска градина съм се борила да се прекрати практиката с гледането на филмчета по два пъти дневно-сутрин и след обяд. Нареждаха ги и който мръдне беше наказан. Така им отнемаха от времето за игра и ги държаха седнали часове наред. На учителките им беше по лесно така да минава деня отколкото да се занимават с 30 деца играещи в помещението. И след един мой пост точно тук във форума нещата временно секнаха. Поспряха се с пускането на филмчета.

# 91
Някъде бях чела, че децата не бива да стоят в стая, в която преди това е работил телевизор повече от 15 минути. С ръка на сърцето си признавам, че и аз не винаги го спазвам, особено през почивните дни рано сутрин, когато има филми подходящи за най-малките, но принципно съм против гледането на телевизия за повече от 30мин.. В детската градина на сина ми имаха телевизор, за който съм сигурна, че беше закупен от родителите със събирането през 2-3 месеца на суми за " консумативи " и съм го заварвала зимата във фоайето, където става най-голямо течение, пред телевизора да гледа с " педагожката " сапунки. Така че те без съгласието на родителите ги заставят да гледат простотии, какво остава ако и съгласието си дадем...На една приятелка момиченцето пък ходеше на ясла в центъра, на ул. " 6-ти септември " и като ходехме да я вземаме наобед, дънеше чалга отвътре, та чак прозорците кънтяха. В личен план всеки има право да си губи времето, както иска, но в детско заведение основен приоритет трябва да са здравето, спокойствието и развитието на децата.

# 92
В личен план всеки има право да си губи времето, както иска, но в детско заведение основен приоритет трябва да са здравето, спокойствието и развитието на децата.
Абсолютно!

# 93
  • BG
На родителската среща предложиха ,ако искаме да купим DVD ,но всички бяхме единодушни,че в къщи се гледа достатъчно телевизия и се играе на компютъра,че и там да правят това.Имат си достатъчно занимания,а и не мисля че е удачно постоянното гледане.

# 94
За сега съм доволна от госпожите в групата, ТВ-то пуснато не съм го сварвала нито като го водя-нито като го взимам. През деня едва ли успяват да гледат, защото всеки ден изнасят по нещо на таблото направено от децата   Wink

# 95
...........А пък най се дразня от това, че детето ми е задължено да гледа ДВД, ако ли не и иска да играе, седи наказана.  Close

и ти търпиш и позволяваш това да се случва?!?!?

За сега съм доволна от госпожите в групата, ТВ-то пуснато не съм го сварвала нито като го водя-нито като го взимам. През деня едва ли успяват да гледат, защото всеки ден изнасят по нещо на таблото направено от децата   Wink

чудесно!
но през цялото останало време?
питала ли си сина си дали им пускат ТВ?

# 96

Ами ясно е, че винаги ще има по нещо на таблото- нали имат учебна програма и учат по нея.
И при дъщеря ми всеки ден се показва на таблото какво са учили, това не пречи обаче да им се пускат филмчета.
А едва ли ТВ-то е за украса на помещението.

realist , не позволявам разбира се. Но аз като си говоря дали учителките ме слушат?  Grinning
Даже и до лек спор стигнахме.
Мислех да пиша писмо до общината да попитам имат ли въобще право и разрешава ли РИОКОЗ гледането на телевизия в ДГ.
При нас обаче учителката и явно вече и директорката правят мноого ниски поклони пред милия спонсор осигурил така заветното ДВД и ТВ на групата.  Close

# 97
И моето мнение е че телевизията няма място в детските ясли и градини ! Peace

# 98
  • София
При нас обаче учителката и явно вече и директорката правят мноого ниски поклони пред милия спонсор осигурил така заветното ДВД и ТВ на групата.  Close

една такава конфигурация може да се закупи в момента за 170 лв. проверих го, защото при нас миналата седмица една мила майчица на дете от групата гордо довлачи въпросната техника и сега и ние сме вече в час. въпреки, че се опитах да й обясня защо не е добре да има ТВ. нейният железен аргумент беше - "ами какво ще правят през зимата като не са навън".

какво да ви кажа, всичко си идва от нашето собствено тъпоумие. тя си мисли, че прави добро! и как да се боря с нея, че не желая моето дете да прави онова, което тя си е наумила - да гледа ТВ.

не би трябвало да е така - кой каквото му хрумне, да го влачи в градината.

# 99
И аз се чудя, защо това нещо не е заложено като точка в правилника на ДГ. Всъщност би трябвало даже въпросът да е уреден от закон или наредба. newsm78  Има толкова много неща, които могат да се правят, когато е лошо времето.. Ако не им достига фантазия на учителките, да питат. Ще им дадем идеи. Peace

# 100
jam , ами от нас родителите зависи.
Ако не "пищя" при директорката само аз, а още 20,30 родители е друго.

Пфу, вече две седмици сме се тръшнали болни у дома и Кати не ходи на ДГ иначе съм първа при директорката с молба още веднъж да бъдат махнати тв-тата от групите.
Мисля да направя и подписка, но едва ли много родители ще я подпишат.  Rolling Eyes
И не защото много-много държат децата им да гледат тв в ДГ, а защото ще ги е страх от конфронтация с учителките.  ooooh!

# 101
...........А пък най се дразня от това, че детето ми е задължено да гледа ДВД, ако ли не и иска да играе, седи наказана.  Close

и ти търпиш и позволяваш това да се случва?!?!?

чудесно!
но през цялото останало време?
питала ли си сина си дали им пускат ТВ?

Пита ла съм го - дори не знае, че има ТВ (заключен е в шкаф). За детските градини се убедих за сетен път в  едно - всичко зависи от директорката, ако тя си гледа работата и контролира госпожите както трябва нещата са ОК. Ако обаче госпожите се самоконтролират гаранция няма

# 102
И моето мнение,е че телевизията няма място в детските ясли и градини.

# 103
Писах вече с мнение по темата, но не очаквах да има в яслената група на дъщеря ми телевизор.. Е, има!  Shocked Close
След родителската среща ни разведоха и гордо даже ни вметнаха "Ето, имаме си телевизор и ДВД и филмчета и всичко.... " ooooh!

# 104
jam , ами от нас родителите зависи.
Ако не "пищя" при директорката само аз, а още 20,30 родители е друго.

Пфу, вече две седмици сме се тръшнали болни у дома и Кати не ходи на ДГ иначе съм първа при директорката с молба още веднъж да бъдат махнати тв-тата от групите.
Мисля да направя и подписка, но едва ли много родители ще я подпишат.  Rolling Eyes
И не защото много-много държат децата им да гледат тв в ДГ, а защото ще ги е страх от конфронтация с учителките.  ooooh!
Струва ми се, че една подписка е добра идея Peace Simple Smile

И изобщо явно трябва нещата да не се оставят ей така...на произвола и по подразбиране.
Колкото и да изглежда трудно, може би колкото повече се шуми, толкова по-добри ще са ползите и ефекта за децата. Peace

все ми се струва , че на майките, които са против ТВ в градината и яслите им е много тежко.
Те са си  направо героини да се опитват да се противопоставят на установения /неясно по какви причини/ ред в БГ детски градини........
Иска ми се да вярвам, че има шанс това да бъде променено. Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт