телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 903
  • 458
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Това е най абсурдният пост ,който съм чела.
Децата-клиенти, а детски филмчета- с агресия.

погледай малко ну погоди и ела пак да пишеш.

# 151
Това е най абсурдният пост ,който съм чела.

А бе аз все такива ги праскам!
   И за телевизията,и за храната,и за възпитанието,и за раждането.....
   Все -едно съм извънземно. Crazy
   Разбирам недоумението ти!Но да кажа,не съм единствена!Сещам се за най-малко още десетина "зелени(а може и индигови) човечета" в този форум! Wink
   И горещо се надявам редовете ни да се пълнят,защото отдавна му е дошло времето! thumbsup

# 152
А, "лудите" с абсурдите сме много, Селма. За ужас на обществото.

# 153
, като игра навън, какво от това, че навън е студено, мокро, кално. Щом не е под -10 градуса и няма силен вятър, не би следвало да има пречка децата да са навън да играят, какво пречи децата да бъдат изведени в някой близък парк, да бъдат заведени на изложба, в музей, на концерт, театър.

Aми мога да ти кажа, че и при +15 градуса при нас имаше недоволни родители, че се разболявали децата. Относно културните мероприятия нямам наблюдение, но на приятелка детето тръгна през септември на градина, организирали куклен театър и имало само 3=ма желаещи детето им да иде да гледа куклен театър. ooooh!

# 154
Aми мога да ти кажа, че и при +15 градуса при нас имаше недоволни родители, че се разболявали децата. Относно културните мероприятия нямам наблюдение, но на приятелка детето тръгна през септември на градина, организирали куклен театър и имало само 3=ма желаещи детето им да иде да гледа куклен театър. ooooh!
Отчайващо.
Малко извън темата, нямам директни впечатления от д.градини у нас, но въобще правят ли си труда да занимават децата с нещо полезно, занимания които да развиват интелект, умения, въображение, да съдействат във възпитанието да децата, или просто т.н. възпитатели смятат че това е място в което децата се оставят за някой и друг час и без значение как ще им протече деня.
А това за предпочитанията на родителите ми иде направо да се гръмна. Какво ли ще кажат подобни хора ако видят дъщеря ми на 10 градуса боса в пясъчника или това че от около една годишна възраст е помъкната по музеи, изложби, концерти класическа музика. 

# 155
Децата имат програма и се учат.. В момента сина ми припява песничка за Дядо Коледа.  Всяка седмица си има тема и
почти всеки ден се изнася табло с изработеното от  децата по време на занятията.
Имат дори учебни помагала  Peace
Още в яслата учеха стихчета, песни, развиваха фината моторика - рисуване (драскане), лепене

# 156
   Учителките от първа група споделят,че заниманията на децата продължават по 15 минути.
   И казват,че просто няма как да им уплътнят останалото време без телевизията.
   Направо не знам,какво да кажа..... Confused
   Преди не е имало телевизори по градините,как ли са се справяли госпожите тогава? Thinking

# 157
Не във всички градини се гледа телевизия.
Ако търся за детето си добро образование, то мястото няма да е детска градина с телевизор за забавление.

# 158
     И казват,че просто няма как да им уплътнят останалото време без телевизията.

:
 Shocked просто губя и ума и дума. Та нали те са учили точно за това, та нали те са избрали за своя професия да работят с деца.

# 159

Ами, аз по обикновените детски канали рядко съм срещала нормално детско филмче. Всичките герои са едни ръбати, крещят, дават някакви роботи-чудовища и прочие. Том и Джери пък е пълно с бой, падане, удряне, наръгване, избиване на зъби, притискане на крайници и т.н. За едно малко дете това филмче е  неподходящо, въпреки че децата го харесват. Възрастният може да прецени, че случващото се е нереално, но детето няма как да го разбере. Няма нищо образователно и полезно в сериите.

# 160
Не във всички градини се гледа телевизия.
Ако търся за детето си добро образование, то мястото няма да е детска градина с телевизор за забавление.

Да кажем, че като избираш групата може да избереш тази без телевизор, но не знаеш другите 29 майки дали няма някоя напориста да дари подобно чудо на техниката.
В нашата група се гледат филмчета, синът ми ми разказва за костенурките Нинджа.. мога да предложа 100 други заглавия по-подходящи за тях, но нарочно не искам да обогатявам фонда с дискове.

# 161
В нашата група майки самоинициативно носят дискове със филмчета ,да имали да гледат.А бе тези хора акъл имат ли не мога да разбера.

# 162
В нашата група майки самоинициативно носят дискове със филмчета ,да имали да гледат.А бе тези хора акъл имат ли не мога да разбера.
     Започнах и аз да нося......Понеже гледам,че оправия няма да има,та поне да гледат нещо по-стойностно и по-човешко.....
     Съжалявам да призная,но съм вдигнала ръце от битката. Tired

Иначе,на моето дете доктора му е забранил  да гледа телевизия,но кой ще ме чуе,кой ще ни влезе в положението? Confused

# 163
    Аз съм за КРАТКИ обучаващи филмчета.И само за това! Naughty
    Иначе не смятам,че е редно децата да гледат телевизията,даже и детски филмчета да им пускат.
    По принцип има броени такива,които бих пуснала на детето си,но останалите абсолютно умишлено ги избягвам!
    И ДА ,според мен,градината не е място за гледане на филмчета(даже и най-хубави),тя е за общуване,обучение,игра,творчество.....но не и за откъсване от външния свят и потопяване в света на телевизията.
    Да не говорим,че има деца,за нервната система на които е абсолютно противопоказно да се откъсват от реалния свят с "помощта" на ТВ-та.

Категорично те подкрепям!Вместо това могат да им свирят или поне да им пускат детски песнички докато играят вместо да стават телемани!

# 164
  • Sofia
Ами май нямат, но жалкото е, че са често срещани.

Съжалявам да призная,но съм вдигнала ръце от битката. Tired

Иначе,на моето дете доктора му е забранил  да гледа телевизия,но кой ще ме чуе,кой ще ни влезе в положението? Confused
И аз така си мислех една година негодувах и се ядосвах, че детето ми по няколко часа в деня прекарваше пред телевизорите и който шуми го наказваха. Гледането беше задължително Rolling Eyes Отначало опитах да разговарям с учителките- с едната, с другата, но ме отсвириха като ми твърдяха, че всичко е с образователна цел. Кое му е образователното на " Костенурките нинджа" обаче не можаха да ми отговорят. И накрая като ми писна ги наклепах в една тема за нашата градина тук във форума. Тогава се реагира светкавично...  Говори с директорката, никой не може да ти задължи детето да се зомби пред телевизора. А можеш да занесеш и бележка от лекаря, че не е желателно да гледа ТВ.

Общи условия

Активация на акаунт