Работа на кораб, круиз

• 348 804
  • 842
  •   1
Отговори
# 660

msk-13, била си сервитьорка, не камериерка, или миячка на чинии примерно. То е ясно, тук не се обсъждат позиции за капитан или моряк. И аз видях повече отколкото някога едва ли ще видя, но е едно е да си пасажер, друго е да лъскаш палубата и междувременно да се радваш на морския пейзаж.

Laughing Оооо абсолютно! Естествено, че трябва да си наясно, че отиваш там на работа, а не на почивка и НЕ си пасажер. Ако си била с такава нагласа разбирам разочарованието ти. Peace

п.п. За Сапко съм чувала лоши отзиви,но то ако се разровиш за всеки има кой да се е оплакал.

# 661

msk-13, била си сервитьорка, не камериерка, или миячка на чинии примерно. То е ясно, тук не се обсъждат позиции за капитан или моряк. И аз видях повече отколкото някога едва ли ще видя, но е едно е да си пасажер, друго е да лъскаш палубата и междувременно да се радваш на морския пейзаж.

Laughing Оооо абсолютно! Естествено, че трябва да си наясно, че отиваш там на работа, а не на почивка и НЕ си пасажер. Ако си била с такава нагласа разбирам разочарованието ти. Peace

п.п. За Сапко съм чувала лоши отзиви,но то ако се разровиш за всеки има кой да се е оплакал.

Не съм била с таква нагласа, най ми тежеше времето. Няма 5 мин., или трябва да съм си в каютата, или някой ми е на главата и ме занимава с нещо, и ми говори, и дори да ме пита как съм  ме дразнеше. Исках спокойствие и 5 мин. главата да ми почине. Като труд не съм се измаряла толкова, колкото като психика. И 12 часа да е на работа някой, после да знае, че си прибира в тях си и да си прави каквото си знае. Работила съм на малка яхта, че чак пасажерите ме клюкареха, къде спа, какво и колко ям, женена ли съм... Сигурно съм им била интересна и аз барабар петко с мъжете  Flutter Mr. Green , което може и да е един вид комплимент, сега като се замисля.  Mr. Green Имам и хубави спомени разбира се, но факт че колко години след това не се качвам пак Peace Същите пари съм вземала и на суша. Grinning Макар че сега се замислям за качване пак, ама не ми е присърце.

# 662
abe niakoi znae li izobshto kade ima rabota,ili tuk vsi4ki tarsim Grinning,piaho  po ran,ako niakoi znae korab,kadeto se iziskva ispanski ili ruski molia da pi6e. newsm78

# 663
Здравейте....Тъй като имам колебание м/у стаж в САЩ или работа на кораб, дали може да ме посъветвате дали си заслужава да се пробва. Предлагат ми Лъки-М (Carnival, Oceania и Regent) и Коузон (една фирма в Македония, които работят с usit colours в БГ) (те предлагат за Princess cruises, Royal Caribbean и Celebrity). Тъй като съм работила като асистент сервитьор предполагам, че ще ми предлагат раб.позиция в тая област. Ако е възможно бихте ли ми дали съвет дали съвет дали си заслужава финансово и ако да коя от фирмите е по добре и съответно кои кораби стават (относно условия и т.н. най-много за такъв вид работа)? Мерси предварително...Smile

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 02:18 от monik-asgr

# 664
Здравейте....Тъй като имам колебание м/у стаж в САЩ или работа на кораб, дали може да ме посъветвате дали си заслужава да се пробва. Предлагат ми Лъки-М (Carnival, Oceania и Regent) и Коузон (една фирма в Македония, които работят с usit colours в БГ) (те предлагат за Princess cruises, Royal Caribbean и Celebrity). Тъй като съм работила като асистент сервитьор предполагам, че ще ми предлагат раб.позиция в тая област. Ако е възможно бихте ли ми дали съвет дали съвет дали си заслужава финансово и ако да коя от фирмите е по добре и съответно кои кораби стават (относно условия и т.н. най-много за такъв вид работа)? Мерси предварително...Smile

Ако имах твоя избор със сигурност на 100% бих избрала стажа!

# 665
В началото наистина бях се насочила съм стаж в САЩ, но сумата, която е нужна е към 6000 лв.с всичко (програма, билети и т.н.) за 12 месеца. Това което ме разколеба е дали ще може да си въстановява разходите (тъй като това което заработвам ще отива за разходи там). За корабите се замислих, защото съм била и много ми хареса, но като гост...а от тази гледна точка всичко ти харесва май...Simple Smile А иначе ако говорим за работа там си имаш осигурени доста неща и дефакто, това което изработиш си е чисто...поне ще се спести нещо. Може би първо круизен кораб и след това стаж, но наистина все още се колебая..

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 00:43 от monik-asgr

# 666
Здравейте!

Искам да попитам хората с опит тук -какво е положението с корабите по Дунав??

И отделно ако може пак малко по-ясно въпросът с двойките- защото при нас у дома схемата е , че ако се качваме се качваме и двамата заедно- няма опция месеци всеки наляво надясно  newsm78 Tired
Благодаря!

# 667
В началото наистина бях се насочила съм стаж в САЩ, но сумата, която е нужна е към 6000 лв.с всичко (програма, билети и т.н.) за 12 месеца. Това което ме разколеба е дали ще може да си въстановява разходите (тъй като това което заработвам ще отива за разходи там). За корабите се замислих, защото съм била и много ми хареса, но като гост...а от тази гледна точка всичко ти харесва май...Simple Smile А иначе ако говорим за работа там си имаш осигурени доста неща и дефакто, това което изработиш си е чисто...поне ще се спести нещо. Може би първо круизен кораб и след това стаж, но наистина все още се колебая..

Просто няма място за сравнение гост-работник!
Да пари се спестяват,защото не правиш почти нищо друго освен да работиш и под работиш имам предвид яко работиш! Зависи от позицията,но ти говориш за ресторант департмънта, където си е яко мъка (лично мнение). Първият ми контракт беше в ресторанта и ако не бях сменила позицията никога нямаше да се върна пак. Много дълги смени+ извънредни часове,които не се заплащаха допълнително, никакво свободно време да спя,камо ли да излизам,много натиск от супервайзорите,отношение като към роби буквално! Поне при мен протече много тегаво,макар на други по-леко да им вървяха нещата, относително е! Ти си преценяваш нещата,няма как друг да взема решение вместо теб, а и всеки има много индивидуално мнение за работата на кораб.Но едно е сигурно приготви се за много работа,ако го избереш като опция.
Личното ми мнение е,че ако имах твоя избор нямаше да се замисля и за секунда да избера работата на суша!

# 668
Здравейте!

Искам да попитам хората с опит тук -какво е положението с корабите по Дунав??

И отделно ако може пак малко по-ясно въпросът с двойките- защото при нас у дома схемата е , че ако се качваме се качваме и двамата заедно- няма опция месеци всеки наляво надясно  newsm78 Tired
Благодаря!

Пак лично мнение- мисля,че работата на речните е по-добра от тази на океанските,защото гостите са значително по-малко,както и супервайзорите. Договорите са по-приемливи като време,плаща се в евро и изобщо имаш привилегии като на бял човек Simple Smile  Whistling

Относно двойките,за мен това винаги и било адски трудно. Според мен работата на кораб не позволява нормални отношения. Там си,за да бачкаш яко,дори мисля,че имаше океански кораби,които не позволяваха обвързване между работници,за да не се разсейват, но може и да е само слух. Честно казано за толкова години опознах само 4 двойки,които работят и са щастливи по един или друг начин на кораб, но те са на доста по-високи позиции от тези,за които говорим.

# 669
Ние като двойка бихме били много по-ефективни и ефикасни ако сме заедно на кораба, а не поотделно  Wink

# 670
Знам със сигурност,че на един кораб могат да се качат семейство-т.е с брак, за който имате документ и се представя на агенцията като удостоверение,че сте семейство и искате да работите на един кораб. Но стане ли дума за гаджета.... много е трудно от раз да ви качат на едно място, да не кажа невъзможно.На мен и моя приятел ни бяха нужни два контракта,за да ни преместят на един кораб и да ни синхронизират ID-тата и графиците,така че сори.  Надявам се да имате повече късмет.
(само да спомена,че в моя случай много ни помогна едно мейтре д, иначе даже се и съмнявам,че щяха толкова бързо да ни съберат)

# 671
Да...и аз май повече почвам да се насочвам към стаж. Иначе доколкото рабрах като assistant waiter, не се започва направо в ресторанта, нали? И ако е така в рамките на един договор може ли да влезеш в dining room-a или няма шанс?

# 672
Иначе доколкото рабрах като assistant waiter, не се започва направо в ресторанта, нали? И ако е така в рамките на един договор може ли да влезеш в dining room-a или няма шанс?
1level  Mr. Green crew mess/staff mess/officer mess/captain mess
2level room service
3level lido deck
4level dinning room

Това е стълбичката, но в много общи линии. Относително е,зависи от компанията,от супервайзорите ти,от възможностите ти и от това дали са на зор или не в момента. В дайнинга вече не са същите бакпиши като едно време,но може би зависи от компанията и от круизите, но примерно съм правела същите бакшиши от дайнинга и в рум сервиза и то с доста по-малко работа.Пак казвам относително е...

# 673
А какво всъщност включва работата като: crew mess/staff mess/officer mess/captain mess и на lido deck? Извинявам се предварително за тоз въпрос, тъй като не съм работила на такъв тип място..Simple Smile

# 674
Да, и мен ме интересуват тези неща Simple Smile

СЪщо така по колко време са речните круизи? А окенаските?

Общи условия

Активация на акаунт