Мъж под чехъл

• 12 493
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
Мъжът е под чехъл когати о при любезен тон на разговора се съгласяваш с него, а при твърд тон на разговора - той с теб.
Приключи с изложението си.

# 61
лично аз предпочитам моят вечерно време да джитка на компа или на плейстейшъна, отколкото да се черпи някъде с приятели, не дай боже пък да има и ергени между тях
може и да е егоистично от моя страна, но е така

И аз така!  Mr. Green И хич не е егоистично от твоя страна

# 62
 Heart Eyes Любовта ухае на рози... не на чехли  bambam

# 63
  • Пловдив / София
Повечето признаци са изброени. Няма да повтарям и аз.
Но съм била шокирана, като съм се натъквала на познати, с които сме били в обща компания, при които по заведения девойката отива до тоалетна и той след нея. Tired
Не знам точно каква му е целта. Може би да я забърше или да й държи чантата пред вратата. И тва, ако не е муньо. ooooh!

# 64
  • София
Моят мъж на няколко пъти се опитва да се изкарва жертва, т.е. "мъж под чехъл". Най-вече го прави, когато сме в компания. Отдавам го на чувството му за хумор  Wink
Да си призная обаче, повечето решения ги взимам еднолично. Малко съм властна, обичам да държа всичко под контрол, да поемам отговорности (зодия Лъв, какво да се прави). Колкото до мъжа ми - мисля, че него това положение идеално го устройва  Peace Поне не се е оплакал за 9 години съжителство с мен (изключвайки случаите, когато се изкарва жертва пред приятели, за да получи съчувствие и другарско потупване по рамото  Mr. Green).

# 65
Въпреки,че съм жена мисля да отговоря по темата Simple Smile
Аз съм много против това ограничаване. В този ред на мисли,на мъжа ми му е позволено абсолютно всичко:
-гледане на футбол
-ходене на гости по съседите с цел...гледане на футбол
-ходене по мачове (ма там и аз ходя Twisted Evil)
-висене на компа колкото му душа иска
-ходене на различни запивки без мое присъствие (освен ако и аз не съм поканена ъфкорс)
-ходене по концерти
Вкъщи не му налагам волята си-ако иска ми помага с домакинството,ако не иска-не го прави. Той помага само с това,което ми е сложно на мен (миличкия,хванала съм го на къс пас да простира,защото аз не стигам до простора,а ме е страх от високо,та това си го прави той).От време на време като го тресне музата и готви. Абе изобщо-неговата свобода ме прави мен щастлива. Не мога да си представя да ограничавам човека до себе си.
НО имаме едни приятели-двойка. Е там чистосърдечно мога да кажа,че момчето е под домашен арест и не под чехъл,ми направо под сатър. На него не му се позволява да излиза,вкъщи прави квото му каже жена му,която е същинска уруспия...чак ми става жал за него,но пък той казва,че се чувства добре. Ми нека му е ок,ма аз не го разбирам.

# 66
Не вярвам,че има такава категория мъже! Просто има по-внимателни и съобразителни към жената до тях,но подчинени и наствлявани-еми,няма такъв филм!И двамата са равнопоставени партньори!

# 67
... ако иска ми помага с домакинството,ако не иска-не го прави ...

Така и трябва да е. Но и за двата пола. Никой не е длъжен да прави нищо в крайна сметка, въпрос на желание и усещане.

Hass, защо смяташ, че който не го прави това с тиретата е ограничаван насила? Толкова ли е трудно да приемете, че има и хора, за които това не е насила и никога дори не е обсъждано в дома им newsm78

П.П. Моят от футбол не се интересува, от концерти също, а по запивките, само повод ни дай, не изпускаме, що да си седя вкъщи аз, а да не се възползвам от запиване? Както и обратното? Гоблени ли да бордирам?

# 68
... ако иска ми помага с домакинството,ако не иска-не го прави ...

Така и трябва да е. Но и за двата пола. Никой не е длъжен да прави нищо в крайна сметка, въпрос на желание и усещане.

Hass, защо смяташ, че който не го прави това с тиретата е ограничаван насила? Толкова ли е трудно да приемете, че има и хора, за които това не е насила и никога дори не е обсъждано в дома им newsm78

П.П. Моят от футбол не се интересува, от концерти също, а по запивките, само повод ни дай, не изпускаме, що да си седя вкъщи аз, а да не се възползвам от запиване? Както и обратното? Гоблени ли да бордирам?

Ти защо веднага се засегна?
Аз за твоя мъж не съм говорила,отдавна разбрах каква е политиката във вашето семейство.
И не говоря за тези мъж,които доброволно го правят,без да им се налага. Говоря за жените,които ограничават мъжете си,защото ако ти не си го видяла,това не означава че не съществува такова ограничаване. Хич не ми е трудно да повярвам,че има такива хора,каквито ти описа,ама се замисли,че има и такива хора,които аз описвам.
А за запивка,това че той излиза и сам,не означава,че не излизаме заедно.
Но както обясних не веднъж и двамата имаме нужда понякога да се отдадем на приятелски излизания по отделно.
Защото ако аз го замъкна на кино да гледаме някоя романтична боза,той ще умре от скука. Пък с момичетатата мога да отида и да знам,че ще ми е забавно. Давам го като най-елементарен пример.
Освен това,аз примерно не познавам съучениците му (е познавам някои,но като цяло не ги знам),а те излизат поне веднъж в месеца целия му бивш клас. Е аз кво да правя там?

# 69
Не съм се засегнала, просто познавам доста двойки, които не излизат отделно, но това не е насила.
А за съучениците, какво лошо има, нова компания, нови запознанства, идеално Simple Smile

А затова, че някои жени ограничават, много е относително какво искат мъжете им, някои наистина прекаляват с ергенския живот. Не мога да си представя да имаме деца и баща им да запива 3 вечери седмично по кръчмите.

# 70
Не съм се засегнала, просто познавам доста двойки, които не излизат отделно, но това не е насила.
А за съучениците, какво лошо има, нова компания, нови запознанства, идеално Simple Smile

А затова, че някои жени ограничават, много е относително какво искат мъжете им, някои наистина прекаляват с ергенския живот. Не мога да си представя да имаме деца и баща им да запива 3 вечери седмично по кръчмите.
Съучениците му са хора,с които аз нямам желание да общувам. Излизала съм с тях-не са ми притяни,но нека си излиза щом му е готино. Все пак не мога да го ограничавам за това.
А виж,като се появат деца най-вероятно е доста по-различно. Още не съм стигнала до този етап и за сега смятам,че трябва да се радваме максимално на свободата,която си даваме.

# 71
Ндааааа...приятелското обкръжение на другия винаги е една много деликатна тема. Както казваше бившата ми жена "Е как пък нямаш нито един нормален приятел!!!". И аз не можех да понасям нейните "нормални",дори не си правех труда да им говоря. Така че един вид ревността от подобно обкръжение което според мнението на другия не ти влияе добре е нещо често срещано и е предпоставка за опити за поставяне под чехла... Peace

# 72
Ндааааа...приятелското обкръжение на другия винаги е една много деликатна тема. Както казваше бившата ми жена "Е как пък нямаш нито един нормален приятел!!!". И аз не можех да понасям нейните "нормални",дори не си правех труда да им говоря. Така че един вид ревността от подобно обкръжение което според мнението на другия не ти влияе добре е нещо често срещано и е предпоставка за опити за поставяне под чехла... Peace
Сигурно би било предпоставка,ако смятах за нужно да го огранича от това обкръжение. С тази разлика,че това са бившите му съученици,а не компанията му.
Неговите приятели(тези,с които е всеки божи ден) са и мои приятели. Няма един нормален,и всичките са адски готини хора. Ако тръгна някой ден да го откъсвам от средата му изобщо,по-добре да си бия камшика на някъде,това ще означава,че съм се превърнала в средно статистическа мрънкаща,незадоволена лелка. Не-мерси!

# 73

Това, че мъжът ти е влезнал под чехъл доброволно не означава, че не е мъж под чехъл. Има си и такива мъже.

# 74
  • Калгари, Канада

Това, че мъжът ти е влезнал под чехъл доброволно не означава, че не е мъж под чехъл. Има си и такива мъже.

Не означава значи, ми по тази логика аз ако не обичам да готвя и да сменям памперси и да дондуркам бебета, обаче го правя все пак, значи съм жена под чехъл. Айде стига бре хора, на всеки приятните неща са му различни, обаче имаш и задължения в този живот, не са приятни, но са приоритетни пред приятели и компании. А ако някой иска да живее тинейджърски живот, защо търси семейство и деца.

Hass, много свободно го даваш, много ще ми е интересно да ти прочета постовете след като дойдат децата, хормоните ти заработят, а мъжът ти си продължава същият живот като до сега. Не ти го пожелавам, де, дано мъжът ти сам се ограничи.

Общи условия

Активация на акаунт