подсъзнанието може всичко 17

• 229 877
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • Костинброд
Жоржи, честит ти именник, със здраве да си носи името, да е много щастливо и весело дете.
Честит празник и на всички останали празнуващи!

Аз съм същата по отношение на лошите мисли. преди като си легнех вечер и несъзнателно започваха да ми се въртят разни лоши мисли, дори ми изплуваха в главата сцени с инциденти с мои близки, плакала съм дори. Но натъквайки се на тази тема много неща се промениха и изведнъж си казах "Стоп" и вече повече от месец не съм си и помисляла нищо лошо, камо ли да го "визуализирам". Хващах се на 2-3 пъти, че ми се въртят разни идиотщини в главата, но се осъзнавам на време и веднага сменям темата.

# 691
Здравейте момичета
Аз ви чета от известно време, много хаутично, но избирателно.  Embarassed
Преди известно време попаднах на един списък с 30 трансформации ( да ги нарека) за преминаване в новото измерение. Но от седмица го търся и не мога да го намеря. Може ли някой да ми помогне с линк.
Благодаря ви че ви има много ми помагате. За сега не съм готова да се включа в обсъжданите теми, но чета с интерес.  Hug

# 692
# 693
Точно това сърдечно благодаря  Hug

# 694
  • Варна
Честит празник на всички именници!
Да им е честито името и много здраве да им носи!
Не мога да ви се на чета.   bouquet
Все още ми е тайна ,как така за 20 минути в тази тема започвам да вибрирам правилно?!

# 695
  • GYM
Здравейте!
Жоржито, да ти е живо и здраво детенце  bouquet Весел разник ви желая Hug
Виждам, че темичката расте и се обновява с голяма скорост, това е страхотно!
Добре дошли на новоприсъединилите се Hug
Засега споделям, че започнах визуализации с прошка на всички, които се сещам и резултата е ..
ужасяваща болка в гърба Tired От няколко дни я влача, а снощи ме и събуди към 3.30, съпроводена с много ззапомнящ  се сън, който всъщност не беше лош Thinking
На всички - прекрасен ден  bouquet

# 696
Цитат от непознат човек от друг форум, за което благодаря много:
Единственото, което се иска от теб е да излъчиш чисто намерение да промениш живота си. Вярно е, че се иска опит, за да се довериш, но наистина само това е достатъчно, за да задвижиш процеса. След това всичко си идва на мястото по естествен начин.

Blue Autumn, аз преди всичко прочетох цялата тема (огромно благодаря на всички прекрасни жени, които я създадоха и я поддържат). Това само по себе си беше достатъчно да промени мисленето ми - не изцяло, разбира се (никой не се е преродил за 2 месеца), но достатъчно, за да мога да анализирам точно кои мои натрапчиви мисли и представи, и кои изкривени цели и амбиции (тоест такива, които са диктувани от егото) са причинили проблемите, които имах.

Когато осъзнаеш причината за проблема, той е наполовина решен. И аз като теб в началото все още страдах от "остатъчни" реакции - песимизъм, яд към околните и към света като цяло - но бързо се научих да ги гоня. Техники не правя никакви, дори не медитирам. Наложих си едно просто правило: всяка лоша мисъл - веднага вън. И не само страхът или неволната представа за негативна ситуация, а дори всяка мечта, която е продиктувана от егото - например, как се издигам в очите на околните (наложих си за цел да живея само за личното си щастие, а не за мнението на който и да е друг). В момента, в който се уловя, че залитам пак по този грешен път, казвам сама на себе си: спри веднага! И, както казват Мижка, Вела, Лени - благодарност и любов. Благодарността е много силно чувство. Аз се научих дори когато съм в лошо настроение, и особено тогава - веднага да благодаря (на Вселената, на Ангелите, на Бог, на всичко). Понякога дори не благодаря за нещо конкретно - просто си повтарям думичката като мантра. Отделно за всяко хубаво нещо, което ми се случва - напоследък все по-често Simple Smile пак благодаря, много дълго и след това  - всеки път, когато се сетя.

Между другото, когато се сетиш за нещо хубаво, което ти се е случило примерно преди месец, и благодариш за него пак - чувството за щастие и хармония се връща веднага и то толкова силно, както в първия момент.

За прошката - това си мислех, че ще е най-трудно. Последните няколко години натрупах много лоша история в това отношение, към една цяла група хора, които доста ме измъчиха (представете си 5 вампира на едно място), разболях се най-накрая, бях натрупала много злоба, много обида. Първите месеци след като започнах да чета тук, се научих да не мисля за тях - слава богу, от пролетта те вече не са част от ежедневния ми живот, но спомените ме измъчваха много. И така, престанах да мисля, но вътре в себе си не бях простила. И в един момент... някак от само себе си стана. Един ден от нищото се замислих за тях - не само че нищо лошо не ми навяваше този спомен, но дори някаква смътна симпатия - всички те просто са изживявали своята лична драма, както и аз, както всеки. Не съм правила техники за прошка - тя беше естествено следствие от промяната в мисленето, от новия поглед върху света.
От този момент вече наистина "ми тръгна". И преди него, още от първата тема, почувствах прилив на сили, на увереност. Но прошката беше пълното изчистване. Сега се чувствам с един тон по-лека. Улавям се как си пея сама, танцувам - оня ден във Фантастико ме гледаха, все едно съм луда  Mr. Green То нищо чудно де, представям си как съм изглеждала.
Както и да е. При всеки човек е различно, при мен стана без специални техники, но явно ми е дошло времето. Просто трябва да вярваш. Когато осъзнаеш, че да, НАИСТИНА лошите мисли се сбъдват, тогава НАИСТИНА ги прекратвяш - че кой е луд сам да си вреди?

Съжалявам за дългия пост, но да попитам (знам, че го обсъждахте вече, но може да имате свежи идеи) - как да помогна на мама? От години се трови с лоши мисли. Не познавам по-песимистичен човек от нея. Целият й свят е "низ от проблеми", които "задължително" се задълбочават и е повече от ясно, че "никога няма да се оправят"... Когато й разказвам това, което сега разказах на вас, тя въздиша и казва "знам, че си права, но аз НЕ МОГА да се променя..." Това най-много ме плаши. Някоя от вас успя ли да се справи с такъв проблем?

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 18:49 от MissMaple

# 697
как да помогна на мама? От години се трови с лоши мисли. Не познавам по-песимистичен човек от нея. Целият й свят е "низ от проблеми", които "задължително" се задълбочават и е повече от ясно, че "никога няма да се оправят"...

MissMaple, виж тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428898.0
има съответните цветни есенции, които са за корекция точно на такива състояния.
предложи на майка си това, като помощ (ако се запалите  Mr. Green )
тук можеш да прочетеш доста ако те заинтригува http://bach-remedies.hit.bg/Bach_short.htm

# 698
bluelady♥D , болките в гърба са индикатор, че работиш добре по въпроса. Централен енергиен канал минава от там.  Peace

# 699
  • GYM
humanis, благодаря ти за вниманието Hug

# 700
MissMaple, след като си чела цялата ни тема от началото ( което само по себе си е геройство, заслужаващо адмирации  Laughing ), знаеш че на сила на никого не можеш да промениш начина му на мислене. Предложи й следния начален вариант - следващия път, когато ти каже "знам, че си права, но аз НЕ МОГА да се променя...". ти й предложи да го замести със "знам, че си права и аз СЪМ СКЛОННА да се променя...". Пробвай  Wink

# 701
привет   bouquet

бих желала да ви попитам нещо за тези признаци на пробуждането

при мен някой от нещата се получават, други не толкова,
но и в двата случая ми е едно такова......... безразлично, апатично,
направо граничещо с непукизъм  Tired
нито се радвам истински на успехите, нито се ядосвам истински на неуспехите
а съм доста импулсивен и емоционален тип  Embarassed

все едно седя и гледам отстрани.........
може би и затова не харесвам "и това ще мине"
ми не искам да минава...........
искам да го усетя......... да ми е еуфорично и щастливо...........

липсва ми май адреналина и емоцията....... и аз не знам от какво  Tired

много моля, някой да помогне с обяснение  Heart Eyes Praynig

# 702
  • Добрич
 bluelady♥D, събуждането в три и половина също е показателно.

Момичета, благодаря ви, че точно днес обсъждате сайта със силните лунни периоди - моят е от днес до 21-ви ноември.

Преди време използвах подписа на Лени, като малко го промених, според собствените си усещания. От тогава го повтарям всеки ден и действително, всичко, от което се нуждая идва при мен навреме и всичко, което трябва да зная го научавам навреме. Лени,  Hug

Laughing Много сте ползотворни в работните дни. Laughing

# 703
Herzen, възможно е да са ти ниски нивата на енергията.
Виж тази статия - бях я пускала преди няколко дни - http://www.zemianazaem.com/?p=20

# 704
  • Добрич
А някоя мама опита ли да изчисли силния период за детето си? Питам, защото на мен ми подчертава 2005 год. като грешка.

Общи условия

Активация на акаунт