Споделете 125

• 34 800
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Вчера Милото предложи да сменим гумите. А аз от майор Костов си знам, че гумите се сменят като се сложи киселото зеле. Никога не сме слагали такова ( гумите си ги сменяме редовно , разбира се), но в следствие на разговора реших тая гфодина да се пробвам. Мисля утре да ида до Кауфланд за бидон. Малко бидонче всъщност. Пожелайте ми успех. Ако Съдбата е благосклонна на Коледа ще ядем капама с наше зеле   chef

П.С. По въпроса за девите. Моята сестра, горд представител на зодията, около година живя с една и съща купчина книги в стаята, денем я слагаше на леглото за да си освободи бюрото, вечер- на бюрото, за да си легне. Накрая аз разставих книгите по местата им, а тя попита "Защо си ми пипала нещата?" Rolling Eyes.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 11:21 от Рокси

# 676
Като каза гуми - зачела съм го пустото устройство на автомобила.
То половината е физика  Shocked, а по физика ми е най-ниската оценка в дипломата.
Почти нищичко не им разбирам на тия карданни валове и прочие.  Shocked
Нали никъде не питат за тия неща на изпита newsm78
Предния път май не ме питаха, само нещо от измервателните уреди ме питаха.

# 677
Снощи в 11.30 се почувствах много огорчена от любимия ми правописен речник на БАН. По 50 пъти на ден го разлиствам с любов, говоря му нежно наум, повтарям му, че късмет е извадил с мен - има речници, дето събират прах по рафтове с години, а той рафт не е виждал дори, все до кълката ми седи. (Веднъж Кирето каза - "разкарай си Библията от масата, че няма къде да си сложа чинията". Ревнивко.) И снощи ми заявява, че нямало дума "бомбоубежище". Изстинах. Трябва ми такава дума, защо няма? Ядосах се, скочих и забърках един крем карамел. До 1.30 го пекох. Аз все пак написах бомбоубежище, но се измъчвам ... После се чудя защо скачам сутрин в пет и триесе.

# 678
Библията Simple Smile и Кирето Simple Smile! Това като да е у нас, Калин@!
Споделям, че пак нямам топла вода, писна ми, писна ми, писна ми! Ще се гътна! А трява да изляза да си напазарувам, малко да се разходя, че съвсем се асоциализирах тук.
Моята оценка по физика също е ниска, както и по математика и химия, но са ми много интересни науки, мисля че не случих на преподаватели, иначе с интерес чета за устройството на някакви уреди и дори ги поправям, явно с повече късмет Simple Smile.
И докато списвам, дойде един мил човек, който обезвъздуши парното, попитах го дали все пак някога, просто така, между другото, евентуално ще има топла вода, pa on mi je rek'o bice! Идеше ми да го разцелувам. Heart Eyes

# 679
Пак съм аз.
През лятото - от скука и липса на интернет на село - се разрових в една кутия със спомени и намирам един бележник на сина ми от 3 клас (сега е 9-ти) с 15-тина забележки, 5 от които за лоша дисциплина, 10 - без домашно по български. Вдигам веднага телефона и му се обаждам. Той е при баща си за ваканцията, на 300 км от мен.
- Какви са тези забележки 'без домашно по български' бе сине?
- Къде бе?
- В бележника ти за 3-ти клас?
- Мамо, топло ли е много в Русе? Плашиш ме. -И ми затвори.

Твърдо решена да не повтарям тази си грешка, решавам онзи ден да му видя бележника. И какво да видя - тройка по български. По български! Ама то било някакво си входно ниво. Собственият ми син е грамотен като за тройка, или по-просто казано - откровено неграмотен. Аз, дето за пълния член съм готова с голи гърди да се бия, мога ли да се примиря с това? Казах му да сяда и да препише въпросното входно ниво на компютъра без отговорите и ще му го разпечатвам да го попълва до припадък. Вече трети ден го търси. Не можел да го намери. Добре че се сетих. Днес е денят, в който ще го намери.

п.п. 0 Потребители и 0 Гости преглежда(т) тази тема. Слава богу, няма кой да ми чете логореята.

# 680
  • Майничка
Калине, има такава дума, ама сигурно вече са я класирали към речника на архаичните термини. Поне при нас, всички бомбоубежища вече са кръчми. Laughing

Нали сме в отчетни, отчитам ваксинирана фамилия. Докато възрастните заголвахме кой ръка, кой кълка и примирено извръщахме очи, №1 демонстрира на съседите избрани моменти от "Истерията на българските гласове", а №2 се скъса да раздава въздушни целувки при манипулацията и изобщо, да се изживява като кралицата на бала.

По въпроса за правописа - ох!  #Cussing out

# 681
  • София
Ям форнети на бюрото си и правя Възможно Най-Много Трохи, понеже след малко с прахосмукачката ще чисти не кой да е, а любимият, осъден на принудителен труд в почивния си ден. Сега със злорадство цапам. Twisted Evil
Мисля тази година да купя елха в саксия, която да живее с нас до дълбоки старини и ежегодно да търпи кичозните ми украси. Мдам, смятам, че е много добра идея.

# 682
Гюлфия, аз също имах подобна гениална хрумка преди няколко години, но елхата умрЕ още след празниците, подозирам, че си беше заминала още при закупуването. Не ги вадят хубаво, мошениците,не ги слагат в подходяща почва и... Дано твоята да оцелее и аз много искам да си имам истинска, но вече дори нямаме тераса, така че няма къде да живее хайванчето.

Калина, сестра ми за ужас на майка ми и мен е тотална дупка по български език, винаги като се налагаше да пише нещо я заболяваше главата, кракът, носът, виеше й се свят, а бе ужас. Един път имаше за домашна думата 'ветровито' да я напише 10 пъти защото я сгрешила на диктовка (явно е било в ранна възраст), нашето момиче верно я беше написала 10 пъти, ама и по 10 различни начина: ветровитро, вретовито, витоврето и т.н. След този случай майка ми се предаде и я остави на моите грижи Simple Smile, не стана гений, но пише прилично.

# 683
Реших да сложа ред в хаотичния ученически живот на малката изцепка. Никога не съм правила такова нещо с голямата. Ако върви така, отказвам да имам трето. Та, в отчаянието си, решавам да проведа истинска проверка на домашните. (досега проверяването се изразяваше в "написа ли си домашните?" и неизменния отговор "да")
Та:
- По какво имаш домашни?
- По математика и испански (оказа се, че и по роден край или както там се казва)
- Къде е домашното? - питам, разгръщайки подадената ми учебна тетрадка
- По принцип тук - сочи празнастраница детето - но съм забравила да го напиша.

Едва се сдържах сериозна, щото все пак се карах, и отпраших към хола.
По принцип!  ooooh!

# 684
  • под дъгата
Имам си племенниииииииииииик! Толкова съм щастлива! Как да не ви кажа Наздраве?!

Пуснах пералня, готвя, Майсторът излезе с детето до магазина, а мен не ме свърта на едно място, иде ми да прегърна целия свят! Студено ми е, обаче, още не мога да се климатизирам. Сетих се - пускам музика и ще танцувам! dance
За девите - дори и в създадения от тях (нас) хаос, има строго определен за/от тях (нас) ред. Laughing

# 685
  • Майничка
Вече трети път ми се набива на очи една реклама на тема скандинавска литература.
Чудя се, какво ли прави девойката тъй желана снаха, та цялата рода осигурява технически съпорт още на първата среща?
Или просто маминка е загоряла за внуци?

Буба Мара, честито!

# 686
Честито Буба Мара (пък на сръбски това значи калинка, не се стърпях). Живо и здраво де е момчето, майка му, изобщо, цялото семейство. Наздраве!
Заваля дъжд, а мирише на сняг, на мен ми се пее и вика, ама ще ме изгонят сигурно, ако се отдам на страстите си.

# 687
Gargamela, заради тази реклама отворих уикипедия да видя кой е тоз Кнут Хамсун  Joy
Пък той се оказа някакъв норвежец, подръжник на Хитлер, бр, пък макар и нобелов лауреат.

# 688
Буба Мара, честито! Жив и здрав племенник, много щастлив и безгрижен да расте му желая!  Grinning

Абе само на мен ли ми е толкова студено! От студа мисълта ми е няакак си не особено гъвкава и динамична, та не мога да отпочна никаква по-възвишена дейност като например новата ми нАучна идея да уча немски език или пък поне да чета книга, дори не просто книга, а "Гордост и предразсъдъци", която нищо, че съм чела пак ми се чете. Ама ей на заради студа продължавам да се придържам до форум, фейсбук и ... фууд, джънк фууд.

А по въпроса за девите и аз имам какво да кажа, току що дори бях за малко на гости при един 2,2 год. юнак зодия Дева, който не е голям фен на яденето. Та след всякакви безуспешни театрални опити на двама-трима човека, които бяхме да хапне поне малко от манджата си, накрая му бе дадена суха гъба за миене на чинии, с която да чисти из стаята, та така чистейки и търкайки де що види в захлас си изяде всичко  Crazy

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 14:33 от ester

# 689
Бил съм се с Калина за член, тя не беше с голи гърди, защото аз защитавах пълния, а тя - късичкия.
Бомбоубежище не може да няма. Може да е руска дума, потърсико в речника на РАН /руската академия на науките/.

Общи условия

Активация на акаунт