Какво е да си майка

• 3 311
  • 49
  •   1
Отговори
Аз съм нова майка.Много се възхищавам на вашите форуми и познания относно майчинството,направо съм обнадеждена че в българия има много свръх способни майки.Моля ви имам проблеми и както повечето от вас в този форум искам друг да ми реши проблема вместо да се опитам да се справя сама.Имам две деца-на едното му поникнаха крила и не мога да го сваля на земята за да му сменя наводнения памперс,а пък другото ми хлапе нещо съвсем се бъгна(като повечето деца)-поканихме му клоун на рождениа ден а пък то го завърза и почна да го бие-всъщност то правеше същото което прави и мажът ми с мен.Повтаря модела.
Имам и друг проблем-и аз както повечето от вас не съм любвеобилна майка.Истината е че гледам децата си,защото така трябва а не защото ги обичам.Струва ми се че изпълнявам някакъв вид социална програма-пораствам,раждам,отглеждам благодарни деца остарявам,заравят ме и...Остават децата добре,обаче ще минат 66 години ще заровят и тях,те ще имат други деца който ще се размножат и които също ги чака заравяне и в крайна сметка се питаме кво по дяволите правим на тая шибана планета.А вие кво правите.Гледате деца ли ?Всъщност истината която не бихте признали никога е че не ви се занимава с това.Нямате търпение те да заспят за да може да погледате спокойно телевизия-да чуете подробностите около последното зловещо убийство и експлозията в химическия завод.После гледате делфините как плачат,след това някой стар коледен филм,евентуално се целувате с мъжа си,ако надминете себе си му правите свирки,после той на вас..после откачате.
Умеете само да консумирате,защото фронталният ви лоб-тази част от мозъка която отговаря за мисленето е атрофирала.Това се получава от прекалено много телевизия,или като при повечето от вас от стоене в къщи.Не е за вярване че някой майки искат другите във форума да им кажат как да си кръстят децата.Разбирам че не сте свикнали да мислите и това е обяснимо но поне се напънете малко за да измислите име за детето което чакате.То един ден ще ви пита "Мамо,защо си мекръстила така?".Вие какво ще му отговорите?
Искате ли да ви кажа защо децата и тинейджърите растат нездрави,най вече психически?Повярвайте ми не искате.Заради вас.За детето майката е като богиня-тя му показва пътя-тя трябва да го накара да се чувства обичано,ценено,харесвано,за да може когато то отрасне да се възприема себе си като пълноценен човек.А как да го накара да се чувства такова?Като му отделя от своето време.Само не ми казвайте че отделяте достатъчно време на децата си за да говорите с тях за вникнете в тях и да ги накарате да се чувастват истинки обичани.Имитирате любов към тях.Повечето сте небрежни.Жалко че почти никой не ви го казва.За съпрузите ви да не говорим-а и на вас не ви се говри за тях нали?
Примерно чудим се що футболистите ни не вкарвали много голове,все пропускат-причината е в небрежността с която сте се отнасяли с тях като малки,съзнанието иска да вкара гол,но подсъзнанието което се сформира в детството е по силно не позволява това да се случи.
Спрете да искате другите да ви помагат.Просто спрете.Има достатъчно литература свързана с отглеждането и възпитаването на детето писана от умни хора,по умни от вас и от мен,четете я.Как е възможно да предпочитате лаишки мнения и съвети пред тези на професионалисти.Нямате какво да правите нали?Убивате времето.Определяте висенето в нета като причина за деградацията у тинейнджирите,а вие не правите нищо по различно с което да им дадете пример.Преструвате се че ги обичате,но децата на несъзнателно равнище долавят това и един ден ще теябва да им давате обяснения.

# 1
 Shocked  Shocked  Shocked
Кога те изписаха от психиатрията пък теб? Не,съвсем сериозно,но не си добре.  ooooh!

# 2
Не разбирам обаче,защо говориш за Нас,визирайки себе си?

# 3
 Намери къде да се възмущаваш Laughing

# 4
 Shocked Shocked Shocked
Не си хаби времето да пишеш глупости,а обърни повече внимание на психическото си състояние.

# 5
 Laughing Laughing Laughing Казвам ти дъще,сещай се снахо,а?
Явно имаш нужда наглас да си кажеш негативите.Не съм адвокат на майките във форума,но пък и не мога да си премълча,че всичко това е абсурдно и смешно.И ти сама го каза:

Имам и друг проблем-и аз както повечето от вас не съм любвеобилна майка.Истината е че гледам децата си,защото така трябва а не защото ги обичам.Струва ми се че изпълнявам някакъв вид социална програма-пораствам,раждам,отглеждам благодарни деца остарявам,заравят ме и...

Протестираш,враждебна си,недоволна...ами замисли се ти.Явно наистина имаш проблем и ти личи от километри. newsm78

# 6
Благодаря ти за откровението.
В 8,30 сутринта в неделя след почти безсънна нощ се вия от смях пред компютъра благодарение на теб.
Супер яко!
Айде на пързалкатаааааа. Joy

Боже, колко луди, има в България, Боже!

# 7
Поста е сякаш аз съм превела статия от немски език. Знам думите, но смисъла го няма никакъв!  Laughing

# 8
И аз като Франческа вече съм ухилена. 

# 9
Имам и друг проблем-и аз както повечето от вас не съм любвеобилна майка.Истината е че гледам децата си,защото така трябва а не защото ги обичам.
Ти направо изби рибата, моме! Mr. Green

ако надминете себе си му правите свирки,после той на вас..после откачате.
Велико просто, онемях! #Crazy

Popcorn

# 10
Разочарована си от живота, бясна си на безсмислието, не обичаш децата си и не мислиш за тяхното бъдеще, правиш свирки на мъжа си със свръхусилие, а ние сме с прогнил, атрофирал лоб, защото участваме в социална мрежа, отглеждайки с внимание децата си. Това разбрах аз и ти благодаря за откровението. Hug

# 11
Дори не мога да прочета всичко.
Не вярвам,че е истина написаното от авторката.
Дори и малко истина да има децата са в голяма опасност.
А дори и  Ко ,да лъже в което се надявам,има нужда от лекар.

# 12
  • BG
Дори и не си направих труда до край да го изчета Joy

# 13
  • Бу-у-урга-а-ас
........ и в крайна сметка се питаме кво по дяволите правим на тая шибана планета.А вие кво правите.Гледате деца ли ?
.......................
Спрете да искате другите да ви помагат.Просто спрете.Има достатъчно литература свързана с отглеждането и възпитаването на детето писана от умни хора,по умни от вас и от мен,четете я.Как е възможно да предпочитате лаишки мнения и съвети пред тези на професионалисти.Нямате какво да правите нали?Убивате времето.Определяте висенето в нета като причина за деградацията у тинейнджирите,а вие не правите нищо по различно с което да им дадете пример.Преструвате се че ги обичате,но децата на несъзнателно равнище долавят това и един ден ще теябва да им давате обяснения.

Ако си направиш труда да погледнеш на форума след като включиш и челния дял на мозъка си, ще се увериш, че тук има достатъчно стойностни и интелигентни хора, които освен че са много добри майки, са и хора с богата душевност, много дарби и много добре включени в "социалната програма" - имат приятели, имат добри и престижни професии или просто са много добри в нещата, които правят. За мнозина от нас раждането и отглеждането на поколение нито е основна цел в живота ни, нито пък е предварително зададена команда, която щем не щем изпълняваме. Отглеждаме ги с любов и старание, защото добре знаем, че времето дадено ни с тях е твърде малко, за това бързаме до двадесетата им годишнина, за да им предадем максимално много социални умения, любов и способност да продължат пътя си без нас.

В поста ти има много гняв. Ти си знаеш защо. Но преди да сочиш и да критикуваш нас, погледни навътре в себе се и виж кое те кара да се чувстваш така.

# 14
Всеки луд с номера си.. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт