Нормтивите по физическо за 5 клас

• 20 644
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
ucu ,според мен не бива да освобождаваш детето от часовете по ФВС.Нормативите са само в началото и края на учебната година,през останалато време децата играят баскетбол,ханбал,гимнастика и учителя ще ги оценяват на  тези спортове.Така ,че тя ще може да си поправи четворката от нормативите и най-важното ще бяга,скача и ще се движи,което е най-важно за тях.Така,че моят съвет е да играе в часовете по ФВС!

# 46
Не смятам да я освобождавам, а само да й спестя травмата и подигравките с ниски оценки за спорт, който не е подходящ за нея. Мисля си за "частично освобождаване" както е написала Филаделфия.

# 47
Днес най-после ги изпитвали на заветните 600 метра. Това само за момчетата, момичетата бягат 400 м. Резултатър: една шестица, две петици - моят е там, две двойки и няколко четворки. А ние освен петица се върнахме с контузия - в стремежа си да си покрие норматива за 6, накрая се спънал и си навехнал крака...щом чак лекарката в училище го е превързвала  ooooh! Сега куцука и се ядосва, че на косъм се разминал с шестицата.

# 48
Само да кажа,че оценката от нормативите е една и тя се формира от броя точки постигнати от всички дисциплини:50 м. бягане,600 м.за момчета и 300 за момичета,скок дължина от място,хвърляне на медицинска топка за момчета и коремни преси за момичета,норматив за ловкост и норматив за пъргавина.Събраните точки формират една оценка.Това е по изисквания на учебната програма.

# 49
Това предполагам за крайната оценка за срока.

# 50
Крайна е за втория срок,а за първия срок е като входно ниво,т.е. първа оценка.

# 51
Според мен трябва да се попълват нормативите.В момента дъщеря ми е в шести клас.Миналата година както и тази целия клас попълваха нормативи и повечето са с шестици и тук там някоя петица .Въпреки, че повечето от класа и не тренират никакъв спорт нито са от най-подвижните, но се постараха децата и си иzкараха оценките който заслужаваха . В пети клас нямаше дете което да скача по-малко от 1.75  .Също така не смятам за правилно това да пишат на някой по-висока оценка затова, че ходи на някакъв спорт извън училищe, а всъщност да не може да извърши нормативите .

# 52
  • София
Чета, че някой искал да връща програмите от соца по физическо...само се чудя кога точно не е имало нормативи?! Винаги ги е имало тези нормативи и за мен винаги това е било кошмара на кошмарите! Защото оценките се пишеха точно според това дали покриваш нормативите! Съжалявам да чуя, че нещата сега са почти същите както в далечната 1980 година когато мен ме мъчеха с нормите за петокласници! И според мен програмите са си точно от соца, а би трябвало някак да ги направят по-интересни, за да не се освобождават децата от ФСВ...абе кво е това съкращение?! newsm78 както се освобождавахме и ние навремето.....в гимназията към 60% от народа се беше измъкнал от това досадно занимание....за да ходи на каланетика и аеробика, които бяхя много по-интересни според тогавашните разбирания....

# 53
  • Варна
ФСВ, по точно ФВС- Физическо Възпитание и Спорт

# 54
Е това с нормативите е пълна тъпотия  ooooh!.
Още от едно време се чудя за какво аджеба ти е да покриваш измислени от някой нормативи, вместо да се забавляваш и разкършиш по ФСВ  newsm78.
Крайно време е да няма оценки по музика, рисуване и ФСВ! Тъпо е да се учи теория и да изпитват после, че и да те травмират с оценки.
Децата трябва да са запознати и да имат обща култура, а не да знаят всичко и да им се пълнят главите с ненужни и несъществени неща.
Който има интерес ще се занимава извънкласно.

# 55
НЕ НОРМАЛНА РАБОТА Е ТОВА С НОРМАТИВИТЕ.НЕВЪЗМОЖНО Е УЧИЛИЩЕ С ПРОФИЛ ЕЗИЦИ И УЧЕНИК С ОТЛИЧНИ ОТЦЕНКИ ПО ВСИЧКИ ПРЕДМЕТИ ДА ИМА 3 ПО ФИЗИЧЕСКО.ТА НАЛИ ТОВА НЕ Е СПОРТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ДА ИЗИСКВАМЕ ТОЛКОВА МНОГО ТОЧНО ПО ТОЗИ ПРЕДМЕТ.

# 56
НЕ НОРМАЛНА РАБОТА Е ТОВА С НОРМАТИВИТЕ.НЕВЪЗМОЖНО Е УЧИЛИЩЕ С ПРОФИЛ ЕЗИЦИ И УЧЕНИК С ОТЛИЧНИ ОТЦЕНКИ ПО ВСИЧКИ ПРЕДМЕТИ ДА ИМА 3 ПО ФИЗИЧЕСКО.ТА НАЛИ ТОВА НЕ Е СПОРТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ДА ИЗИСКВАМЕ ТОЛКОВА МНОГО ТОЧНО ПО ТОЗИ ПРЕДМЕТ.
To по тая логика нали и по другите предмети си имам изисквания за минимума знания?Не си добър по БЕЛ еми ще имаш 3 ка.Така си е.
Нормативи си имаше по наше време също.Оставяли са и на заварки.Няма лошо.После що не спортували децата?

# 57
  • София
To по тая логика нали и по другите предмети си имам изисквания за минимума знания?Не си добър по БЕЛ еми ще имаш 3 ка.Така си е.
Нормативи си имаше по наше време също.Оставяли са и на заварки.Няма лошо.После що не спортували децата?
Нормативите нямат нищо общо със спортуването. Може цяла година да са играли народна топка или футбол и изведнъж накрая на срока - скачайте и тичайте. Няма предварителна подготовка (тренировка) за покриването на норматива.

# 58
A, нашите си имат подготовка.Госпожата им е супер!

Общи условия

Активация на акаунт