Нови български филми

• 16 210
  • 23
  •   1
Отговори
Препоръчвам горещо два български филма:

http://www.youtube.com/watch?v=iSMeeTGFAH0 - "Източни пиеси"

http://www.youtube.com/watch?v=ch8shRTCTB8 - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"

# 1
  • Добрич
Хареса ми трейлъра на втория филм и искам да го гледам. Не го намирам в замунда обаче. Има ли го качен някъде?

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 17:29 от kadrokosa

# 2
Хареса м трейлъра на втория филм и искам да го гледам. Не го намирам в замунда обаче. Има ли го качен някъде?

Търси го по кината. Даваха го в Дома на киното, София. В Пловдив също го въртят в момента. Надявам се, че скоро ще излезе на dvd, за да си го купя. Много е хубав. Докосна ни всички. Накрая хората в залата ръкопляскаха.

# 3
Добре де,защо не ги дават по ТВ-то тея филми?
Щом са ръкопляскали хората,значи си струва.А и аз обичам БГ киното  Peace,мо не като Забранената любов  Wink

# 4
  • Добрич
Хареса ми трейлъра на втория филм и искам да го гледам. Не го намирам в замунда обаче. Има ли го качен някъде?

Търси го по кината. Даваха го в Дома на киното, София. В Пловдив също го въртят в момента. Надявам се, че скоро ще излезе на dvd, за да си го купя. Много е хубав. Докосна ни всички. Накрая хората в залата ръкопляскаха.
Благодаря ти!   bouquet Да видим кога ще "дойде" и при нас. Дано успея да ида да го гледам. И аз много обичам БГ кино.  Grinning

# 5
„Светът е голям и спасение дебне от всякъде„ го има в bananabg.com Ето линк: http://www.bananabg.com/details.php?id=19628

# 6
А някой да е попадал на торент с Хиндемит на Андрей Слабаков, много искам да го гледам, изтървах го по кината, а в тракерите не съм го засичала май... То като няма интерес към бг киното, няма и кой да качва.
Благодаря на Трайкова за линка, вече свалям!

# 7
  "Светът е голям..." ми хареса. На този човек са му някак уютни филмите Simple Smile

# 8
  • Добрич
И аз гледах "Светът е голям и ...." Много ми хареса и на мен! Препоръчвам го!  Peace
Мерси на Трайкова за линка и на Sattae за препоръката!     bouquet bouquet

# 9
Моля ви се,за нищо  Hug Жалко,че другия не мога да го открия Confused

# 10
И аз го изгледах. На моменти говорът на младия момък (словенец, ако не се лъжа) ме дразнеше откровено, но филмът е страхотен и поради сегашните обстятелства около мен чак ме разплака на места Simple Smile.
Днес гледах "Летете с Росинант", досаден ми беше, иначе има свежи моменти.

# 11
Някой да знае има ли го някьде филма ,Прогноза.Благодаря предварително.

# 12
И аз го изгледах. На моменти говорът на младия момък (словенец, ако не се лъжа) ме дразнеше откровено, но филмът е страхотен и поради сегашните обстятелства около мен чак ме разплака на места Simple Smile.
Днес гледах "Летете с Росинант", досаден ми беше, иначе има свежи моменти.

И аз изгледах филма, но сякаш останах разочарована, не знам какво очаквах. Сякаш през цялото време чаках да се случи нещо, а то така и не се случи. А мен лично ме дразнеше много повече дядото, който имаше толкова явен сръбски акцент, че нямам думи. Да го бяха дублирали този актьор, след като са държали на тези актьори(щом не са намерили "достатъчно кадърни бг актьори"). За мен внукът се справяше много по-добре с българския, а акцента можеше да му се отдаде на факта, че е живял прекалено дълго в Германия.
Горещо мога да препоръчам филма "Изпепеляване" от 2004, с участието на Параскева Джукелова, Стефан Вълдобрев. След този филм, за мен се появи светлинка в тунела, че има надежда за новото българско кино. Има го в замунда.

# 13
Мисля, че и двамата бяха словенци (понеже нали филмът е гигантска копродукция).
Изпепеляване не е лош, но на мен лично ми прилича на колаж от Сезонът на канарчетата и още някакви филми за трудовите лагери, не знам... Не е лош.
Днес гледах "Моето мъничко нищо" (Йоана Буковска, Койна Русева, Николай Урумов, Малин Кръстев и др.), филмът даже си има сайт, не че е някакъв шедьовър. Действието върви мудно и на места се чудиш какво аджеба става сега и защо е тоя кадър, ама... нали сме по арт-а. Изключително ми беше смешна появата на Лилана в ролята на фолк-певица, дори пееше написани за филма песни със собствения си глас.

# 14
Източни пиеси (за мен) е най-сериозната заявка в новото ни българско кино. Не заради Кан. Без претенции, семпла история, но както писах в съседна кино- тема,  искрен, болезнено откровен. И умело заснет  – изобщо ‘българския интериор’ веднъж да изглежда добре в кадър, коментирала съм за неубедителността в чужди продукции.

Филмът се състезава и за наградата LUX на Европейския парламент, да му пожелаем успех.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 19:24 от Ив

Общи условия

Активация на акаунт