Да преправим старите мебели - 2!

• 163 346
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Запалена от тая тема, реших, че обезателно трябва да боядисам нещо. Mr. Green Реших да започна с една масичка за настолна лампа, която в момента не ползвам и едно нещо, което и аз не знам как да го нарека Confused Купих на малките едни оранжеви пластмасови столчета, и сложих на стъклото на масата фолио в най-близкия цвят, който успях да открия. Сега ми предстои шкурене и боядисване с латекс.
Въпросът ми е за другата "мебел" - отгоре има винтчета, които си нямам представа как да замаскирам. Някакви идеи Confused
http://ssiss.snimka.bg/experiment/popravka.434523.15535653
(Парола 1234)

Ако има кой да го направи, най-евтино е да се захванат плоскостите отвътре с Г-образни планки, а тези болтове ги махаш, запълваш с кит и боядисваш.

А това от някаква секция ли е?
Аз скоро правих подобен шкаф от надстройката на гардероб за един апартамент под наем. Трябваше да съобразявам само с наличните мебели и съвсем ограничен бюджет, което беше страхотно забавление. 
Скоро ще снимам, че повечето неща са точно за темата. Sunglasses

# 61
Това шкафче, ако ще го боядисваш, което май е наложително - боядисваш и винтовете и готово, ще остане просто малка грапавина там  Wink
Имам един въпрос - как така гладко лепите фориото, на мен все ми остават шупки  Confused

# 62
viliko, с вода и сешоар Simple Smile

Повърхността на която ще го лепиш трябва да е почистена и обезмаслена (обърни внимание на ъглите особено) След това наморкяш, но не слагай много вода, че на мен веднъж така не ми изсъхна 3 дни. И лепиш отгоре. Там където стане шупла разлепяш (понеже има вода се получава лесно). Гледай да избуташ хубаво балончетата в които има вода и въздух, въпреки че няма да успееш всичките. Водата ще се изпари и те ще лепнат сами след 1-2 дни. Ако има такива, които си седят, ги пукни с игла на следващия ден и ги притисни добре.
Сешоар ползваш когато повърхността е дори леко крива, извита или т.н. Държиш го до теб и като има такова място затопляш малко фолиото, за да се разтегне според повърхността.

# 63
Мерси момичета, страхотни идеи Grinning Това "нещо" тате ми го скова от стара ламперия вместо шкаф за Раховец. За временно ползване, та изкара две години Laughing Пазехме го за подпалки и се сетих за него като се чудех какво да боядисам. Фурнирът е естествен и по принцип една шкурка, безир и лак мат могат да му докарат свежа визия, но съм решила да пробвам метода с латекс. Това е. Сега чакам да ми дойде музата и да почвам Wink

Aya_Cuervo, идеята с възглавниците е супер newsm10

viliko, фолиото го лепих направо, площта е малка, не е съвършено, щото съм с две леви ръце, но меракът е важен Wink Към написаното от Аиа бих допълнила, че някои слагат веро във водата.

mil_gen, има значение от какъв материал е секцията. Мога да ти дам идея за направа на фладер - за лакирането просто използваш четка. Така направих едни врати, ако има интерес ще покажа снимки Grinning

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 23:08 от soll

# 64
  • София
Покажи снимки моля. Simple Smile

# 65
Значи, това е врата, обикновена, естествен фурнир.Аз съм й шкурила всяко ръбче, лакирах с нитроцелулозен лак и отгоре докарах този "фладер" с водоразтворим, няколко ръце.
Втората снимка е бетонен трегер, с който реших да експериментирам. Шпаклован с колоркит. Отгоре с четка нарочно грубо, за да е набраздено минах с кит за дърво, но беше излишно. Лакирах със същия водоразтворим лак, с който правих вратите. Това е в стаята на големия ми син, за където сме взели обзавеждане Индиана с цвят дъб сутер и се връзва.
Но този вариант по принцип е подходящ, ако търсиш автентична визия.  Simple Smile

Всъщност какво е покритието на секцията. Ако е естествен фурнир можеш да лакираш. Ако е МДФ - боядисва се с акрилни и полиуретанови бои като предварително грундираш (прочетох го в друг форум) Wink
А най-лесно е да пробваш на някое по-малко видимо място на секцията и да видиш дали те удовлетворява резултата Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 23:39 от soll

# 66
Бързо-съхнеща бяла боя - колко бързо- съхнеща е ?
Искам да боядисам един шкаф но не мога д аго местя, тоест ще си стои в стаята и затова се чудя?

# 67
viliko, бързосъхнещи са акрилните бои. Например тази на Сократес. Един слой съхне за 1-2ч. и нанасяш втори. Освен тов ане мирише така както другите бои на алкидна или основа някви смоли.
Да не говорим, че като сложиш наелон, хартия покрай това, което ще боядисваш всичко е наред. Дори и да капнеш някъде веднага го изчистваш с влажен парцал и не остава

# 68
Благодаря!
Колко слоя ще ми трябват да направя тъмно дърво бяло?

# 69
Зависи колко бяло...
3-4 нанасяни с мече, че става по-гладко, но се получава идеално бяло

С четка по-малко, но има по-голяма вероятност да се стича на места. Кухнята на баба ми в началото на темата беше тъмно дърво. Този бял цвят е постигнат с 3 нанасяния. Отдолу е леко зашкурено с шкурка номер 150 от мокрещата се, за да не хвърчи много прах Wink

# 70
Искам само да вметна, че в момента прав ятакава кухня, тоест от около седмица - бели дървени шкафове, бели стени, за цвят - червени столчета, бяло, червено и зелено за покривка - сега едно канапенце ще боядисам в бяло и ще напълня с възглавнички /то е такова старо, двойка с дървен гръб/. като се получи стария стил - ще снимам.

# 71
ria и viliko, с голям интерес чакам да покажете снимки! Айде давайте ги по-бързо!
Аз засега нямам нищо за показване, но се запалих по маслата на Osmo и смятам скоро да  се пробвам.

# 72
...запис, че ви бях изпуснала  Simple Smile
Поздравления на всички за ентусиазма и чудесните постижения!

# 73
Момичета, дайте идеи как да залепя плочки върху дървен шкаф. Шкафа е на терасата и искам отгоре да сложа плочките като плот и да си наредя саксиите.

# 74
Днес открих ето това и не мога да не го поместя, защото е от "направи си сам", макар ужасно професионално направено, вижте http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=home&Number … e=6&fpart=all

Общи условия

Активация на акаунт