Да преправим старите мебели - 2!

• 163 354
  • 741
  •   2
Отговори
# 75
bobolanche, аз съм гледала как правят, имам спомен че слагаха Бетон Контакт заради свойството на дървото да попива влага... Не съм 100% сигурна.
Ето малко майсторско инфо по темата:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=12466&sid=51b … 6f606bf4b312c8ab1

# 76
Хе-хе, Aya_Cuervo, аз съм silllveto  Sunglasses
Спомням си, че имаше едно клипче за правене на мозайка върху маса от парчета начупени плочки и всичко "плуваше" в бял силикон.
Т.е. не съм много сигурна дали давам адекватен съвет, но може пък да е добре да се лепи със силикон, а той е и водонепропусклив. Обаче не знам как се маха после. Confused

# 77
Мерси за идеите. soll  в какъв смисъл не знаеш как се маха? Аз ще лепя плочки, а не парчета върху шкафа.

# 78
Дали ще е цяла плочка или парче, все се лепи, нали Wink За силикона знам, че ако решиш да го разлепваш е почти невъзможно. В случая казвам, че не знам, защото нямам представа дали ще е същото и при лепене към дърво.
Търсих в нета нещо по въпроса, защото си събирам остатъци от плочки и някой ден ще направя маса Grinning Открих това-онова, но не и точната информация за вида на лепилото. Ако искаш ще пусна това, което успях да открия.

# 79
Аз няма да ги разлепвам след това и се надявам, че и те няма да паднат сами Mr. Green
Иначе идеята със силикона я одобри и мъжа ми, че щяло да стане бързо и чисто.
Обаче каза да престана да се ровя в интернет, че измислям разни нещица, а той трябва да ги реализира Twisted Evil

# 80
  • София
Момичета, дайте идеи как да залепя плочки върху дървен шкаф. Шкафа е на терасата и искам отгоре да сложа плочките като плот и да си наредя саксиите.

А защо не ги залепиш с теракол (или някое от другите му търговски наименования).  Simple Smile

# 81
  • Шумен
Здравейте момичета. Аз чета темата от сума време, ама сега като започнах работата зациклих.
Боядисвате мебелите с латекс, но ако боядисам вратите ще мога ли да ги мия? Хайде ще взема от тази с тефлон, но все пак да питам.  ooooh! Вратичките на шкафчетата ги минах с латекс.

И относно преправянето на вратите, как мислите - дали би станало да се залепи от HDF плоскостите. Те са тънки около 2 мм. Обясняват ми, че нямало да стане и трябвало на преса да ги натискам.  newsm78 Голям гурел са ми вратите, направихме основен ремонт, а само вратите не сменихме.  Sad

# 82
Върху латекса - лак мат.
Другия вариант знаеш - с фолио.
Не знам дали пък не може да се фурнирова Confused
И още един начин, но ти трябват средства и умения - продават декоративни панели, но слагането им ми се вижда сложно, ето тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=18617
Сещам се и още един вариант - с профили, които да залепиш за разкош
http://www.napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=1

# 83
  • Шумен
Soll  благодаря. Аз точно от този релефния фазер се запалих да лепя на моите врати. Ето, че не откривам топлата вода и хората са го правили в домашни условия.  Mr. Green

# 84
аз ппък вчера намерих една стара кошница и понеже много обичам плетени кошници я прибрах ,за да я боядисам и да и вдъхна нов живот
Та се чудя какъв цвят да я боядисам,бяла ли,черна ли и с каква боя.
Някой може ли да ми даде идея за лъскава боя
и ако сте срещали снимки в нета ,че цяла нощ рових ама цветни кошници нещо не намирам

# 85
Вчера "срещнах" една в синьо, докато търсех нещо, ама като не си споням какво Thinking Абе в нещо весело Grinning

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 00:34 от soll

# 86
  • Бургас
 Hug Жалко, че само гледам и не мога да покажа нищо, но пък се надъхвам. Знае ли човек кога ще измайстори нещо, вдъхновен от многото идеи, които показвате.   bouquet

# 87
  soll благодаря ти - страхотни кошнички,и на мене идеята ми беше след като я боядисам да и сложа вътре и отвън отгоре някакъв шарен весел плат, а тук има и панделка ....даже сега се сещам че имам бяла кожа от един стар панталон,може и нея да уппотребя,но кошницата тогава трябва да е контрастен цвят

# 88
Кошниците стават хубави ако се боядисат в бяло и после се изшкурят на изпъкналите места, да падне боята. А може и с 2 цвята боя и се изшкури горният докато се появи долният.

# 89
ей наистина страхотна идея Савина
между другото имаш великолепни творения
с блажна боя дали ще стане или с тия бои дето са за плъскане е по- добре според теб ?

Общи условия

Активация на акаунт