Клуб "Парфюмен ценител" 28 - Най-неприятните...

• 44 637
  • 676
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Ако оставя само тези, 'без които не мога' ще имам 15 вместо 115 парфюма.  Laughing

# 76
Ако оставя само тези, 'без които не мога' ще имам 15 вместо 115 парфюма.  Laughing
Е, анджък де! Laughing Нали за това говорехме, че всъщност от многото, които имаме, харесваме само няколко и те са ни напълно достатъчни, за да сме щастливи, ама... онази приказка за човешкото око...

Мила си ми, кога ще пиеш с мен парфюмно кафе? Flutter
Като оздравее Bettie, тричките! Sunglasses Wink

# 77
Ако оставя само тези, 'без които не мога' ще имам 15 вместо 115 парфюма.  Laughing
Е, анджък де! Laughing Нали за това говорехме, че всъщност от многото, които имаме, харесваме само няколко и те са ни напълно достатъчни, за да сме щастливи, ама... онази приказка за човешкото око...

защо, аз пък си ги харесвам всичките много, но ще успея да живея абсолютно пълноценно и без тях ... малко трудно в началото, но все пак  Mr. Green

# 78
J'Adore, изпръсках около 150 мл. от него, в началото го харесвах много, накрая едва го понасях. Все още се потрисам като го усетя. И изобщо не знам на какво се дължи тази промяна на отношението ми към този парфюм.
За парфюма на монтана изобщо няма да се изказвам, без думи съм Mr. Green

# 79
Сходни усещания забелязвам сякаш, че и хейтърска тема-как да я пропусне човек!?  Mr. Green

....  и  след около 10-на минути носене, започвам да се усещам  като яко напарфюмирана,  ама потна циганка. 
в моят случай обаче,   циганката ползваше Брайт Кристал.  Laughing
Мимс, а към края на темата, боят в кал ли ще бъде или предвид прогнозата за времето ще може и със снежни топки? Wink
Напълно си права за Перлите, обаче аз за това усещане обвинявам камфора, с който много са се изпуснали в този парфюм (за прозорци не знам дали ще стане, но допускам, че като алтернативно обезболяващо за разтривки сигурно ще го бива). По подобен начин усещам  и всички Poison-и, които освен  силната лекарствената миризма ми идват и някак прекалено еднакви  – нямаше почти никакъв смисъл да си надписвам блотерите. (зная, че доста хора ги харесват и се надявам с моето мнение да не ги наскъбявам прекалено)  Peace
Съгласна съм и с мнението на Бастет за Меднес (на него и названието му е малко предупредително Twisted Evil), а друга една гадост, за която се сещам на прима виста е    http://s2.thisnext.com/media/230x230/Boucheron-Joaillerie_7E6FCACD.jpg  По едно време се бях залетяла да го взимам насляпо, но се спрях изведнъж, щото имах късмет да го подуша в една парфюмерия - мнооого олд фешън и на това отгоре дяволски силен, натрапчив и траен до безобразие – направо бойно-отровно вещество, а жената, която би го носила си я представям долу-горе така: http://www.minchev.com/magazine/broj117/SHOW/latinka.JPG
пп. като изключим, вездесъщите мтелски реклами и присъствието и в почти всички женски предавания, май нямам нищо против актрисата, но дори да не е в образ,  визията и търпи някои корекции
И като обобщение - за мен омразата е  прекалено драстично отношение, за да го свързвам с аромати, а които са ми неприятни си решавам проблема като ги избягвам. Едни са хубави, но ме натъжават, други са весели, позитивни, празнични, някои - строги, елегантни, хладни аромати, има и секси, еротични и завладяващи, а хубавото е, че са мнооого  ...  за всекиго по нещо  Laughing

# 80
Олелей, тука се развихрило голямото парфюмно остракиране Grinning.........

Я, и аз 2-3 да обругая, та барем ми олекне.

Сисили - точно на социалистически ароматизатор за пране, за кенеф, на евтино борче лимонено за автомобил - все от ония миризмите на моето детство.

Шанел 19 - това не знам какво е направо - спирт със зеленина - и без това съм анемична в прав текст, ами и това ще ме изпроводи в отвъдното.

Палома Пикасо - не, спирт и остро.

Ют Дю и Ют Дю Амбър Нюд - силна миризма на джибре, даже на едно летище като се напръсках, после събрах винарки.

Кингдъм - бръснарски салон.

Има едни Ескади - дъщеря ми се пръска - миришат ми на захарни бонбони, захарни памуци, на някаква изкуствена сладост, химическо-лепкава - не!

по-нататък и за други ще се сетя , дето са  Sick

# 81
  • Sofia

Да не е било менте?  Thinking

# 82
LAMB на Гуен Стефани ми мирише ужасно на фризьорски салон. Отначало ми хареса, но после ме задушаваше. Подарих го веднага на сестра ми, която доста го харесва.
Доста парфюми с много мускус в тях ми миришат на пот, включително и Ловли понякога. Да не говорим за новия блудкав Хипноуз.
Кралството също.
Ескадите, даааа тях щях да ги пропусна. Плодови компоти, накъртващо сладки и еднообразни.

# 83
Да взема и аз да се включа с неприятните за мен аромати. Аз всъщност съм доста толерантна, понасям дори непоносимия за повечето Eden  Mr. Green Страшна мигрена обаче ми докарва The One на D&G, та той ми е начело на класацията за непоносимост. Не съм много фен и на парфюмите с алдехиди (пак поради пусти мигренни причини), въпреки че някои са ми доста любими (например Мадам Роша). Трудно понасям и Ангела на ТМ, въпреки че съм решила да го помъча и да видя дали няма да се заобичаме в крайна сметка  Laughing

# 84
Да Eden и аз дори мога да го нося. Mr. Green

# 85
Ха, ще се повторя с другата тема - не знаех, че сте отворили специална за омразните  Sick

На първо място - Гучи Ръш - повдига ми се и ме боло глава даже като се сетя за него

На второ - First Love - Van Cleef&Arpels

На трето - Sicily - дори платих за едно мини да се опитам да я харесам, а направо я намразих - и не заради лимоните и ароматизатора,а предизвика у мен мирис на ТАМЯН с ЛИМОНИ  Sick Sick Sick

И последно - МАДАМ на Готие - толкоша синтетичен и гумен ми е, че нищо друго от красотата му няма шанс при моя нос  Stop

# 86
Нали темата е за онези аромати, дето са отвратни? Привет ви Simple Smile

Не искам да се разпростирам - ще съм лаконична.

Руската кожа - мммм, може ли да не казвам нищо, чееее ...  Sick 
Митсуко на Герлен и Фемме на Роша - за мен почти близнаци, с еднакво мрачно
звучене. Абе направо гадно мрачно, почерняха ми целия ден, извикваха ми гадни
мисли ... завинаги отречени аромати.
Това са трите най-.
А да ви занимавам с разни почти безобидни нехаресванки - не си струва.   bouquet

# 87
Аз по принцип не съм много трудна на парфюми и са малко тези които са ми неприятни. Но.....най-най-най-най отвратителния за мен е COOL WATER на Давидофф. Още от ученическите ми години, и може и защото беше залято с разни имитации на Галерия и т.н. и просто като го усетя и получавам стомашни спазми  Sick Sick Sick
Също до позиви за повръщане ме кара една смрад от разни лелки по градския транспорт. Не го знам какво е, предполагам от тези масовките по кварталните магазинчета дето са по 7-8-9-10лв., но примесено с миризмата на пот в края на работния ден и в "любимия" ми рейс 88, просто ме кара да сляза веднагически.... Sick #2gunfire
Ангела на ТМ ми действа горе-долу по същия начин.
За ЕДЕН не мога да кажа нищо, но аз имам О'д ЕДЕН и ми е много любим. Даже търсех по сайтовете да си го поръчам пак, че моя е на свършване. Много женствен аромат и супер траен.

# 88

Да не е било менте?  Thinking

не, даже една дама се пръска с него, добре, че нямам много работа с нея, иначе досега да съм се спиртосала

# 89
Да взема и аз да се включа с неприятните за мен аромати. Страшна мигрена обаче ми докарва  Не съм много фен и на парфюмите с алдехиди (пак поради пусти мигренни причини), въпреки че някои са ми доста любими (например Мадам Роша). Трудно понасям и Ангела на ТМ, въпреки че съм решила да го помъча и да видя дали няма да се заобичаме в крайна сметка  Laughing

Лалик, мигренозните парфюми на мен са ми друга тема. Тях ги харесвам, но не нося, поради тази причина. Явно при теб нещата се преплитат.
Например 24 Faubourg и Poeme не са ми неприятни. Първият дори доста харесвам. Обачеее.......душене и зверско главоболие ми докарват. А преди това не вярвах, че парфюм може да причини главоболие. Струваше ми се превземка това твърдение.

Сегааа, да ви докладвам какво разбрах. На обяд ходих до L'Occitane на Витошка. Освен, че си фъснах Labdanum EDP и много го харесах, мернах един много хубав аромат за дома - чиста зелена смокиня. Разговорихме се с консултанта по темата и той каза, че до края на годината ще отварят бутик със селективи на Диптик и Л'артизан, и на други разни фирми. Спомена Акуа ди парма също. Дала съм му телефон да звънне като са готови.

Допълвам си поста. Фъснах си Chloe Intense и Idylle в БЗ. Ами, не и не.
Първият е мааалко по- интересен от ЕДП. Прокрадва се нещо повече от рози и божури. Но само за около пет минути. Сега вече всепроникващата миризма на мускалче ме залива. Няма ми го Шалимар-а,  само роза, непримесена с нищо друго. Душаща.
Идилията пък ме остави безразлична. Жалко за хубавия флакон. Аромат на букет цветя. Не, че нещо, цветя обичам, но парфюмът да ми е това....мне.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 14:47 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт