ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 33

• 28 167
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Захар не се дава при разстройство със сигурност. Naughty
Мама Мони добре че се пооправяте вече, дръжте се на диета поне днес, че да се поуспокои коремчето.
Симба точно като теб съм - болки в гърлото, вчера имах тежест в гърдите и при силно поемане на въздух си ме болеше, днес е малко по-добре положението, т.е. не ме боли, но чувствам тежест в областта на сърцето и маааалко сякаш ми е затруднено дишането. И от време на време понакашлям. Но не знам дали не е от алергия кашлицата ми. Офффф.... чудя се дали да не ходя на лекар  newsm78 Ама като си представя каква навалица ще е - хич не ми се припарва до там.
Симба, пръскай стеримар на Криси за тези секрети. Бързо оздравяване на теб! Hug
Аз все пак привиках майка ми и тази седмица се гледат с Виктор в къщи.
Вчера един колега идва и ми се "хвали": В петък бях много зле - Т, повръщане, разстройство. Е кажете ми сега - нормално ли е да идва на работа на 3-ия ден?!?!?! Казах му поне маска да беше си сложил - той ме гледа изумено. Казвам му: А бе, човек, много ме е страх да не се заразя, а той искрено учуден ми казва : Така ли?  #Crazy
Айде казах си!
Бързо оздравяване на болничките!

# 586
Съни, постоянно сме със Стеримара вкъщи. Аз днес от всякакви боклуци дето пия, не остана време за кафе  Confused Сега се каня да пия един Тайлол Хот, но "аромата" му така бързо ме отказва, че .... Иначе нищо кой знае какво не съм пила де - чай с мед и лимон, упсарин, сега се усуквам около Тайлол хот-а. И Трахизан смуках, а то след него не трябва да се пие и яде известно време. Абе като подвижна аптека съм....  ooooh!

Съни, бързо се оправяй. Аз се страхувам да ида на лекар, да не се влоша. В момента се чувствам като леко настинала. Даже ако не беше тая истерия около тоя грип, нямаше и да се затормозявам да пия разни отвратни лекарства, ама няма как. Психологическият момент е много силен.

Известно време се опитвах да се държа в информационно затъмнение - умишлено. И си живеех много добре, но сега навсякъде само за това се говори. А и доктора снощи като ми каза да не си и помислям да ходя на лекар в момента, представям си за какво става дума  Tired

Бубе,да отидеш да те чуят,обезателно,много бързо слизал грипът надолу,не е шега работа Hug

И тя ли е болна? Не виждам да е писала за болести  #Crazy

# 587
  • София
Значи дюли няма да печа - само сварих и ще му давам сокчето от тях.
В поликлиниките момичета е някакъв ад. Просто такава лудница и толкова болни на куп не бях виждала.

# 588
И аз в петък и събота имах болки в гърлото,тежест в гърдите и втрисане,без температура.Оправих се бързо с фервекс.

# 589
Дианка, и ти ли като нас със Симба??? Момичета, и аз пробвах като вас 3 дни с фервекс + вит.С ама не се оправих и сега заради гърлото си самопредписах Ципринол. Embarassed  Ама тази тежест в гърдите.... това ме притеснява сега  ooooh!
А и се притеснявам ако е грип /макар си мисля че моето не е / все пак да не заразя Виктор. Даже вчера почти не се гушкахме и целувахме - а той милия все налита. Ама ще внимавам поне докато не се почувствам по-добре, а и ако около мен не се подвизават съмнително кашлящи хора.  #Crazy
Бързо оправяне на всички! Hug

# 590
Момичета,намерете начин да се прегледате,бива ли да се самолекувате и да рискувате в тази епидемия?
Няма ли лекари,които ходят по домовете?

Sunsunny ,точно това коментираха по новините- болните ходят без маски,а  здравите носят .За да има ограничителен ефект трябва да е обратното...

# 591
Sunsunny,аз се помъчих да пия бисептол /пих го два дни/ ,но ме заболя язвата и го спрях.Може би той повлия,не зная.
Уф,нещо се сдухвам от страхове да не се разболеят децата,че като чета и слушам как бързо настъпват усложнения...... Confused,сън не ме хваща нощем.

# 592
Наталия, така е. Ама в момента освен тежестта в гърдите, друго нищо ми няма. Как да ида да седя поне 2 часа сред болни. Ще се наблюдавам още днес и утре, и ако не съм ОК следобеда отивам на лекар, макар да се съмнявам че съм грипозна. Ама за всеки случай.
Дианка, и аз започвам да се сдухвам нещо.

# 593
  • Добрич
Щом това е обикновен грип би трябвало да минава със стандартните лекарства против грипа. Стига да се вземат навреме и имунната система да не е отслабена от други заболявания. Момичета с най-много парацетамол е Колдрекс макс грип - 1000мг. Още преди години личната ни лекарка ни каза, за сериозни състояния да избираме него.

По заповед на нашата кметица болните от грип е желателно да се преглеждат по домовете. Не съм ходила в поликлиниката /Жени нали само с хомеопатия я лекуваме и посещаваме частен кабинет/, но вече две близки ми споделиха, че поликлиниките били опразнени и ги нямало обичайните опашки от пациенти пред вратите. Явно хората са се изплашили от грипа и не посещават медицинските заведения, за да не се заразят допълнително. Всъщност като се замисля  повечето хора за обикновените симптоми на грип не търсят лекарска помощ, а се лекуват сами. То иначе опашките пред кабинетите щяха да са.....

# 594
...две близки ми споделиха, че поликлиниките били опразнени и ги нямало обичайните опашки от пациенти пред вратите. Явно хората са се изплашили от грипа и не посещават медицинските заведения, за да не се заразят допълнително. Всъщност като се замисля  повечето хора за обикновените симптоми на грип не търсят лекарска помощ, а се лекуват сами. То иначе опашките пред кабинетите щяха да са.....

Няма ги обичайните висящи за спорта, но е пълно с болни:
В поликлиниките момичета е някакъв ад. Просто такава лудница и толкова болни на куп не бях виждала.
Пожелавам всички болни да оздравяват бързо!   bouquet

# 595
Наталия, разконспирира ме Laughing Снощи ни даваха с мишките по новините на Нова, във връзка с орязването на помощите за близнаци, които едвам извоявахме от тази година. 1 година ни трая щастието /не на мен специално, а на майките, които го взимат, но и аз се радвах с тях, защото доста сили вложих в това начинание/. Линк не знам дали има към новините, те нали са си ден за ден...

Много болни ooooh!

Ние вчера ходихме при нашата докторка хомеопатичка пак да ги преслушва, че много съм се ошашкала нещо. Беше пълно пред кабинета, но тя ни взе първи, да не дишат децата в коридора вирусите. Ок са си и аз за 2-3 дни се оплавих от хремата.

Не съм звъняла още на учителките да ги питам тази седмица какво се случва и дали да ходим от другата.

За отсъствията има тема за грипа в подфорума за ясли и градини. Една от учителките в нашата градина е писала там, че по време на епидемия отсъствия се извиняват служебно, но е възможно според мен всяка градина да си има различен подход.

Като звъня ще питам и за това, че на Ники това му е трета седмица, в която си стои вкъщи и по принцип сигурно трябва бележка за контакт.

# 596
Наталия, ако щеш вярвай, но ме сърбят ръцете да ида и да си взема болничен. Ама не искам да седя при болните хора в чакалнята. Не се оправдавам, но това ми го каза и личния лекар - да не ходя, освен ако нямам Т, втрисане, отпадналост. А и колеги, които преболедуваха и са ходили на лекар, са им предписали същите неща, които и на мен по телефона ми "предписа" доктора. Явно не е свински, ако изобщо е грип, това моето Wink И дай боже де  Mr. Green

# 597
Щом това е обикновен грип би трябвало да минава със стандартните лекарства против грипа. Стига да се вземат навреме и имунната система да не е отслабена от други заболявания.
Вела,не вярвам да е обикновен грип.Много бързо атакува белите дробове,усложненията са страшни.Или крият информация,или не лекуват както трябва в болниците /случая с 52годишният мъж от Петрич лекуван в Болница от пневмония,изписан уж добре,и за два дни после починал/.Не всички починали са били с хронични заболявания.
Sunsunny,що не извикаш някой лекар да ти преслуша гърдите?
В нашата градина са сборни групи-масово децата не се пускат на градина от страх.Днес говорих с една позната,учителка в нашата градина.
Мишленце,не знаех,иначе щях да ви гледам с удоволствие.А това с орязване парите за близнаци и майки-студентки е просто част от цинизма на.............хората,които много обещаваха.
Симба,със издърпване на сополите с помпичка и стеримар се справям със задните ринити.
И бързо да се оправяш  Hug.А ако знаете как мразя чай  Sick.

# 598
Вчера говорих с една от госпожите - в групата нямало болни деца. 3-4 не посещавали градината от страх от страна на родителите. Грип нямало. Shocked А това, което аз видях в поликлиниката беше страшно.

# 599
  • Добрич
...
За отсъствията има тема за грипа в подфорума за ясли и градини. Една от учителките в нашата градина е писала там, че по време на епидемия отсъствия се извиняват служебно, но е възможно според мен всяка градина да си има различен подход.

Като звъня ще питам и за това, че на Ники това му е трета седмица, в която си стои вкъщи и по принцип сигурно трябва бележка за контакт.

Според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета:
Цитат
Чл. 30. (4) (Предишна ал. 3, доп. - ДВ, бр. 33 от 2003 г.) В детските градини посещението на децата може да бъде прекъсвано и подновявано по всяко време с предварително уведомяване от родителите или настойниците. За времето, през което детето не е посещавало детската градина, не се заплаща такса. В подготвителните групи се допуска отсъствие само по уважителни причини.

Направи ми впечатление, че пише уведомление, а не молба.

Последно Правилника излезе в ДВ. бр.87 от 3 Ноември 2009г. Т.е. съвсем е актуален. В градините имат Правилник за вътрешния ред, но той не би трябвало да е в нарушение на този Правилник, публикуван в ДВ. Само, че те едва ли следят ДВ и едва ли са в течение за промените.

Общи условия

Активация на акаунт