Отговори
# 585
  • София
Сега звънях в патологията в Токуда да ми обяснят кое какво. Та някакъв лекар ми обясни че ако имало левкоцити излизало в повечето случаи и ТВ но за да се докаже наличието или липсата на трихономони трябвало да се пусне микробиология  Wink Това от цитонамазката не било точно  Rolling Eyes

Ами нали точно  същото ти го казах и аз вчера , че микробиологията , а не цитото дава точна информация за  микроорганизмите , щом при теб микробиологията е нормална , значи  няма проблем .  Peace

А иначе само по наличие на левкоцити ,не може да се каже че става въпрос точно за  трихомони, възможно би могло да са и някакви други бактерии???   Но при теб , явно няма и бактерии, така че    спокойно...... newsm10

# 586
Е сигурно съм много досадна ама никой не ми отговори колко време след  конизация е нормално да има те4ение,спря ми кървенето и всякви зацапвания ама си имам някво жълтеникаво  те4ение та се 4удя нормално ле е мина ве4е месец и половина Thinking

# 587
Пойзън, аз не мога да ти обясня по обясними причини, но до колкото си спомням тук момичетата са споделяли , че доста време , но при всички различно. Едно по 1 месец др. по 2месеца. На теб дойде ли ти цикъла?

# 588
  • София
Е сигурно съм много досадна ама никой не ми отговори колко време след  конизация е нормално да има те4ение,спря ми кървенето и всякви зацапвания ама си имам някво жълтеникаво  те4ение та се 4удя нормално ле е мина ве4е месец и половина Thinking
Ех poisson, лично аз няколко пъти отговарях на твое запитване за теченията след конизация.......
Нормално е, но не е лошо на първия преглед да поискаш микробиология на секрета, за да си спокойна, че няма бактерии...

И какво сега, още не знаем тази ТЕЛЕВИЗИЯ в цитонамазката каво значи, така ли?  Wink

# 589
  • София
И какво сега, още не знаем тази ТЕЛЕВИЗИЯ в цитонамазката каво значи, така ли?  Wink
трихомонас вагиналис ---> TV Rolling Eyes

# 590
  • София

Аз още вчера , веднага отговорих - ама кой и как чете  не знам ???  newsm78 Rolling Eyes

# 591
  • София

Аз още вчера , веднага отговорих - ама кой и как чете  не знам ???  newsm78 Rolling Eyes
Прочетох аз, но не ми се вярва това да е отговора. Трихомоните нали са бактерии, те не се ли откриват с разтеж в хранителна среда? Т.е. с микробиологично изследване, а не цитологично? Или гледайки под микроскоп клетките за изменения и се забелязват бактерии? Права ли съм?

# 592
  • София
Цитат
Или гледайки под микроскоп клетките за изменения и се забелязват бактерии? Права ли съм?

Да точно така е , но не всеки патолог описва дали подозира наличие на бактерии или не , просто  май повечето описват само цитологичните изменения в клетките  и друго не ги интересува..... Mr. Green 

Понеже и аз както писах имам резултат от цито от въпросния лекар  - Велев от Токуда и на моя резултат пише същото това - Т/V  - затова многократно съм питала и то различни гинеколози какво е това съкращение и всички това са казвали - трихомонас вагиналис  - така ,че това е отговора .

Иначе съм виждала и готови фишове за цито на които си пише :  " промени свързани с бактерии, трихомони , НРV , херпес , гарднерела и т.н. "   , като пак казвам ,че явно на повечето патолози ,гледащи цитонамазки така им изнася да драснат две думи за  цитологичното изменение в клетките и това е.....

Но цитото ,може да заподозре наличието на  даден вид бактерии, но не може да докаже със сигурност какви са те , затова и се прави посявка  на хранителна среда - това си е  т.нар. микробиология.

# 593
alpha_beta   ами да ви кажа честно и аз съм супер очарована от подробното обяснение на цитонамазката. Дори когато ми я взимаше, доки ми обясни какво ще получа като резултат, но въпреки това на мен пак ми трябваше разчитане хихихи  Blush сега си подпъхвам дето се вика глобулите и си пия микомакса и чакам да видя какво ще стане, обаче да си призная доста се поразчетох из темата, която е много добра поздравления за Кюбит   bouquet и съм доста оптимистично настроена, за което ви благодаря на всички  Hug Дано да ни се случват само хубави неща  Heart Eyes

# 594
Е сигурно съм много досадна ама никой не ми отговори колко време след  конизация е нормално да има те4ение,спря ми кървенето и всякви зацапвания ама си имам някво жълтеникаво  те4ение та се 4удя нормално ле е мина ве4е месец и половина Thinking

Отговарям ти.Аз нямах такива екстри.

# 595
  • Костинброд
Момичета, иска ми се да ви питам нещо- всеки път доки като ме гледа на колпоскоп и не ми обяснява всичко подробно, само ми казва: Всичко е наред, но ми дава и едно листче, ръчно нарисувано нещо като 2 кръга един в друг, казва ми да си го пазя и това е. Какво е това листче и какво значат тези "рисунки"?

# 596
Момичета, иска ми се да ви питам нещо- всеки път доки като ме гледа на колпоскоп и не ми обяснява всичко подробно, само ми казва: Всичко е наред, но ми дава и едно листче, ръчно нарисувано нещо като 2 кръга един в друг, казва ми да си го пазя и това е. Какво е това листче и какво значат тези "рисунки"?
Е как може да не питаш на място?????????????? Rolling Eyes  Ти шегуваш ли се с нас?  Shocked Не искам да те обидя, просто питам съвсем сериозно. Thinking

# 597
  • Костинброд
Сериозна съм, не се обиждам от въпроса ти, нямам проблеми, които да се виждат с колпоскопа, винаги ми казва, че всичко е напълно нормално, без никакви изменения и т.н. и това, което рисува след колпоскопа било какво точно е видяла. За съжаление нямам скенер, за да сканирам листчето, но утре ще го взема с мен и подробно ще го опиша.

# 598
  • София, под Карлсон

И аз съм получавала такива "рисунки" и то от различни доктори Simple Smile Според мен това е маточната шийка и по- конкретно цервикалния канал и мястото на раничката върху него, защото до тях има стрелка, към която пише "Erosio coli uteri".

# 599
За съжаление нямам скенер, за да сканирам листчето, но утре ще го взема с мен и подробно ще го опиша.
Да така е най добре..........Може би ти е обяснявал нещо и го е рисувал в същото време................
Правила ли си цито? Какъв е резултата? Колпоскопа е хубаво , че ти прави. С него се виждат изменените участъци ако има такива и който не се виждат при обикновен преглед ( просто око).

Според мен нямаш никакви проблеми и не виждам защото се безпокоиш. Peace

Общи условия

Активация на акаунт