Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 115 408
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Докато четях за нашата операция, четох че махането на 3те сливици е доста тежка травма, изисква се болничен престой, лечение с обезболяващи и антибиотици поне седмица, както и интензивно наблюдение от лекар
Мисля че периода след това за възстановяване вкъщи ще е доста по- дълъг, отделно детето е с намален имунитет в момента
Аз също бих се консултирлала с лекар, ако не е наличен наблюдаващия, със спешен кабинет някакъв
Съжалявам много че детенце страда, ще мине и ще забрави , само ние майките помним и побеляваме  Sad

# 676
  • София / Пловдив
Може ли д акажете колко време след операцията тръгна детенце на градина
...

Две седмици я държах вкъщи мойта щерка.

# 677
dobbito2 съжалявам че на токова малко дете се е наложило да махнете всички сливици. И двете ми деца са оперирани и са махнати всички сливици. Определено възстановителният период е доста по - дълът и тежък от операцията само на трета сливица. По мои наблюдения си има болки и то силни, и двете ми деца подържаха доста висока температура по 5-7 дена, баткото беше и с болки по ставите( и двамата са с артрит), кръвоизливи в очите, пвръщаше...Не ядяха и не пиеха почти нищо. Аз ги водих просто по честичко на контролен преглед, защото Мария се беше почти обезводнила, не поемаше нищо през устата. Пожелавам бързо възстановяване. Това което мога да кажа е да даваш панадол или нурофен за болката, много вода, за да не се обезводни детето и да се чисти гърлото което сега ще се покрив с ужасни бели налепи, и ако виждаш че нещо те тревожи, веднага да я види лекар.

# 678
  • Поморие
Здравейте,днес бяхме на контролен преглед.Заключението е ,че всичко е наред ,възстановяват се много добре.Аз се притеснявах повече за малката,както ви писах изпитва ужасни болки в ушите .Не са и възпалени ушлетата,болката идвала от това ,че в момента падат тези гадни бели налепи ,които предизвикват кашлицата и съответно напрягат ушите.Казаха да и давам Нурофен максимум още ден и след това мога да давам Панадол или Калпол.Изписаха ни и една паста , която да слагаме под езичето ,за по добра устна хигиена.Иначе като цяло малката се чувства много добре ,хапва си и пие течности ,макар и доста по малко ,но аз постоянно настоявам ,тъй като много бързо се обезводнява и доста ме е страх.
 На въпроса ,който ми зададохте ,защо сме премахнали и трите сливици.След съвет с поне 5-тима специалисти УНГ,педиатри и какви ли не и след едногодишно боледуване с безброй АБ ,повтарящи се бронхити,отити,пневмонии,ангини и т.н ,решихме ,че не бива да отлагаме повече.Всички бяха категорични ,че на тази възраст ,ако премахнем само третата сливица ,подобрение няма да настъпи ,защото само до 3-6 месеца тя отново ще порасне ,а дори  и да не порасне ,и трите и сливици са вече като огнище на всякакви бацили и бактерии.
Баткото пък ,всяка година ми правеше отити поне 3-4 пъти ,започна да чува доста слабо ,но чак сега докторите казаха ,че това е от третата сливица.До преди 2 години живеехме във Варна и там колкото пъти съм го водила на УНГ специалист/защото той има проблеми още от яслата с ушите/винаги му правиха промивки и изписваха капки и до там ,до следващият отит или възпаление.
   Извинявам се ,че стана толкова дълго  Heart Eyes

# 679
Dobbito2, радвам се, че всичко е наред. Щом лекарите са казали, значи е било правилното решение. Бързо оздравяване и на двамата малчовци!

# 680
Има нови клинични данни за Цинабсин - комплексно хомеопатично лекарство, че подобрява състоянието на децата с трета сливица - възпалена или не. Тъй като защитната роля на лигавицата на носа се засилва, то третата сливица намалява. Организмът спира да натрупва излишна тъкан, защото няма вече липса на функция.
Цинабсин трябва да се дава три месеца. Не вреди. В клиничното изследване пише, че по време на приема децата не боледуват от хреми и настинки. Намалява третата сливица, а ако се оперира, то после не нараства пак.

# 681
  • София
Ето ме и мен с отчет...
Положението не е никак добро Cry Cry Cry.......правихме тимпанометрия и...не е никак добре.Сега започваме лечение и на контролен преглед в края на април.Засега операция няма да има.В края на април ще правим аудиограма.Дано до тогава да се повлияе от лечението  Praynig Praynig Praynig.
Иначе съм възхитена от доктора  bouquet
Извинете ме,че съм толкова кратка,но си изплаках очите и едва гледам.
Целувам Ви Вас и Вашите съкровища Hug Heart Eyes  bouquet

# 682
Доколкото рабирам Цинабсин се дава при изявени симптоми, не профилактично.

http://www.dhu-bg.com/

И да, ако не е проблем - наистина ли сте доктор и как ви е пълното име?

# 683
  • София
Моля някой с опит с макарички да сподели дали може да се направи иззмерване на слуха, докато детето е с макарички? Нещо ми е притеснено дали слуха му е наред и си мисля да помоля да измерване при следващия преглед.

Бихте ли се представили по-подробно, Dr.Petrova ? Знаете, че изглежда много съмнително да се регистрирате и включите в темата, за да "рекламирате" въпросното лекарство? Дайте линкове към по-подробна информация.

# 684
catty m доколкото знам измерване на слуха или аудиограма се прави при деца над 4 години, а вие сте по малки като гледам, но не пречи да питаш и да си споделиш притесненията. Аудиограмата се прави и с участието на пациента, при подаден звук с определена честота, той трябва да реагира с едни бутон, че го е чул. Затова не се прави при малки деца.

# 685
catty m доколкото знам измерване на слуха или аудиограма се прави при деца над 4 години, а вие сте по малки като гледам, но не пречи да питаш и да си споделиш притесненията. Аудиограмата се прави и с участието на пациента, при подаден звук с определена честота, той трябва да реагира с едни бутон, че го е чул. Затова не се прави при малки деца.
PeaceАудиограма се прави и при наличие на макарички, не може да се направи тимпанометрия.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 11:41 от marychery

# 686
Лекар съм, със специалност педиатрия, интереси в областта на алергологията и хомеопатията. Майка съм на 3 деца, две дъщери Мария на 21 и Албена на 14 години и Петър 7. И двете момичета са с извадена трета сливица и много ходене по мъките - докато не открих хомеопатията. Казах ви за Цинабсин, защото ми помага много в практиката при хреми и синузити. При трета сливица се дава за профилактика и лечение - 3 месеца 3 пъти по 1 таблетка , не задължително на равни интервали - например сутрин, след градината и вечер. Покрива много добре всички симптоми - инак трябва да се търсят индивидуални лекарства, които няма как да бъдат избрани извън нормална консултация на живо.

# 687
Отново сме на вариант "вадене",лечението не помогна  Sad Понеже ни изпращат при доцент Тодоров(ИСУЛ) искам да попитам за мнения тези които са ходили при него,тъй като досега прочетох и много лоши отзиви и много добри,та съм в чуденка.
Ходихме и чрез познат в окръжна болница,но лекаря там не ми вдъхна особено доверие.Според него е добре да изчакаме понеже: "....и другите две са леко подути и ако и другата зима сте с проблеми направо да махате и трите,та да не е да правите две операции,и два пъти упойки........."

# 688
Ние ще вадим вече на 31 март, ако не ни мине котка път  Rolling Eyes то не беше отит не беше вируси все отлагаме  Rolling Eyes

# 689
Здравейте момичета
не съм писала досега, но ето ме сред вас
Вчера на преглед при УНГ ни казаха че на синът ми, трябва да се извади третата сливица, която е възпалена в момента и според думите на лекарката продължава да се развива.
Единственият проблем който имаме е много продължителна хрема, иначе не боледува често, но хремите са ни често явление.
Ние сме от София, искам да попитам тези от вас които са били в Транспортна как става записването там, или се ходи и се чака докато се мине на преглед
Поздрави на всички

Общи условия

Активация на акаунт