Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 115 398
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Dobi81 , обади се на телефоните на УНГ кабинета и си запиши час, а ако искаш при конкретен лекар, го кажи изрично.

Eli83 , успех на вас, ще стискам палци всичко д амине бързо, безпроблемно и без травматизиране на детето.

Да ви кажа какъв кошмар изживяхме снощи. Както вечеряхме и млкия каза, че му тече нещо от ухото - беше прозрачна, леко лепкава, без миризма течност. Знаех,ч е е нормално д аима течове, но по едно време като каза,ч е го били ушето, като взе да реве ужасно, да притреперва от болка. Откачихме. Говорихме с Ботева по телефона (евала й правя, че  в петък вече си вдигна телефона), тя каза, че е нормално да има теч, но за болката не каза, че е нормална.Не можем да капем капки в ухото, каза да дадем доза Панадол и утре, т.е. днес да й се обадим. Мисля да я помоля д ани прегледа в понеделник, въпреки че сега детето е без болки и без течове. В ушенцето му има засъхнало малко, едно такова жълтеникаво... Някой с подобни преживяваници?

# 691
  • до морето
Здравейте, синът ми е с 2 ра степен хронично уголемена трета сливица, преглежда го преди време доктор Френгов.Тампанометрията беше нормална и доктора каза,че може и да не се маха сливицата засега, но ако решиме да му се обадя!
Синът ми е на 7 , вече почти не боледува, но е много слабичък, храни се малко и напоследък му пускахме 2 пъти изследвания на кръвта и урината защото пишкаше много начесто.Резултатите не са добри, има белтък в урината а днес на 2то изследване в кръвта има 21 левкоцита. Тук в Бургас не могат да разберат какво му е или по-скоро казват,че нищо му няма.
Въпросът ми е възможно ли е да има такова увеличение на левкоцитите вследствие на инфекции в третата сливица или възможни ли са уринарни инфекции  вследствие на сливицата? Моля ако някои е имал подобни проблеми да ми пише , вече се чудя какво да правя.
Една позната скоро е гледала в предаването "На кафе" ,че оперират с лазер 3та сливица...някой запознат ли е с това?
Благодаря ви предварително!

# 692
Кати м, явно детенцето е натрупало отново секрет зад макарата и вероятно се е запушила. При болката е настъпило изтичането. Моят син, който преди два дни навърши 7 г.,  е бил с много макари. Не са му измервали слуха почти никога, но аз веднага забелязвах, че има проблем. Започва да говори по-силно, усилва телевизора и го изпитвам сама - шепнеш му различни числа като първо застава с едното ухо към теб и запушва другото и обратно.
Трябва да ви почистят ушенцето и дано не е запушена или паднала макарата, защото може да се наложи да ви я поставят отново. При Момо веднъж след поставянето на една се наложи да я сменят с по-голяма, защото не се задържа.
Успех и дано няма нищо усложнено. Но при всички случаи макарите са за добро. Не плачи, всичко ще свърши един ден! Hug

# 693
Здравейте,
преди малко се връзаще от преглед при Ботева, уникална жена е, много ми допадна отношението й.
Каза че сливицата не е за вадене, изписа ни капки за нос и Ксизал за 1 месец и след това пак на контролен за да види как сме.
Просто ми дадна камък от сърцето.

# 694
Ние я извадихме вчера,страшното беше излизането от упойката скимтеше,ревеше,искаше вода после спа 2 часа и си тръгнахме  :0 Дано вече не боледуваме и всеки сопол да става на отит Confused

С лазер казаха че после прораствали пак  Peace

# 695
Браво Ели, радвам се че е минало, дано вече нямате проблеми
Иначе то прорастването май си е Божа работа, някъде четох да с еприема Ксизал след това, за да не прорастне пак, ние засега го пием и по друг повод, не знам дали ще помогне за това

# 696
Ксизал ? Никой нищо не каза да пием,даже за стеримар питах да пръскам и ми се изсмяха  Rolling Eyes

# 697
ми не, на нас ни казаха нищо да не слагаме в носа, даже и тука питах, няколко страници назад, не слагай нищо в носа засега докато заздравее
Иначе моят син е и с астма, и като го диспансеризираха ни казаха да си пие ксизала поне няколко месеца още(почнахме го преди операцията заради упойката)
Аз не одобрявам пиенето на лекарства дълго време, а тоя Ксизал имам чувството че го изписват ня всяко дете вече, ама  Tired

# 698
  • София
Eli83, бързо възстановяване на детенце. Ние продължаваме с Ксизала, вече 2 месеца го пие, Ботева каза поне до края на април още.

# 699
Ксизала антиалергично ли е, че да не търся в гугъл,или е нещо за сливици  newsm78

# 700
Антиалергично, подобни са Зиртек и по- старите като перитол, кларитин и подобни

# 701
Здравейте, хомеопатията помага при чести проблеми с третата сливица до степен, че може операцията да бъде избегната. Обърнете се към лекар-хомеопат, например д-р Угринова в София или д-р Къпинчева, ако сте от Варна.

# 702
next изследванията на мен ми говорят,че детето ти има бактериална инфекция ,която би трябвало да се лекува с АБ,а това ,че има белтък ,по скоро ме навежда на мисълта,че проблема в случая не е в третата сливица ,а в бъбреците.
Аз бих направила незабавно изследване на стерилна урина ,където ще покаже наличие на бактериа и по антибиограмата ще се назначи подходящият антибиотик.
Следи дали има Т около 37 градуса.

По моя проблем,синът ми от април мин година до сега е постоянно болен.Имаме си трета сливица и сега незнам ,но последно след едномесечно лечение  на 4я ден след градина сме с кашлица и сополи.
Е ,аман,писна ми ще я вадим.НО..............къде?
Казвате че лазера не е за препоръчване.
Чух ,че д-р Цолов(дано не бъркам името ) е много добър специалист.дайте ми координати и цени за преглед,че джипито в момента не може да ни издаде талон.
Мерси

# 703
  • до морето
Много ти благодаря elyam, и аз до този извод стигнах още повече ,че пишка на често.Пуснах в понеделник стерилна урина, но няма изолирана бактерия! Лекарката каза,че левкоцитите са случайност или просто някое възпаление е имал в момента!!! За белтъка няма обяснение! Пуснахме нови изследвания вчера и левкоцитите са в норма, но това се случва за втори път и лекарите нямат обяснение. Тъй като няма бактерия в урината ,честото пишкане било на психологическа основа! Направо вече не знам какво да правя а третата сливица ,че е проблемна , проблемна е ...вечно е със запушен нос, няма апетит, мнооого е слабичък и хърка нощно време. И аз съм в чуденка къде да се оперираме! Много ми се искаше с лазер, но тук явно няма мами с такъв опит.

# 704
  • София

Чух ,че д-р Цолов(дано не бъркам името ) е много добър специалист.дайте ми координати и цени за преглед,че джипито в момента не може да ни издаде талон.
Мерси

Защо не може да ви издаде талон? Нали знаете, че за децата направленията са безлимитни.

Имам въпрос, отново - въпреки че преди 2 дни Ботева прегледа отново детето и каза, че всичко е наред и че е здрав, синът ми продължава да хърка доста през ноща, покашля. Според нея тези неща не може да изчезнат веднага, но все пак минаповече от месец от операцията, не е ли редно да започнат да позатихват тези симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт