Мамолози - гр. София

• 1 763 003
  • 6 334
  •   3
Отговори
# 5 850
  • 1st floor
Идвам с нова драма! Като записвах час за мамография в Софиямед, ми казаха, че направлението важи 60 дни. Абсолютно съм сигурна. Помня, че аз повторих след нея два месеца, а тя ме поправи на 60 дни. Днес ходих до здравната каса и си инсталирах Е-здраве приложението. Сега го разцъках и видях, че направлението важи до 26.12. Часът, който записах беше за шести януари. Егати тъпотията. Пак ще звъня в понеделник, но исках да питам и тук, ако знаете.

# 5 851
Няма драма. На регистратурата в Неоклиник и аз чух да обясняват, че направленията за ехография на млечна жлеза и мамография важали до 60 дни и после прочетох, че през лятото е взето такова решение, публикувано е на страницата на НЗОК и е в сила от 1 юли 2024 г.:
https://www.nhif.bg/bg/news/509

# 5 852
  • 1st floor
Няма драма. На регистратурата в Неоклиник и аз чух да обясняват, че направленията за ехография на млечна жлеза и мамография важали до 60 дни и после прочетох, че през лятото е взето такова решение, публикувано е на страницата на НЗОК и е в сила от 1 юли 2024 г.:
https://www.nhif.bg/bg/news/509
Благодаря! Сега се сетих, че точно това четох преди около месец и заради него питах жената по телефона за срока. Значи грешката е в приложението.

# 5 853
Непокорна, къде е тази здравна каса?

# 5 854
  • 1st floor
Непокорна, къде е тази здравна каса?
Аз ходих в 12 ДКЦ База 1, на третия етаж. От девет до пет или пет и половина работят в делничен ден. Има и още 2-3 клона в София, ако този не ти е удобен.

# 5 855
Здравейте, мили дами!
Бях обещала, че ще пиша тук, когато има някакъв развой на събитията, но доста се забавиха нещата!
С няколко думи - аз съм жената с фиброаденом на гърдата и възпалените лимфи под мишницата, които се оказаха, че са от едно набиране на пръста (панарициум). Та въпросният панарициум се оказа много упорит (4 месеца го лекувам). Рязаха пръста да изтече гнойта, правих компреси, бани и т.н , но той си остана леко зачервен!
Накрая пак отидох при доктор Василев за лимфите и хубавата новина е, че доста са спаднали! Нямам думи да изразя своята благодарност към него като човек и професионалист, всеки път ме спасява!
Дори ме прати при негов колега хирург за пръста и много се надявам вече да съм на финала на лечението и всичко да си дойде на мястото!
Бъдете здрави!

Здравейте,как решихте проблема с панарициума и при какъв лекар ходихте? Благодаря предварително!

# 5 856
  • София
Не знам дали са писали тук, но искам да похваля д-р Евгени Стоянов от Полимед. Ходих на гинеколог в тази клиника и помолих за направление д-р Маркова. Тя ми пусна за мамография и каза че докторът ще прецени дали мамо или ехография да ми направи. Успях да запиша един отпаднал час през MyHealth. Не бях правила мамография от 3 год, а имам и леля с рак на гърдата, та направихме мамо. Д-р Стоянов дълго я разглежда и явно нещо се усъмни и ме повика и за ехо. Почти 15мин оглежда всичко много подробно и накрая каза че няма проблем, всичко е наред. За първи път съм при него, останах много доволна като отношение и професионализъм. Работи със здравната каса, платила съм само потребителска такса. По принцип графикът му е доста пълен, но може да се извади късмет с някой отпаднал като мен. Дано съм била полезна на някой.

# 5 857
Не съм сигурна, че въпросът ми е за тук, извинявам се, ако не е. След първата бременност така и не отидох при мамолог, онзи ден пак видях двете черти, дали в такава ситуация е удачно да отида на преглед, да се види всичко наред ли е, предния месец имах много силни болки в гърдите и бях планирала да отида този месец след цикъла, който не дойде? Нормално за начална бременност, са ми подути гърдите в момента.

# 5 858
Можете да отидете по всяко време, включително бременна и кърмеща. Запишете си час при добър специалист (отнема поне 1-2 месеца чакане обикновено), но ако сте под 40 г. и нямате фамилна обремененост или не сте преминали през инвитро процедури, няма и закъде да бързате.
Преходните болки в гърдите са 99.9% хормонални.
Лично аз не препоръчвам да се записва час от днес за утре при случаен човек, особено ако нямате действителни оплаквания. Вече "всеки сам си преценя" Simple Smile е от тук нататък.

# 5 859
За Ваше спокойствие, докато чакате преглед от препоръчваните специалисти, може да идете някъде само за образна диагностика за ехограф (напр. Токуда), буквално от днес за утре. Ходила съм бремена и двата пъти, защото имах много неприятно болки, напипах си топче, страшен филм и т.н.

# 5 860
Можете да отидете по всяко време, включително бременна и кърмеща. Запишете си час при добър специалист (отнема поне 1-2 месеца чакане обикновено), но ако сте под 40 г. и нямате фамилна обремененост или не сте преминали през инвитро процедури, няма и закъде да бързате.
Преходните болки в гърдите са 99.9% хормонални.
Лично аз не препоръчвам да се записва час от днес за утре при случаен човек, особено ако нямате действителни оплаквания. Вече "всеки сам си преценя" Simple Smile е от тук нататък.

Вие кой препоръчвате? Извинявам се за досадния въпрос, след малко ще чета повече назад и ще се информирам по-добре.

# 5 861
Знаете ли кога д-р Василев си пуска графика? Обаждах се преди празниците, казаха да позвъня след НГ и да следя супердок. График още нямаше до вчера, когато проверих.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 11:56 от tuty

# 5 862
  • София
tuty, в супердок май е само за Вита, там е почти невъзможно да се вредиш. Звъни в София Санте след 14:30. Бях ноември там при него и ако не бъркам ще работят от 12.01. нататък. Графикът на Василев обикновено излиза след 20-то число.

# 5 863
Мерси, Бъни. Във Вита звънях, да.

# 5 864
  • София
Знаете ли кога д-р Василев си пуска графика? Обаждах се преди празниците, казаха да позвъня след НГ и да следя супердок. Графика още нямаше до вчера, когато проверих.
Аз бях на преглед при него през ноември в Света София-Санте.Записах си час на 23.10.На 11.09 са пуснали график за октомври,а на 11.12 щяха да пускат този за януари.
Най-добре звънни в началото на следващата седмица да провериш кога ще записват за февруари,защото явно датите са различни.

Общи условия

Активация на акаунт