Мамолози - гр. София

• 1 762 775
  • 6 334
  •   4
Отговори
# 5 865
  • 1st floor
Прегледът ми тази сутрин не се състоя. Отидах в осем в Софиямед и се оказа, че талонът действително е изтекъл. Личната е объркала и го е пуснала като диагностичен, а не като профилактичен преглед, и е бил 30 дни. Сега трябва да го поправи и пак да записвам час и да се разкарвам до другия край на София.

# 5 866
Някой може ли да даде актуален телефон на регистратурата на частния кабинет на др Гемеджиев?

# 5 867
Аз звънях на този есента - 02 447 0204, след 14ч. вдигат евентуално..

# 5 868
Някой може ли да даде актуален телефон на регистратурата на частния кабинет на др Гемеджиев?
088 870 6000

# 5 869
Здравейте, имам нужда от вашите съвети. Внезапно се появи болезнена бучка в гърдата, под внезапно имам предвид за часове. Преди 2 години при профилактични прегледи ми откриха малки кисти по 1 и в двете гърди, които следя веднъж в годината. Бих искала съвет към кой специалист да се насоча в София? И някой сблъсквал ли се е нещо подобно - не кърмя, не съм бременна, не съм раждала дори.

# 5 870
  • SF
Възможно е да е киста. Не се притеснявай. Направи проверка в банята, докато си със сапун. Сложи два пръста върху нея и се опитай да я движиш. Ако е еластична спрямо останалите органи, просто отиди на преглед. Лекарят, ако прецени, ще направи пункция и още там ще те отърве от нея. Спокойно!

# 5 871
При всички случаи съветвам да се отиде на лекар, а аз самата съм имала такава внезапна бучка и да, оказа се киста след преглед от мамолог. В супердок има координатите и графиците на доста специалисти заедно с отзиви за тях.

# 5 872
Здравейте, имам нужда от вашите съвети. Внезапно се появи болезнена бучка в гърдата, под внезапно имам предвид за часове. Преди 2 години при профилактични прегледи ми откриха малки кисти по 1 и в двете гърди, които следя веднъж в годината. Бих искала съвет към кой специалист да се насоча в София? И някой сблъсквал ли се е нещо подобно - не кърмя, не съм бременна, не съм раждала дори.
бях същия проблем преди години....след ражданията гърдите ми се оказаха с фиброзна мастопатия  и приличаха на опаковката с балончетата. След една не докрай излекувана ангина,  едната от тези кисти за 5-6 часа така се поду и зачерви, че не се търпеше. Веднага  на лекар и ми взеха микробиология - т.е в гърдата ми забиха празна спринцовка ( не ме болеше на фона на възпалението)и стоях и гледах  как се пълни с жълтеникава гной.... . последва лечение с антибиотици и геритамин.
Това се повтори още няколко пъти , кистите се септираха (едната поглъща съседната )..пак възпаления и...въобще имаш " бомба със закъснител " в гърдите.Аз съм от Бургас, и естествено тук все ми назначаваха операции, но редовно ходех до София - била съм при проф Гаврилов, при проф Байчев ВМА - при  тях е страшно трудно веднага да се влезе, намерих си "мой" лекар : д-р Г. Кесов , който за съжаление от 4-5 години работи в чужбина и никой от тях не ми предложи операция, а само по стандартен начин.  Сега според мен, обаче  имате възпаление и не отлагайте -отидете при някой от който тук са споделили че са доволни.

# 5 873
  • SF
При всички случаи съветвам да се отиде на лекар, а аз самата съм имала такава внезапна бучка и да, оказа се киста след преглед от мамолог. В супердок има координатите и графиците на доста специалисти заедно с отзиви за тях.

Да, да - прегледът не се отрича и не се отлага. Само исках да я успокоя, че може би няма нищо страшно. Такова екстремно нарастване е характерно за кистите. Лошите неща са по-бавни и по-търпеливи и затова и бавно си отиват. Да се увери, че е еластично, гладко на пипане, подобно на балонче и да си отива на лекар, преди да се е възпалило ида е станало болезнено.

# 5 874
  • София
Освен това лошите неща не са болезнени, за съжаление. Или поне при мен не бяха, за разлика от кисти, мастопатия и т.н.

# 5 875
  • Sofia
Дами, нахлувам в темата с молба. Почетох назад, но не намерих информация. Възможно ли е някой, който е правил при д-р Василев слагане, подмяна или премахване на силиконов имплант, да се свърже с мен на ЛС Hands Pray

# 5 876

Да, да - прегледът не се отрича и не се отлага. Само исках да я успокоя, че може би няма нищо страшно. Такова екстремно нарастване е характерно за кистите. Лошите неща са по-бавни и по-търпеливи и затова и бавно си отиват. Да се увери, че е еластично, гладко на пипане, подобно на балонче и да си отива на лекар, преди да се е възпалило ида е станало болезнено.

Днес бях на преглед при д-р Сечанова в МЦ Хемус. Предположи, че може би е киста или фиброаденом, но образованието е не добре ограничено от околната тъкан и ще направим допълнителен преглед в София мед следващата седмица. Оказа се, че имам малки кисти и в другата гърда. Надявам се всичко да е наред! Имате ли отзиви от д-р Сечанова? Вероятно ще потърся и второ мнение. Благодаря на всички за за отговорите.

# 5 877
  • София
Имам лично съобщение от потребител BG83, предполагам чела ме е в тази тема. Не мога да отговоря, защото е запълнила кутията си и не се получават вече съобщения.

# 5 878
  • 1st floor
Вчера бях на преглед в Софиямед. Всичко мина много бързо и безболезнено. Днес гледам, че резултатите онлайн са готови:

Находка:
Млечните жлези са симетрични.
Лява млечна жлеза: фиброгландуларен паренхим на жлезата - ACR-С, >50% . Не се установяват групирани микрокалцификати с малигнена характеристика. Няма данни за Ту ядра. Кожа и подкожие- интактни.

Дясна млечна жлеза: фиброгландуларен паренхим на жлезата - ACR-С, >50% . Не се установяват групирани микрокалцификати с малигнена характеристика. Няма данни за Ту ядра. Кожа и подкожие- интактни.
Аксили- няма данни за лимфаденомегалия.

УМЕСТНО Е ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНТРОЛНА ЕХОМАМОГРАФИЯ СЛЕД 12 МЕСЕЦА ПРЕДВИД ПАРЕНХИМА НА ЖЛЕЗАТА ПРИ ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРЕДХОДНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ               
Заключение: ACR-С,>50%. BIRADS II.

Има ли нещо, което да ме притеснява? Това за ехографията какво означава?

# 5 879
Разгледайте тук, мисля че ще е информативно:
https://breastunit.bg/component/content/article/54-%D1%84%D0%B8% … -i-rak-na-gurdata

Общи условия

Активация на акаунт