Мамолози - гр. София

• 1 783 688
  • 6 424
  •   2
Отговори
# 4 920
Съгласна съм за недостига и ги разбирам, но не съм съгласна да неглижира нещо, което може да се окаже недай си боже проблем.
И аз така смятам. Но е недопустимо да се профилактираме със собствени средства, защото не само това може да е голям проблем, има и други гадни болести, които трябва да се наблюдават. И цялото това нещо да излиза от джоба ни, пък да ни натякват, че таксите им били много ниски. Аз съм съгласна и с 10 лв потребителска такса, но направленията за специалисти, лаборатория, образни изследвания, че и лекарствата да са ни безплатни.

# 4 921
От фонда ми обясниха, че няма специалност "мамолог" и плащат само преглед при хирург или АГ.

Не знам колко пъти трябва да се напише в темата, че специалност "мамолог" не съществува. Дейността се извършва от лекари със следните специалности - АГ, образна диагностика, хирургия, като по-сложните случаи обикновено налагат консултация с повече от един медицински специалист.

Палпация и обследване на гърдите от личен лекар е абсолютно легитимна практика не само в България, а и в целия свят, където - знаете - достъпът до специалист е значително по-ограничен, отколкото у нас. Всъщност тук е мястото да вметна какво мисли НЗОК за профилактиката на рак и други заболявания на гърдата. Не казвам, че одобрявам графика, аз лично не ползвам направления и ходя на профилактични прегледи изцяло на собствен ход и разход. Но все пак има информативен характер - и смея да твърдя, че извън група високообразовани и/или хипохондрични Simple Smile жени в големите градове, огромната част от населението и толкова не прави.

# 4 922
  • София
От фонда ми обясниха, че няма специалност "мамолог" и плащат само преглед при хирург или АГ.
Анета, всичко се прави заради кирливата потребителска такса. Сега напъват да я вдигат, смятай колко фалшиви прегледа ще се отбелязват не ми се мисли.... Факт, че когато сме болни не ни искат за преглед, ама за рецепта или направление си плащаш като поп без да са те прегледали. И тези електронни направления явно са създадени за удобство на лекаря, но не и на пациента. Чакам с интерес с колко ще ни сурвакат за нови "прегледи" с увеличението. И моят се цупи, че отивайки при него, съм си направила тест само за Ковид, не комбиниран. Ми плащам от джоба си, такива имам у нас, такива правя. Той като иска да е наясно, да ми пусне от касата талон за безплатен тест. И без това виждам, че се прави за свои хора и то по телефона само като се обадят. Явно има пациенти първо и второ качество.

Ти си напред, щом само се цупи 😁 Моята ме изкара с 40 градуса температура да си купя комбиниран, след като изпратих снимка на отрицателен, но само за ковид. 25 лв. Назад още преди “прегледа” и рецепта по телефон!

Казах ли ти аз за таксата 😉
Сподели че и тя е имала кисти, които са се разнесли само с антибиотик и мехлем.
Пълни глупости говори тази, в стремежа си да ти откаже направление.
А иначе, чела съм във форума, че има и гинеколози, които са и мамолози, не зная ако отидеш при такъв, дали не би те прегледал и мамологично, с едно направление 🤔
Аз съм се отказала от тази борба, и плащам прегледите.
Да, и аз мисля, че по-добре да си платиш прегледа, да не ти излезе по-скъпо накрая това спестяване. За съжаление това е реалността тук (може би не само тук).
Относно преглед от ЛЛ на гърди и съвети за лечение нямам коментар. Тоест имам, но ще го спестя, защото ще е нецензурен към ЛЛ.
Иди да те види специалист и не се занимавай с глупави съвети от ЛЛ. Това го казвам като жена, преживяла два пъти рак на гърдата, първият объркан с нещо незначително дори от прехвален специалист. Дори специалистите не винаги могат да кажат какво е, дори при операция може да им изглежда едно, а след хистология - друго, какво остава за ЛЛ.
На твое място бих я сменила всъщност, не заради конкретния случай, а заради принципното отношение.

Тя просто искаше да пипне, защото по обясненията ми каза че не било киста. Аз си имам записан час във вторник и за гинеколог и за УЗД.

# 4 923
Здравейте, можете ли да ми кажете дали тези координати записване на частен преглед при д-р Евгений Василев са още актуални: Бул. Тодор Каблешков № 55, вх.А, ет. , офис 11, тел. 0888 706 000, работно време: 13:30 - 18:00 часа

# 4 924
  • София
Да,но мисля, че в петък кабинетът не работи.
А някой знае ли на коя дата се записва час за следващия месец?Мисля,че последната година има такава организация или бъркам?

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 15:24 от Ali97

# 4 925
Сега се обадих и се свързах със секретар, на който бяха подали информация, че часовете за Гемеджиев и Василев са заети до 10 март. Нов график ще има на 21 февруари след 14 часа. Иначе сте права: работят от понеделник до четвъртък в диапазона 14-16 часа, ако не съм запомнила грешно някоя цифра.

# 4 926
Аз оставям тук положителен отзив за преглед при д-р Кермедчиев, млад хирург от Александровска, преглежда на няколко места, аз се прегледах в един МЦ в Студентски град в събота. Доволна съм като цяло, малко е особен, говори тихо, но подробно ми обясни проблема, прегледът беше обстоен и в удобно за мен време. Досега всички светила ме претупваха с думите "Ти си ги знаеш проблемите, нали?" и липсваха всякакви съветит за облекчаване на положението, както и предписания, за разлика от д-р Кермедчиев. Мисля, че трябва да даваме шанс и на други лекари, то цяла България се преглежда на пет-шест места и те естествено са претоварени.

# 4 927
  • София
Здравейте момичета,
Днес мина моя преглед при д-р Стоянов. Гинеколога преди него ми даде направление за мамолог (мамография). Направи ми мамография (за първи път) и ехограф. Каза че мамография в близките няколко години няма да правя. На 6-12 месеца контролни прегледи с ехограф. Това което ме притесняваше се оказаха кисти. В едната гърда 22, а в другата почти 0,7. Голямата, както я усещах се е увеличила от декември 2022, от 15 на 22 мм. Каза че не правим нищо, само да ходя на контролни прегледи. Обясни че всичко е от естрогена и прогестерона. Мръднат ли нагоре-надолу кистите растат или се свиват. Обясни че няма случай в който киста да е станала раково образование. Попитах и за фиброаденома, да ми обясни разликата с кистата. Фиброаденома е доброкачествено мекотъканно образование. И двете са твърди на пипане, затова много често се бъркат, но кистата някак си е малко по податлива на натиск. На ехограф обаче няма как да се объркат. ФА е по-гадното. Коментирахме и това, което каза личната за лекуването им с антибиотик.. няма такова нещо, киста да се излекува с антибиотик. Единственото което забравих да попитам е за това изтегляне със спринцовка (пункция), кога се прави, защото попадах на коментари че се прави когато кистата е по-голяма-около 2 см, както е при мен.. но за толкова неща питах, че направо изключих.
Много съм доволна като отношение и обяснения. Още с влизането ме попита дали съм с направление, да му кажа името си за да ме намери. Изобщо не усетих това отношение, което има при някой когато разберат че не си с платен преглед. Каза ми за следващи пъти да си взимам направление за ехограф, а не за мамография. Някак си всичко протече много спокойно. Влязох за регистрация, излязох, изчаках, влязох за мамография, излязох, изчаках, после влязох при него, говорихме, задавах въпроси, взех си нещата и си тръгнах. Самия доктор е спокоен човек. Казах му че мисля да продължа да ходя при него на контролни прегледи.
Ами това е, надявам се да не съм пропуснала нещо.
Лека и спокойна вечер от мен.

# 4 928
Благодаря за отзива за д-р Стоянов. Мамографията къде я правихте, той само я разчете или как? Търся си читаво място за мамографии, защото ми дават направления, но вече два пъти ми нараняват гърдите при този преглед и след това ме болят със седмици. От друга страна не са много местата в София, където имат мамограф и затова събирам положителни отзиви. Отрицателни вече съм давала.

# 4 929
  • София
Благодаря за отзива за д-р Стоянов. Мамографията къде я правихте, той само я разчете или как? Търся си читаво място за мамографии, защото ми дават направления, но вече два пъти ми нараняват гърдите при този преглед и след това ме болят със седмици. От друга страна не са много местата в София, където имат мамограф и затова събирам положителни отзиви. Отрицателни вече съм давала.

При него. Аз съм го написала. До неговия кабинет има друг в който е разположен мамограф и ехограф. Всичко е на едно място.
Отпред до вратата има изложен ценоразпис ако не сте с направление. Ако правилно съм запомнила мамграфия на двете гърди е 55 лв., на едната е 30 лв.
🙂🙂🙂

# 4 930
  • София

При него. Аз съм го написала. До неговия кабинет има друг в който е разположен мамограф и ехограф. Всичко е на едно място.
Отпред до вратата има изложен ценоразпис ако не сте с направление. Ако правилно съм запомнила мамграфия на двете гърди е 55 лв., на едната е 30 лв.
🙂🙂🙂

А това в Полимед ли е?

# 4 931
  • София

🙂🙂🙂

А това в Полимед ли е?

Да, в Полимед.

# 4 932
миналата седмица правих мамография с направление в онкологията. никакво чакане, никакъв дискомфорт. доволна съм.

# 4 933
И аз съм доволна от там, разчитането ми го е правил Гергов.

# 4 934
Моля да споделите какво направление трябва да се вземе за ехографски преглед при д-р Евгени Стоянов! Може ли ЛЛ да го издаде или той издава за гинеколог, а той от своя страна - за ехограф на гърди?
Миналата седмица звънях в Полимед за час за д-р Стоянов - някакво момче отговори  - каза, че в момента не записвали часове. И не можа да каже кога ще започнат да записват...за април.
Но някак безхаберно звучеше...почувствах се натрапник, че искам да знам как да разбера кога ще започне записване.
Та, ако някой скоро е успял да запише час, моля да сподели ориентировъчно за кой период записват. Винаги са ми давали час в рамките на 2-3 седмици...

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 21:53 от kokona24

Общи условия

Активация на акаунт