Мамолози - гр. София

• 1 762 181
  • 6 333
  •   5
Отговори
# 6 000
  • Букурещ
Не вярвайте сляпо на лаборатории, биопсии и прочие, положението с лабораториите е страшна измислица- некалибрирана техника, професионализъм никакъв, не се доверявайте.

# 6 001
Здравейте!Не знам дали въпроса ми е за тук,но ще се радвам ако можете да ме насочите?
От известен период всяка година ходя на ехограф и наблюдавам гърдите си,като имам кисти!Онзи ден при преглед разбрах,че една от кистите е станала 4см.Това доста ме притесни,на 39г.съм с две нормални раждания.Бихте ли ме насочили към доктор за друго мнение,какво да правя,само да я наблюдавам ли,да се премахне ли?Благодаря предварително!

# 6 002
На мен Гаврилов ми ги пунктира, щом станат 2 см. Мисля, че 4 см е доста, и предполагам също трябва да се пунктира.

# 6 003
Здравейте!Не знам дали въпроса ми е за тук,но ще се радвам ако можете да ме насочите?
От известен период всяка година ходя на ехограф и наблюдавам гърдите си,като имам кисти!Онзи ден при преглед разбрах,че една от кистите е станала 4см.Това доста ме притесни,на 39г.съм с две нормални раждания.Бихте ли ме насочили към доктор за друго мнение,какво да правя,само да я наблюдавам ли,да се премахне ли?Благодаря предварително!
Аз от години имам множество кисти двустранно и над 10тина пунктирани. При мен големите кисти (между 2 и 5 см) започваха да създават проблеми, възпаляваха се или създаваха дискомфорт и болка при натиск и трябваше да ги източват.
Моята препоръка е да не се доверявате на хирург, ако поиска веднага да Ви оперира, за да я махне.
Има начин да се пунктира и източи, но е добре да го направи специалист с опит, така че след това да не се напълни отново кистата. Ако аз се бях доверявала на хирурзи, които ме съветваха задължително да ги изрежат, досега щях да съм оперирана над 10 пъти за едни кисти.

# 6 004
Аз от години имам множество кисти двустранно и над 10тина пунктирани. При мен големите кисти (между 2 и 5 см) започваха да създават проблеми, възпаляваха се или създаваха дискомфорт и болка при натиск и трябваше да ги източват.
Моята препоръка е да не се доверявате на хирург, ако поиска веднага да Ви оперира, за да я махне.
Има начин да се пунктира и източи, но е добре да го направи специалист с опит, така че след това да не се напълни отново кистата. Ако аз се бях доверявала на хирурзи, които ме съветваха задължително да ги изрежат, досега щях да съм оперирана над 10 пъти за едни кисти.
Вие къде ходите?

# 6 005
Здравейте, някой успял ли е да си вземе направление за мамограф преди 50 годишна възраст? От Аджибадем ми казаха, че при фамилна обремененост здравната каса може да издаде и по-рано, но се чудя дали има смисъл да ходя да се моля на личния.

# 6 006
  • Костинброд
На профилактичният преглед при личната лекарка преди 2 дни, тя ми издаде направление за мамограф и ми каза, че през 2г. ми се полага. На 48г. съм. Изрично я питах за мамолог или мамограф е и ми каза- мамограф, даже ме посъветва къде да го направя без да чакам.

# 6 007
  • 1st floor
Здравейте, някой успял ли е да си вземе направление за мамограф преди 50 годишна възраст? От Аджибадем ми казаха, че при фамилна обремененост здравната каса може да издаде и по-рано, но се чудя дали има смисъл да ходя да се моля на личния.
Личната ми даде, но с някаква измислена диагноза. На 45 съм.

# 6 008
  • Букурещ
На профилактичният преглед при личната лекарка преди 2 дни, тя ми издаде направление за мамограф и ми каза, че през 2г. ми се полага. На 48г. съм. Изрично я питах за мамолог или мамограф е и ми каза- мамограф, даже ме посъветва къде да го направя без да чакам.

Вие до момента никъде нищо ли не сте правила по въпроса профилактика?

# 6 009
  • Костинброд

Вие до момента никъде нищо ли не сте правила по въпроса профилактика?

Отговора ми е към задалата въпрос дама дали може да се прави мамография по ЗК преди 50г. А по въпроса профилактика здравното ми досие е достатъчно красноречиво.

# 6 010
Предвид възрастта, която сте посочили, Вие имате право на „Ехографско изследване на млечни жлези“. То е високоспециализирано изследване от пакет „Образна диагностика“, което общопрактикуващият лекар може да назначи на жени от 30- до 50-годишна възраст - веднъж на 2 години, при извършване на профилактичен преглед, който е задължителен за всички здравноосигурени лица и на който те имат право един път в рамките на календарната година.
Личният лекар издава  направление за „Мамография на млечни жлези“ – за жени от 50- до 69-годишна възраст вкл. - веднъж на 2 години.
Ако в случая не става дума за профилактичен преглед, личният лекар може да назначи Ехография на млечни жлези, но само по преценка и при необходимост. Всички посещения извън задължителния профилактичен преглед са по повод на остро или хронично заболяване, за които личният лекар разполага с определена сума за медико-диагностични изследвания.

отговор на НЗОК ...от тук https://www.nhif.bg/bg/online/answers/46402

И още един отговор на касата - може мамография по каса и преди 50г, ако ЛЛ те прати на гинеколог, а той издаде направление за мамография.
https://www.nhif.bg/bg/online/answers/12978

# 6 011
  • Костинброд

И още един отговор на касата - може мамография по каса и преди 50г, ако ЛЛ те прати на гинеколог, а той издаде направление за мамография.
https://www.nhif.bg/bg/online/answers/12978

Точно заради това изрично попитах за мамолог( гинеколог) ли е направлението или за мамография и ми каза, че е за мамография. Нямам оплаквания в тази насока за да е индикация за съответното изследване, ходя редовно на мамолог.

# 6 012
Здравейте, момичета.
Спешно ми трябва преглед при хирург мамолог. Направих мастит на стари години. Пих антибиотик, но все още излиза гноен секрет. Мамолог образна диагностика ме насочи към хирург. Според него проблема идва от полип или папилом в самия канал и каза операция.
Звъня цял ден в частния кабинет на проф. Гаврилов и не мога да се свържа.
Моля за инфо и за други добри лекари. Има ли от вас ходила при д-р Евгений Василев в Тина Киркова? Моля, за мнение.
Записването на часовете е голям проблем
Благодаря на всички за отговорите!

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 19:57 от Pepich

# 6 013
  • София
Здравейте, момичета.
Спешно ми трябва преглед при хирург мамолог. Направих мастит на стари години. Пих антибиотик, но все още излиза гноен секрет. Мамолог образна диагностика ме насочи към хирург. Според него проблема идва от полип или папилом в самия канал и каза операция.
Звъня цял ден в частния кабинет на проф. Гаврилов и не мога да се свържа.
Моля за инфо и за други добри лекари. Има ли от вас ходила при д-р Евгений Василев в Тина Киркова? Моля, за мнение.
Записването на часовете е голям проблем
Благодаря на всички за отговорите!
Здравей!
В кабинета на проф. Гаврилов трябва да звъниш упорито, но сутрин няма кой да вдигне. Работното им време е следобяд от около 15:00 ч. до 18-19:00 ч. Звъни по това време.
Кажи на сестра Павлова, че случаят е спешен и обясни ситуацията. Професорът има практика да приема спешни пациенти почти веднага.
https://gavrilov.bg/contact/

# 6 014
  • Sofia
И Евгений Василев приема спешни пациенти, но вторник му е операционен ден. Може би ако му звъннета към края на деня и му обясните случая, той ще Ви каже кога и къде да отидете. Аз съм му зъвняла - отговаря и обсъжда възможностите.

Общи условия

Активация на акаунт