Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 317 229
  • 6 055
  •   2
Отговори
# 5 925
  • Пловдив
Като начало си пусни АМН. Не е нормално жена, в репродуктивна възраст, да има ниски нива на естроген и тънка лигавица. Направи в рамките на един цикъл проследяване на овулацията. Преглед около 10 ден от началото на МЦ да се провери дали има доминантен фоликул и след това преглед дали този фоликул се е спукал. Ще се проследи и дебелината на лигавицата при този преглед. Имаш ли правени манипулации, като абразио, например. Редовен ли е цикъла? Аз съм с ниски нива и тънка лигавица, но защото съм в менопауза.

# 5 926
  • София
Сам по себе си АМХ нищо няма да покаже. С него се пускат още изследвания. По-скоро да се иде на добър гинеколог, който да и пусне всички изследвания.

# 5 927
Сега пак се върнах на поста на bella dona, вероятно от емоция е нахвърляла къде що има проблеми.
АМХ не и трябва, тя вероятно забременява без проблем, хормона заедно с ибхибин В се ползва за индикатор нивото на яйчников резерв
ФСХ, който е плаващ хормон също, но най - точно си остава ехографски преглед
Така, че не е нужно  в момента такава оценка

TSH преди забременяване за оптимално го считат  да е под 2, повечето репродуктивни препоръчват на чист ден от цикъла, на гладно без кафе
Пролактина в покой поне 30 ми преди това, без кафета и пипане по гърдите от предната вечер

Дебелината на лигавицата е важна, но още по важна е структурата, защото без подходяща рецептивност, няма бременност, а потребителката забременява.

Успешния ми трансфер беше с 7мм, но в точния имплантационен прозорец  и структура на лигавицата се хванаха близнаци. Проблеми с лигавица и износване не съм имала

На bella dona и трябва доктор дактор да изчистят първо инфекциите, после TSH, пролактин...
Едва накрая опити за забременяване
Аз не бих се върнала при д-р Чалова, то е ясно, че не знае какво да я прави от написаното

# 5 928
На твое място бих си избрала лекар от практикуващите в Св. Георги. В Геника отново бих пуснала разширен пакет изследвания и за двама ви, защото тези рецидивиращи инфекции говорят само за едно, ти или партньора ти не сте излекувани до край. От нищото не са. Частните болници отдавна не искам да коментирам.
Благодаря и аз пострадах в частна болница в Пловдив. На какво мнение сте за Чалова?
Ще допълня някой неща защото последно време ми идва в повече всичко и не знам в коя тема какво пиша вече ….. след този смъртен случай
Всичко сме пускали. Фемофлор  в геника всеки месец и аз и партньора , всичко отрицателни. Не повярвах на тях викам си имаме инфекция а плазма няма. Но, нещо има все пак някъде работи. Отидох в лаб на Иванчев. Занесох цервикален от мен и еякулат от мъжа ми. Ами при него коки при мен само е. Коли + гарднерела пак и отново. Плазми ——— отр
Вече 7 манконтрола всеки месец са отр
Трихомони кръвен не стм пускала само пср на фемофлора гледаме по него уж……..
но съм склонна да вярвам според резултата и на Иванчев.
Чаках 4 дена да изпише рецепта така и не написа Чалова нищо и понеже и аз съм мед. Лице си взех направо антибиотик Левофлоксацин бяха препоръчали и написали.  Пихме 7 дни х2 на ден от 500
Гледам си стъклата при мен за сега няма гарднерела. Ужжжжж
Започвам с млекчна киселина и лактобацили да заселвам уж тях , но уви
А, иначе спрямо резултата ми Чалова реши да ми отговори на пролактина снощи в 01:00 за което стм благодарна. Назначи достинекс през 10 дни 0.25
Аз имам аденом на гърдата
Смятаме че пролактина , като е висок и вече по хода си подтиска естрадиола и от там имам лигавица 6.25 мм
Цяла година всеки месец съм на преглед при нея. Има и снимки на които пише 9 мм 11мм лигавица и фоликули винаги х2 големи в десния яйчник.  Все ми казваше много са хубави не губи момента , но чаках да мине година след като е починало и тогава….. по правило
И ето на. Годината наближава на 27 юни
И нещо стана и пролактина скочи
Винаги е бил 315  ,284.
Този месец нещо стана ……
Може би и силно притеснение за тези инфекциии постоянни
Сега намерих и нов лекар , надявам се и той да разгледа случая.

Имам и това , като обяснение

Пролактин – 1029 µIU/mL (реф. 102–496)

Значително повишен

Това може да доведе до: потисната овулация, нисък естрадиол, нарушен менструален цикъл, проблеми със зачеването.
Причини могат да бъдат: стрес, медикаменти, пролактином, хормонален дисбаланс, понижена функция на щитовидната жлеза (обратна връзка TSH-пролактин).
2. Естрадиол – 24.2 pmol/L

Резултат: Значително под нормата за фоликуларна фаза (норма: 45.4–854)

Ниският естрадиол е консистентен с високия пролактин – овулацията вероятно е потисната.
3. TSH – 3.6 µIU/mL (реф. 0.27–4.2)

Горна граница на нормата, но при планиране на бременност се препоръчва TSH < 2.5 µIU/mL.

Може да допринася за повишения пролактин (поради свързаността TSH-PRL).
Помислете за консултация с ендокринолог.

AMX- 1.01

( съжалявам ако има грешки, отново карам у пиша ) дано съм обяснила добре 🍀🙏

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 16:06 от Bella-dona

# 5 929
И първия път и сега се следя при д-р Семра Халил.
Здравейте! Искам да попитам Д Р Халил има ли проблем да издава болнични при бременност

# 5 930
Обикновено болничен се издава от комисия. Еднолично специалист или ЛЛ могат до 14 дни.

# 5 931
  • Пловдив
По принцип не съм ползвала болничен по време на бременността, но ме е питала дали имам нужда.
Издавала ми е болничен при профилактичен преглед, когато нямаше как да оправдая тръгването си от работа - мисля, че беше за 2 или 3 дни, защото не можеше да даде само за 1.

# 5 932
Здравейте момичета, моля за отзиви за д-р Мария Василева и д-р Камен Ямаков, за ЖК и раждане. 🍀

# 5 933
Здравейте момичета, моля за отзиви за д-р Мария Василева и д-р Камен Ямаков, за ЖК и раждане. 🍀
И двамата са добри. За Василева съм чувала и лоши мнения и добри. Знам че не си вдигала много телефона, ако кървиш или нещо спешно ти се случи , не била винаги на линия , но пък в същото време имам познати много рискови, които бяха при нея следиха се и ги спаси както тях така и бебетата. Жени с тромбофилия , кръвно и т н
Малко смесени мнения има за нея, но като цяло е началник на отделение по патологична бременност. И аз търсех мнения за нея , смесени са. Но, е факт , че на мои познати помогна много
Сега съседката ми също се следи при нея и е много доволна , но нейната бременност е лека няма проблемни. Индивидуално е.  Аз лично имам тромбофилия , имам аборти и съм рисков кадър вместо Василева , избрах д-р Чалова, от Селена. Изключителен специалист и се занимава с Още по рискови неща. Това мнение мога да дам аз
Успех ви желая

# 5 934
  • Ст Загора
И аз рових ца Василева както и други в Пловдив.
Записах за нея за 2 май . И ми отказаха часа,  явно си беше взела отпуск...
И аз съм с аборти и уж тази за рискова...

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 22:39 от nasito8988

# 5 935
И двамата са добри. За Василева съм чувала и лоши мнения и добри. Знам че не си вдигала много телефона, ако кървиш или нещо спешно ти се случи , не била винаги на линия , но пък в същото време имам познати много рискови, които бяха при нея следиха се и ги спаси както тях така и бебетата. Жени с тромбофилия , кръвно и т н
Малко смесени мнения има за нея, но като цяло е началник на отделение по патологична бременност. И аз търсех мнения за нея , смесени са. Но, е факт , че на мои познати помогна много
Сега съседката ми също се следи при нея и е много доволна , но нейната бременност е лека няма проблемни. Индивидуално е.  Аз лично имам тромбофилия , имам аборти и съм рисков кадър вместо Василева , избрах д-р Чалова, от Селена. Изключителен специалист и се занимава с Още по рискови неща. Това мнение мога да дам аз
Успех ви желая
Благодаря ти. Аз също съм рискова. Познавам д-р Чалова и много я харесвам, но за съжаление не работи със ЗК

# 5 936
Успех ви желая
Благодаря ти. Аз също съм рискова. Познавам д-р Чалова и много я харесвам, но за съжаление не работи със ЗК
Ами аз също съм при нея. По НЗОК ще ползвам някой от тези , с които тя работи. Знам че изпраща при Йоана Тачева , също съм била на преглед при Кристина Велкова и Мирела Алваджова много са добри. Хора , които винаги са на линия. Иначе за нещо спешно Василева ……. Не е винаги на линия и затова аз лично избягвам защото съм преминала през много лоши и неща и не ми трябва лекар да ми съдейства, когато си реши той…… Д-р Чалова работеше дори и на Великден за нея няма спор най- добрата е… по НЗОК може някоя от тези да си изберете.
Била съм при всяка от тях и съм доволна.
Аз лично подбирам най- доброто пак казвам защото съм рискова и нямам време за загуби повече…. Гоня последен влак…..
затова , това е моя избор и съвет от много търсене и обикаляне се спрях на тях.

# 5 937
  • Пловдив
Доволна съм от д-р Василева, търсих я за второ мнение, след на Стоилов глупостите, върна ми обаждане жената, даде ми час, прегледа ме, държа се много мило, спокойно разискахме казуса.

# 5 938
Благодаря ви момичета! А знаете ли дали д-р Ямаков издава болничен при необходимост освен задължителния преди термин?

# 5 939
Момичета,какво ви е мнението за Максим Клисурски,диагнозите които поставя дали са истина,ходих преди това на двама други лекари,те не видяха това,което видя той на ехографа?

Общи условия

Активация на акаунт