ПЛЕТЕМ плетеници на блузи, рокли, ръкавици

• 151 174
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
Стейси, поръчах на 29/10/09 г. преди обяд. Режимът е икономичен. Преждата ме чакаше днес в офиса в 9 часа от Спиди куриер.  Heart Eyes

Линк за поръчки може ли  Whistling

# 676
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Здравейте!Начинаеща плетачка съм и се надявам вие да ми помогнете,да се науча Simple Smile
Много ми харесаха ръкавелите на
Amelly но не знам как се изработва плетката,писах на лични но кутията е пълна Sad
Ако някой от вас знае как се прави и му се занимава да ми обясни на лични.Благодаря ви  bouquet

# 677
  • Варна
Ето нещо от мен:

# 678
пепита, ние сме плели тук торбички, ама доста отдавна. Тъпото е, че употребяваните торбички все пак са мръсни, а и е трудно да събереш много от един цвят. А да купуваш чисти торбички в подходящи цветове не си струва Simple Smile по принцип е интересно, практично, но най-много да си направиш сандали, изтривалка или пазарска чанта......

А и торбичките вече се правят така,че след време се саморазпадат и каквото и да изплетеш скоро след това няма да го има.

Биг Пуфи,направо ме шашна с цената на доставката.Два лева куриерски плюс наложен платеж за килограм... newsm09,нямам думи просто.Давай линка на Спиди,да поръчваме чрез него  Hug

Силви,честито за новата рокля и поздравления за майсторската работа!Със здраве да си я носиш.

Кармелина,добре дошла.Ръкавелите на Амели се плетат на четири игли за чорапи.Нанизваш си примерно 60бр по 15 бр. на всяка игла.Като изплетеш последната бримка от първия ред направо заплиташ първата бримка и така затваряш в кръг.Плетеш само в кръг лицеви редове.Мериш си на ръката и като стигнеш на нивото на палеца преценяваш колко бримки да завършиш /примерно 10бр/и продължаваш да плетеш в кръг.Остава ти отвора за палеца.Не знам дали обясних добре,дано ме разбереш.

# 679
Суха мащерка, пазарувах прежди от Александър. Кабзамилка, те от фирмата си пуснаха доставката за 2 кинта.

Кармелинка, разходи се в темата, пусках разни постове как се плетат плетениците, /осморки, виянки, витки/. В ютуба има много видеа. На английски са cables knit.  Heart Eyes

Амелинка, трепач са ръкавичонките.  Heart Eyes Бравооо!

Ау, Марчелиткааа, много сладкооо. Издай плетката. Само да не е на една кук, че ... не можам.

И в този ред на мисли, ще плетете ли калци таз зима?! Мнооого са фьешън сега.

# 680
  • София
Момичета, според вас дали има стандарт за дължина на дамски шал?
Аз оплетох моя, само трябва да свържа "на живо" двете половини. Обшо е 140см. Но предполагам, че ще се разпусне след прането доста. И когато ми виси на врата без да е завързан не искам да ми е до коленете. То вярно, че си зависи и от ръста на човек, ама...
Аз съм 169см.

Като гледам на Марчелита шала, май е доста по-дълъг от моя.

И нещо взех да се разколебавам за ръкавичките на Додофит, колкото повече чета описанието, толкова повече се плаша. Най-много да си спретна едни такива като на последната снимка дето е дала Пуфи. А те имат ли дупка за палеца, че не се вижда добре?

И Додо, се загуби съвсем. И Силучка не се е мяркала скоро...

Пуфи, а къде в сайта на Александър, в бланката за поръчка има възможност да си посочиш този икономичен режим? А другите възможности какви са?

# 681
ами според мен - стандарт няма, защото някои /като мен/ обичат по-дълги шалове, а други - да са по-къси...ако ти се разтегли много, може пак да го носиш, но не през врата, а кото го прегънеш на две, слагаш го и промушваш двата му края в образувалата се дупка в другия край...дано си ме разбрала, че не мога да намеря нагледно

ЕКО, виж какво намерих - някакви подложки ли са, малки килимчета ли...но приличат по начина на изработване на твоята пеперудка - ето тези например - http://picasaweb.google.com/hanangalal2/BallonStitch#5380021483635242018....а е то и цялата страница - всички се плетат на 1 кука, но не мога да се ориентирам кое обяснение за коя снимка е  Wink - http://picasaweb.google.com/hanangalal2/BallonStitch#   Но все си мисля, че ако правиш килимче на 1 кука ще ти трябва по-дебела прежда и не съм сигурна все пак, дали ефекта ще е като на снимката

# 682
  • София
Тули, сетила съм се да го нося така, но друго имах предвид.
Примерно като ходех на работа, и си сваля палтото си развръзвам шала и си ходя с него с цял ден. Виси ми на врата така да се каже. И в това състояние не искам да е безкрайно дълъг, ама каквото стане. То не че сега ходя на работа, но...никога не се знае, знае ли се...

# 683
Марчелита, шалът е разкошен.   bouquet
Аз оплетох два. Не съм мерила, колко са дълги. Понеже на дължина ги плетох, просто измерих да стига дотам, че като го прегъна на две, да мога да промуша по средата двата края, увити около шията...  Ама как го обясних. Blush

# 684
Момичета, според вас дали има стандарт за дължина на дамски шал?

А те имат ли дупка за палеца, че не се вижда добре?

Пуфи, а къде в сайта на Александър, в бланката за поръчка има възможност да си посочиш този икономичен режим? А другите възможности какви са?

1. Не мисля, защото гледах скоро този шал на д-р Ху

2. По-добре с дупка за палеца, според мен.

3. Александър сами си пускат икономичния режим. Като получат поръчката ти се обаждат по телефона. Ако липсва някоя прежда, може да я замениш с друга и така ...

Мацуне, има отделна тема за шалове във форума. И там съм фьенка. Беги дотам да видиш какви красотки сме спретнали.  Heart Eyes

Лункааа, сним де ...  Heart Eyes

# 685
  • Варна
Като гледам на Марчелита шала, май е доста по-дълъг от моя.

Така ти се струва-просто е по-тесен,за това така изглежда.

# 686
Марчелита, и на мен ми е интересно как е плетен шала.  newsm78

# 687
  • Варна
Марчелита, и на мен ми е интересно как е плетен шала.  newsm78

оп.ред:крайна бр.,2бр. изплетени заедно опаково,1 наметка.......крайна бр.
лиц.ред:всички бр. и наметки се плетат лицево
оп.ред:крайна бр.,1 намерка,2бр. изплетени заедно опаково.....крайна бр.

после се повтаря.

# 688

после се повтаря.
[/quote]

Марчелита, благодаря, ще пробвам.  Бримките четен брой ли са, поне така мисля.

# 689

после се повтаря.

Марчелита, благодаря, ще пробвам.  Бримките четен брой ли са, поне така мисля.
[/quote]

Извинявам се, нещо не се получи цитата.

Общи условия

Активация на акаунт