Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 145 082
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 585
Не вярвам, че се предизвиква шамара и това е в реда на нещата, нито че има значение как после пък ти самата ще реагираш. Това не е нормален начин за мен за нормални човешки взаимоотношения.
Ако човек не владее нервите си, нито действията си - проблемът си е негов. За всяко действие - си има противодействие и за мен това е брака - компромиса. Моята половинка знае кога и за какво ще избеснея, също така знае, ако съм яхнала метлата - как да ме поуспокои. Аз знам същото за него. Но в тоя начин за укротяване - ако влиза шамара - няма да съм с него просто.
Сега, друг е въпросът, че е възможен инцидент. Но тогава също ще си дав ясна сметка - има ли смисъл. Веднъж като че ли бих преглътнала, но системна подобна реакция...НЕ. Не ми се е случвало обаче, за да кажа със сигурност.

# 586
Да и то не веднъж, всъщност и затова вече е бивш.

# 587
  • В.Търново
Не.

# 588
Да отговориш на "предизвикателство" по този долен начин е проява на патологична слабост. По-голям проблем има предизвикания, не предизвикващия го. Ако отговаряхме на всяка неприятна "закачка" с шамар, ежедневието ни щеше да е запълнено само с побоища.

# 589
# 590
Мъж, който удря жена не е истински мъж. Ако някой  все пак се усмели да ми посегне, то ще си има големи проблеми, защото това е домашно насилие. Същото важи и ако аз ударя някого, разбира се.

# 591
  • SA
Не е. Ако го стори някога, това ще бъде последния ден в живота му, когато ще има удоволствието да контактува с мен.
Аз също не бих си позволила да удрям шамари на някого, особено на дете. За мен този начин на разправа е израз на безсилие.

# 592
Първо, остави всички неудряни, които обясняват как ще зарежат мъжа си на секундата след шамар. Статистиката показва съвсем друго.

Второ, по принцип, еднократното събитие, каквото и да е то, има по-голяма вероятност да не се повтори повече никога, затова на твое място бих му направила живота черен, да разбере, че е минал всички граници. Но здраво му го покажи, накарай го да се влачи, за да му се набие в главата.

Трето, ако се случи и втори път, бъди сигурна, че ще има поредица. Тогава е време да се махаш. Внимание - още след втория!!!

И, да, от личен опит го твърдя.

Мен не са ме удряли никога, но момичето има право донякъде.  А и зависи какъв е бил първият път - ако е побой, тогава марш. Но най общо искам да кажа, че мъж, който посяга на жена е пълен комплексар и слабак #Sniper #Sniper #Sniper. С такъв мухъл няма какво да жалиш. Там по грубия начин и без компромиси. Ще кажете... ами децата... ами най-вече заради тях!

# 593
  • Ловеч
Да, бившият ми ми е удрял не само шамари ..... та за това и вече е бивш!
И аз знам, че посегне ли веднъж ще повтори /от опит/! Та за това при първият шамар и край!
Сега вече не бих позволила на мъжа си да ми посегне, а ако това стане само ще ми изгледа гърба.
За моя радост обаче имам прекрасен съпруг до мен!!!

# 594
Момичета, наистина съществуват нормални мъже и младежи, които са нежни и любящи, които не посягат на любимите си! Пожелавам ви да не се примирявате, а да търсите добри и любящи партньори в живота си!

# 595
Търсих и си намерих уравновесен, мил и нормален мъж.  Не смятам, че би ме ударил. Вярвам обаче, че някой веднъж посегне ли ти той неминуемо ще повтори. Няма причина, която да оправдава шамара. Дори и да е един.
И вчера точно гледах една малтретирана жена, която смяташе, че мъжа й я бие под давленията на майка си. При всеки скандал са викали полиция, децата са присъствали... и тя го оправдава и иска да опитат отново, а той обеща в ефир, че повече няма да прави така.  Crazy Не знам тя на какво се надява, но съм убедена, че той пак ще й посегне, а на човек като нея не може да се помогне.

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 20:03 от michelangela simoni

# 596
Не е, въпреки че умея да бъда изключително изнервяща на моменти. Но насилието само би влошило повече нещата. Който е посмял да ми посегне, след това хиляди пъти е съжалявал.

# 597
А били ли сте свидетел на нещо подобно ?
На гости бяхме в познато семейство, и там бяха и семейство техни приятели. Та мъжът доста честичко шляпваше, уж лекичко, уж на шега, жена си  Confused И то за глупости - тя говори нещо с мен, той взема дистанционното да усили телезивора, като същевременно я тупва по главата с него и казва: "Млъкни малко, че да чуя новините".
Тя пък разправя как се молила на някакъв дядка да й даде/продаде  ТВ програмата от вестник "Телеграф", просто на будката вестникът бил свършил, дядото взел последния и тя го ударила на молба да й даде програмата, ще му я плати, ако трябва клкото си струва вестникът и т.н.
И аз я питам естествено: "Добре де, защо ти  е пък точно тая програма, точно на тоя вестник ?" и тя: "О, ако взема друга, Иван има да мърмори, той друга програма не харесва, тая била най - добре оформена, само тя му харесва, казвал ми е да не се прибирам у дома, ако не съм взела програмата на Телеграф." Жената е домакиня с две деца, хубава, умна, сякаш не си дава сметка как изглеждат отношенията им отстрани.
Може и аз да се лъжа, но не мога да си представя мъжът ми така да ме тупне с дистанционното по главата, в чужд дом, пред 10-тина гости и аз да продължа да си приказвам ама тихичко, с лека извинителна усмивка  ooooh!
Сърцето ми се скъса от историята...  Cry Тази женица живее само да гали капризите на глупав мъж, който даже не я цени. А е стопроцента жена...

По темата- бутане, скубане, стискане на чельоста, на ръцете, разтърсване, мятане на предмети по мен... Даааам, съчетано с куп обиди, обвинения, заплахи.

БИВШ вече. Официално и документирано даже.

# 598
# 599
  • На морето!
И вчера точно гледах една малтретирана жена, която смяташе, че мъжа й я бие под давленията на майка си. При всеки скандал са викали полиция, децата са присъствали... и тя го оправдава и иска да опитат отново, а той обеща в ефир, че повече няма да прави така.  Crazy Не знам тя на какво се надява, но съм убедена, че той пак ще й посегне, а на човек като нея не може да се помогне.
И аз я гледах- с разбити нерви, плачеща, тресяща се, разказваше за побоя. Как е викала полиция, как полицаите не искали да я пускат да се прибира, за да не я убие и т.н., а той тихо, спокойно и дори с лека усмивка обясняваше, че много се срамувал и да, полицията наистина идвала всеки път като се карали. Той наричаше този физически тормоз "караница", а детето им, на 14 иска да се самоубие. Тя, обаче е решила, че проблемът е в свеки и дори доведе по-малкото си дете в студиото! Искрено се възмутих! Тази жена има крещяща нужда от консултации с психолог, но не нейния, който само я тъпче с лекарства. Изумена бях колко промит може да бъде мозъкът на човек!

Общи условия

Активация на акаунт